Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Μακελειό σε γκέι μπαρ στο Κολοράντο - Τα θύματα του Club Q

ΗΠΑ: Μακελειό σε γκέι μπαρ στο Κολοράντο – Τα θύματα του Club Q

Οι θαμώνες του Club Q ήταν εκείνοι που αφόπλισαν τον 22χρονο δράστη της επίθεσης στο γκέι κλαμπ του Κολοράντο.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ένας 22χρονος ένοπλος άνοιξε πυρ στο Club Q, ένα δημοφιλές ΛΟΑΤΚΙ+ club, που διασκεδάζει την queer κοινότητα του Κολοράντο Σπρινγκς του Κολοράντο.

Αν και δύο ήρωες μπόρεσαν να σταματήσουν την παράλογη, βίαιη δράση του ένοπλου, πέντε ζωές χάθηκαν εκείνο το βράδυ.

Οι θαμώνες του Club Q ήταν εκείνοι που αφόπλισαν τον 22χρονο δράστη της επίθεσης στο γκέι κλαμπ του Κολοράντο, ενώ ήδη είχε στερήσει τη ζωή πέντε ατόμων και είχε τραυματίσει ακόμη 25 άτομα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κολοράντο Σπρινγκς Τζον Σάθερς, θαμώνας άρπαξε το όπλο του22χρονου και άλλος τον ακινητοποίησε μέχρι να σπεύσουν οι Αρχές.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε σελίδα στο GoFundMe, όπου συγκεντρώνονται χρήματα για τους πληγέντες.

Τα θύματα:

Ashley Paugh (Η/Αυτή)

«Είμαστε απολύτως συντετριμμένοι από την απώλεια της Ashley», έγραψε ο Kurt Paugh, σύζυγος της Ashley. «Σήμαινε τα πάντα για αυτήν την οικογένεια και δεν μπορούμε καν να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε, τι θα σημαίνει το να μην την έχουμε στη ζωή μας».

Η δήλωση του Paugh συνέχισε:

«Η Ashley ήταν μια στοργική σύζυγος -ήταν η αγαπημένη μου στο γυμνάσιο- και ήταν απλά μια καταπληκτική μητέρα. Η κόρη της ήταν ολόκληρος ο κόσμος της και ήταν τόσο περήφανη για τη Ryleigh, η οποία είναι κολυμβήτρια πρωταθλητισμού. Αγαπούσε τον μπαμπά της, την αδερφή της και την οικογένειά της· η Ashley ήταν μια στοργική θεία, με πολλά ανίψια και ανιψιούς που είναι συντετριμμένοι από την απώλειά της».

«Είχε τεράστια καρδιά. Ξέρω, ότι η Ashley νοιαζόταν για τόσους πολλούς ανθρώπους. Βοήθησε τόσους πολλούς ανθρώπους μέσω της δουλειάς της στο Kids Crossing, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που βοηθά στην εύρεση σπιτιών αγάπης για ανάδοχα παιδιά. Θα έκανε τα πάντα για τα παιδιά – ταξιδεύοντας από το νοτιοανατολικό Κολοράντο, στο Πουέμπλο και το Κολοράντο Σπρινγκς, μέχρι την κομητεία Fremont και τα σύνορα του Κολοράντο, εργαζόταν για την ευαισθητοποίηση και την ενθάρρυνση ατόμων και οικογενειών να γίνουν ανάδοχοι γονείς παιδιών στην κοινότητά μας. Αυτό περιλάμβανε συνεργασία με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για την εύρεση φιλόξενων αναδοχών. Κατά τη διάρκεια των διακοπών, η Ashley οργάνωνε δωρεές, ώστε τα ανάδοχα παιδιά να έχουν πιο φωτεινές διακοπές – και στην πραγματικότητα, έκανε το ίδιο, ακόμη κι αυτή την εβδομάδα, γυρίζοντας το Pueblo και το Colorado Springs».

