Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αντίο Raf Simons: Ο Βέλγος σχεδιαστής κλείνει το brand του μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες

Αντίο Raf Simons: Ο Βέλγος σχεδιαστής κλείνει το brand του μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην αγορά τον ανάγκασε να επικεντρωθεί στο ρόλο του co-creative director στoν οίκο Prada μαζί με την Μιούτσια Πράντα.

Ο Raf Simons κλείνει την ομώνυμη εταιρεία του μετά από 27 χρόνια. Ανακοινώνοντας τα νέα τη Δευτέρα μέσω μιας σύντομης δήλωσης στο Instagram, ο βελγικής καταγωγής σχεδιαστής μόδας αποκάλυψε ότι η συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 2023 που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο Λονδίνο θα είναι η τελευταία του brand.

«Δεν μου φτάνουν οι λέξεις για να μοιραστώ πόσο περήφανος είμαι για όλα όσα έχουμε πετύχει» έγραψε. «Σας ευχαριστώ όλους, που πιστέψατε στο όραμά μας και που πιστέψατε σε μένα».

Αν και ο λόγος για το κλείσιμο της μάρκας δεν είναι ξεκάθαρος, οι γνώστες εικάζουν ότι μπορεί να οφείλεται στην ταραχώδη οικονομική αγορά που αντιμετωπίζει η βιομηχανία της μόδας.

Τον Νοέμβριο του 2019, ο Αμερικανός σχεδιαστής Zac Posen έκλεισε την εταιρεία του μετά από 20 χρόνια λειτουργίας, ενώ τον Ιούνιο του 2020 η μάρκα Sies Marjan με έδρα τη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι κλείνει λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του Covid 19.

Υπάρχουν επίσης εικασίες ότι ο Raf Simons θέλει να επικεντρωθεί πλήρως στον ρόλο του ως συν-δημιουργικός διευθυντής στην Prada μαζί με την κυρίαρχη μέτοχο της εταιρείας, την σπουδαία Μιούτσια Πράντα. Η Μιούτσια δήλωσε μαζί με την πρόσληψή του τον Φεβρουάριο του 2020 ότι ο Σίμονς θα έχει «ίσες ευθύνες για τη δημιουργική συμβολή και τη λήψη αποφάσεων».

Η 73χρονη Μιούτσια αρνήθηκε τότε ότι η απόφαση ελήφθη ως προετοιμασία για την ενδεχόμενη συνταξιοδότησή της.

Η πρώτη συλλεκτική συλλογή του διδύμου που συν-σχεδίασε παρουσιάστηκε ψηφιακά για την άνοιξη/καλοκαίρι 2021 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Μιλάνου.

Δείτε τη συλλογή

Ο Σίμονς χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές της σύγχρονης μόδας, επηρεάζοντας τόσο την ανδρική όσο και τη γυναικεία ένδυση σε όλο τον κόσμο. Στους διάσημους θαυμαστές του περιλαμβάνονται η τραγουδίστρια Ριάνα και οι ηθοποιοί Έμα Γουάτσον και Σαρλίζ Θερόν.

Ήταν μέλος της ξεχωριστής ομάδας «Antwerp Six», αποφοίτων της Βασιλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Αμβέρσας, οι οποίοι το 1986 μετέφεραν τις συλλογές τους στο Λονδίνο για το British Designer Show, πρόδρομο της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου.

Η ομάδα αυτή, στην οποία περιλαμβάνονται οι Dries van Noten, Ann Demeulemeester και Walter Van Beirendonck, πιστώνεται ότι έβαλε τη βελγική μόδα στον διεθνή χάρτη της μόδας, ενώ παράλληλα παρουσίασε μια προοδευτική νέα αισθητική.

Ο Σίμονς λάνσαρε την ομώνυμη εταιρεία του το 1995. Γιορτάζοντας τη νεανική κουλτούρα και εστιάζοντας σε μινιμαλιστικές σιλουέτες, όπως το skinny tailoring, δημιούργησε ένα νέο προηγούμενο στην ανδρική ένδυση.

Η ιδέα του να επιλέγει πραγματικούς ανθρώπους από τους δρόμους για να περπατούν στα σόου του ήταν συγκλονιστική εκείνη την εποχή.

Αργότερα ανέλαβε ρόλους στους Jil Sander, Dior και Calvin Klein πριν αναλάβει τον σημερινό του ρόλο στην Prada.

Για το τελευταίο του σόου, ο Σίμονς προσκάλεσε περισσότερους από 1.000 καλεσμένους, μεταξύ των οποίων και φοιτητές μόδας, στο κλαμπ Printworks στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Ήξερα τις δυνατότητές μας και ότι μπορέσαμε να νικήσουμε και τα δύο παιχνίδια»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για την θρυλική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024