Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: Συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα

Κιβωτός του Κόσμου: Συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα

Κατά την διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε ένα όπλο σε ένα κλειδωμένο συρτάρι

Στη σύλληψη της υπεύθυνης της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα προχώρησαν οι αστυνομικοί, που έκαναν έφοδο στη δομή, στο πλαίσιο ελέγχου που πραγματοποιεί η υποδιεύθυνση της Ασφάλειας Καλαμάτας, μετά από εντολή της Οικονομικής Αστυνομίας.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα όπλο σε ένα κλειδωμένο συρτάρι. Αμέσως ρώτησαν την υπεύθυνη τι όπλο είναι αυτό. Η τωρινή υπεύθυνη της δομής υποστήριξε πως δεν είναι δικό της το όπλο και το είχε εκεί και ο προηγούμενος εργαζόμενος.

Οι αστυνομικοί, όμως, προχώρησαν στη σύλληψή της και ενημέρωσαν και την Εισαγγελία. Μάλιστα, τώρα γίνονται έλεγχοι για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το όπλο.

Εφοδος στη δομή της Καλαμάτας

Στην δομή της Κιβωτού του Κόσμου της Καλαμάτας, βρέθηκαν νωρίτερα αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας. Έφθασαν λίγο μετά τις 10 το πρωί και πραγματοποίησαν έρευνα.  Αντίστοιχη έρευνα έγινε χθες στη δομή της ΜΚΟ και στη Χίο, κατόπιν εντολής της οικονομικής αστυνομίας.

Από το καλοκαίρι του 2020 που ξεκίνησε η λειτουργία της δομής στην Καλαμάτα, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας. Ο φάκελος που είχε κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας στις αρχές του 2021 ποτέ δεν συμπληρώθηκε όπως έπρεπε.

Όταν τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η δομή ενημέρωσε τον περασμένο Απρίλιο πως έχει συγκεντρώσει όλα όσα απαιτούνται, με νέο νόμο η αρμοδιότητα αδειοδότησης και η πλήρης εποπτεία του φορέα είχε περάσει στις Περιφέρειες. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να κατατεθεί νέος φάκελος αδειοδότησης, πλέον στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου φέτος το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με έγγραφό του ζήτησε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει έλεγχος στη δομή.

Στις 21 Οκτωβρίου ο έλεγχος αυτός πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και, μάλιστα, έγιναν δύο επισκέψεις στο χώρο της «Κιβωτού».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024