Daniel Aston (Ο/Αυτός)

«Ήταν ο καλύτερος επόπτης που θα μπορούσε να ζητήσει κανείς», είπε ο μπάρμαν Michael Anderson στο CNN σε μια δήλωση για τον 28χρονο συνάδελφό του, Aston, ο οποίος ήταν επόπτης μπαρ στο Club Q. «Με έκανε να θέλω να πάω στη δουλειά, και να θέλω να γίνω μέρος της θετικής κουλτούρας που προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε εκεί».

Και συνέχισε: «Ήταν ένα φως στη ζωή μου, και είναι σουρεαλιστικό να μιλάμε γι’ αυτόν σε παρελθόντα χρόνο κατά αυτόν τον τρόπο».

Derrick Rump  (Ο/Αυτός)

«Βρήκε μια κοινότητα ανθρώπων που αγαπούσε πολύ, και ένιωθε ότι μπορούσε να λάμψει εκεί, και το έκανε», είπε η Julia Kissling στο WFMZ News, για τον αείμνηστο αδερφό της Derrick, ο οποίος ήταν μπάρμαν στο Club Q. «Έκανε τη διαφορά στις ζωές τόσων ανθρώπων και εκεί ήθελε να είναι.»

Kelly Loving (Η/Αυτή)

«Τα συλλυπητήρια μου εκφράζονται σε όλες τις οικογένειες, που έχασαν κάποιο άτομο, σε αυτό το τραγικό συμβάν, και σε όσα άτομα αγωνίζονται να γίνουν αποδεκτά σε αυτόν τον κόσμο», δήλωσε η αδερφή της Kelly Loving, Tiffany Loving, που δημοσίευσε το αστυνομικό τμήμα του Κολοράντο Σπρινγκς. «Η αδερφή μου ήταν καλός άνθρωπος. Ήταν στοργική και γλυκιά. Όλοι την αγαπούσαν. Η Kelly ήταν υπέροχος άνθρωπος.»

Raymond Green Vance (Ο/Αυτός)

«Στις 19 Νοεμβρίου 2022, ο Raymond Green Vance πήγε στο Club Q, για να απολαύσει το σόου με την κοπέλα του, τους γονείς της, και τους φίλους των γονιών της· γιόρταζαν κάποια γενέθλια», έγραψε η οικογένεια του Vance. «Ο 22χρονος δεν είχε πάει ποτέ ξανά σε αυτό το νυχτερινό κέντρο, και παρόλο που υποστηρίζει τη LGBTQ+ κοινότητα, ο ίδιος δεν είναι μέλος της. Δυστυχώς, δεν έφυγε ποτέ από το club. Ο Raymond ήταν θύμα ενός άνδρα που εξαπέλυσε τον τρόμο σε αθώους ανθρώπους, που ήταν έξω με την οικογένεια και τους φίλους τους. Η οικογένειά του και οι φίλοι του είναι εντελώς συντετριμμένοι από την ξαφνική απώλεια ενός γιου, εγγονού, αδερφού, ανιψιού και ξαδέλφου που αγαπούν τόσο πολλοί» και συνέχισε:

«Ο Raymond ήταν ένας ευγενικός, ανιδιοτελής νεαρός ενήλικας ,με ολόκληρη τη ζωή του μπροστά του. Ο πιο στενός του φίλος τον περιγράφει ως ταλαντούχο, μοναδικό στο είδος του, και πρόθυμο να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει οποιονδήποτε. Μόλις είχε αποκτήσει μία νέα δουλειά σε ένα κέντρο διανομής της FedEx στο Κολοράντο Σπρινγκς και ήταν ενθουσιασμένος, που έλαβε τον πρώτο του μισθό. Ανυπομονούσε να εξοικονομήσει χρήματα για να αποκτήσει το δικό του διαμέρισμα, αλλά στο μεταξύ, ζούσε με τη μητέρα του και τον μικρότερο αδερφό του που τον λάτρευαν».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024