Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκδήλωση του Δήμου Κιλκίς για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Εκδήλωση του Δήμου Κιλκίς για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

«Η βία μας αφορά όλους. Μην προσπερνάς» είναι το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης που προγραμματίζει ο Δήμος Κιλκίς την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

«Η βία μας αφορά όλους. Μην προσπερνάς» είναι το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης που προγραμματίζει ο Δήμος Κιλκίς την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, του Κέντρου Πρόληψης «Νηρέας» και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Kinesis» και περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

Από τις 10 έως τις 14.30, επιστήμονες με ψυχοκοινωνική ειδίκευση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς θα βρίσκονται στο Δημοτικό Πάρκο-Κήπο όπου θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό τόσο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας όσο και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς για το δίκτυο των 63 δομών που λειτουργούν για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και για τις δομές και τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς. Παράλληλα, θα γίνεται συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους και τις ενδιαφερόμενες για τις δυνατότητες που παρέχονται σε όσες γυναίκες αναζητούν υποστήριξη.

Σε συνεργασία με σχολεία, το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Νηρέας, θα συμμετέχει στη δράση από τις 10.00 μέχρι τις 14.00, με επιτραπέζιο παιχνίδι για μαθητές/τριες γυμνασίων, με τίτλο, «Γνωρίστε την Άν_να». Το παιχνίδι στοχεύει στην ευαισθητοποίηση μαθητών και μαθητριών σε θέματα έμφυλων διακρίσεων.

Σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς θα γίνει ανάγνωση παραμυθιών σε παιδιά δημοτικών σχολείων, με θεματολογία στοχευμένη στην ισότητα των φύλων και τις έμφυλες διακρίσεις, από τις 10.00 έως τις 12.30. Στελέχη της Βιβλιοθήκης θα διαβάσουν τα παραμύθια «Αμέλια το κορίτσι που έμαθε να πετάει», «Το λουλούδι της ισότητας» και «Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια», ενώ επιστήμονες με ψυχοκοινωνική ειδίκευση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, μετά την ανάγνωση, θα συζητήσουν με τα παιδιά.

Τέλος, θα γίνει παρουσίαση τεχνικών γυναικείας αυτοάμυνας αλλά και χορογραφίας σχετικής με την έμφυλη βία, από μέλη του ΚΔΑΠ “Kinesis” στο θεατράκι του Πάρκου, από τις 11.00 έως τις 12.30 και θα πλαισιωθεί με συζήτηση και βιωματικό παιχνίδι με παιδιά Γυμνασίου για τα έμφυλα στερεότυπα και τη βία, με συντονισμό από ψυχολόγους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας.

Στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου – Κήπου θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής του τμήματος εφήβων της ‘«Τέχνης’» με θέμα τη βία κατά των γυναικών.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024