Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: Οι ομαδικές βαφτίσεις από τον πάτερα Αντώνιο με νονά την πρεσβυτέρα - Δείτε εικόνες

Κιβωτός του Κόσμου: Οι ομαδικές βαφτίσεις από τον πάτερα Αντώνιο με νονά την πρεσβυτέρα – Δείτε εικόνες

O ιερέας που έκανε τις βαφτίσεις ήταν ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, ενώ νονά των παιδιών γινόταν η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή

Οι έρευνες γύρω από την Κιβωτό του Κόσμου συνεχίζονται ενώ στο προσκήνιο έρχονται και οι διπλές βαπτίσεις παιδιών μέσα στις δομές.

Όπως μαρτυρούν φωτογραφίες που ανέβαζε η «Κιβωτός» στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, προχωρούσε σε μαζικές βαφτίσεις. Μάλιστα, ο ιερέας που έκανε τις βαφτίσεις ήταν ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, ενώ νονά των παιδιών γινόταν η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Κιβωτού του Κόσμου, η ομαδική βάφτιση αφορούσε σε 9 ανήλικα παιδιά που έγιναν στην δομή του Βόλου, ενώ σε όλα δόθηκαν διπλά ονόματα.

Όπως αναφέρει η «Κιβωτός του Κόσμου» στην ανάρτηση τα 9 παιδιά «κατόπιν κατήχησης και ύστερα από μεγάλο ζήλο και πόθο τους για την πίστη μας, οι ίδιοι ζήτησαν και έλαβαν το φώτισμα της Θείας βαπτίσεως – μυστήριο παλιγγενεσίας και αναγέννησης γι’ αυτό και έλαβαν νέα ονόματα».

Η ανάρτηση της «Κιβωτού»

«Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε αλληλούια…»

Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης όλη η οικογένεια της Κιβωτού έδωσε το παρόν της το Σάββατο 22/9 και την Κυριακή 23/9 στην μεγάλη χαρά των 9 παιδιών μας στην ομαδική βάπτιση στο σπίτι μας στον Βόλο.

Με την βοήθεια του Ιησού Χριστού άλλα 9 παιδιά μας κατόπιν κατήχησης και ύστερα από μεγάλο ζήλο και πόθο τους για την πίστη μας, οι ίδιοι ζήτησαν και έλαβαν το φώτισμα της Θείας βαπτίσεως-μυστηριο παλιγγενεσίας και αναγέννησης γι’ αυτο και έλαβαν νέα ονόματα τα οποία είναι :

Εμμανουήλ – Ιάκωβος
Βασίλειος – Σέργιος
Κωνσταντίνος – Βάκχος
Μάρκελλος – Κήρυκος
Θεόδωρος – Βίκτωρας
Δαυίδ – Ιώβ
Μάριος – Αριστοτέλης
Σωτηρία – Κοσμούλα
Μαριάνθη – Άννα
<<ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ>”

Σύμφωνα με την ανάρτηση αυτές δεν ήταν οι πρώτες βαπτίσεις που είχαν πραγματοποιηθεί μέσα σε δομές τις «Κιβωτού του κόσμου», καθώς ομαδικές βαπτίσεις γίνονταν στην Πωγωνιανή της Ηπείρου το 2015 και το 2016.

«Έδωσαν στο παιδί ένα άλλο όνομα»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, μητέρα 3χρονου αγοριού υποστήριξε χθες μιλώντας στο MEGA ότι έδωσαν στο παιδί της άλλο όνομα. «Ουσιαστικά έδωσαν στο παιδί ένα άλλο όνομα, με ψευδή δήλωση ενώ γνώριζαν από την πρώτη στιγμή το πού βρίσκομαι. Το βάφτισαν ‘Γεώργιος’ και ακόμα αυτό το όνομα έχει μείνει. Έχει θέματα μπορεί και να οφείλεται και σε αυτό γιατί φωνάζοντάς τον ‘Μιχάλη’ μετά έγινε ‘Γιώργος’, έχει διάφορα προβλήματα ψυχολογικά γιατί είναι σαν διχασμένη προσωπικότητα πολλές φορές».

Καταγγέλλει ακόμα ότι κοινωνική λειτουργός εμφανίστηκε στον εισαγγελέα με ψεύτικα χαρτιά με το πρόσχημα ότι η ίδια ήταν εξαφανισμένη, προκειμένου να βαφτιστεί το τότε 3 ετών παιδί της με άλλο όνομα.

«Διάβασα κάποια στιγμή εγώ το χαρτί και έλεγε το όνομά της (σ.σ. της κοινωνικής λειτουργού). Είχε γράψει ακριβώς ότι έχει εξαφανιστεί η μητέρα, δεν ξέρουνε πού βρισκόμαστε και πρέπει να βαφτιστεί ο μικρός».

Δεν έβρισκαν τα παιδιά στο νοσοκομείο

Κι όπως φαίνεται η περίπτωση αυτή δεν ήταν και η μοναδική.

Εθελόντρια της «Κιβωτού του Κόσμου» περιγράφει την αγωνία που έζησε όταν έψαχνε παιδιά της δομής που είχαν εισαχθεί σε νοσοκομείο και οι υπεύθυνοι δεν τα έβρισκαν επειδή όπως λέει η ίδια, στα χαρτιά είχαν άλλο όνομα από εκείνο που τα φώναζε όλο το διάστημα.

Από την πλευρά του, ο Σταμάτης Γεώργιος, ΓΓ του υπουργείου Εργασίας, αναφέρει:

«Έχουμε ενδείξεις, καταγραφές, ότι υπήρξαν βαπτίσεις σε παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα. Έχει κληθεί η Κιβωτός του Κόσμου να απαντήσει με ποια νομική μορφή γινόταν αυτό».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024