Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Raf Simons σχεδιάζει ταπετσαρίες.... υψηλής ραπτικής

Ο Raf Simons σχεδιάζει ταπετσαρίες…. υψηλής ραπτικής

Ο Raf Simons σχεδιάζει ταπετσαρίες για τη κολεξιόν της Kvadrat εμπνευσμένος από υφάσματα υψηλής ραπτικής.

Ο σχεδιαστής Raf Simons δημιούργησε δυο υφάσματα ταπετσαρίας για τη Δανέζική εταιρία υφασμάτων Kvadrat τα Helia και Silas.

Ο Simons σπούδασε βιομηχανικό σχέδιο και ξεκίνησε την επώνυμη εταιρεία του με αντρικά ρούχα το 1995.
Το 2005 έγινε καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Jill Sander και το φέτος τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε ότι θα συνεργαστεί με τη Miuccia Prada ως συν-δημιουργικός διευθυντής του οίκου Prada.

Η νέα συλλογή

Τα δυο υφάσματα, μέρος της συνεχιζόμενης συνεργασίας του με τη Kvadrat έχουν σαν σκοπό τη δημιουργία ιδιαίτερων υφών από φυσικά υλικά που συμπεριλαμβάνουν το λινό, το μαλλί και το βισκόζ.

Η Kvadrat δημιουργήθηκε το 1968 και έχει ιστορία στη συνεργασία της με σχεδιαστές για τη δημιουργία καινοτόμων υφασμάτων και προϊόντων.

Τα ιδιαίτερα υφάσματα

Το Helia είναι φτιαγμένο κυρίως από μαλλί με προσθήκη ακριλικού, βισκόζ και νάιλον, έχει δημιουργηθεί για να προσομοιάζει την υφή και τη δομή του αστραχάν , ένα είδος γούνας που προέρχεται από έμβρυο ή νεογέννητο πρόβατο.
Το μπουκλέ ύφασμα είναι μια πλεκτή απόδοση της γούνας και έχει έναν οργανικό και δομημένο σχεδιασμό. Οι βαμμένες ίνες του υφάσματος δίνουν στο Helia έναν μικτό χαρακτήρα.
Η απαλή και πλούσια ταπετσαρία Silas είναι φτιαγμένη από νέο μαλλί και νάιλον και έχει περάσει από μια πολύπλοκη διαδικασία.

Το ύφασμα έχει μια βελούδινη υφή που επανειλημμένα ξεδιπλώνεται και χτυπιέται, κάτι που το κάνει να φουσκώνει και να ξαναπαίρνει το σχήμα του και μετά έχει περάσει από ατμό.
Με τα Helia και Silas ο Simons προσπαθεί να εξερευνήσει τα όρια των υφασμάτων ταπετσαρίας και να τους δώσει την ποικιλία που βρίσκεται στα υφάσματα ρούχων.

Καναπέδες… υψηλής ραπτικής

Ο Simons είπε: «Για τη φετινή κολεξιόν με ενδιέφερε να πειραματιστώ με τη πλεκτή έκδοση των παραδοσιακών υλικών και τεχνικών που χρησιμοποιούνται στην υψηλή ραπτική όπως στις γούνες και τα πλεκτά» .

«Το αποτέλεσμα ήταν δυο αισθησιακά υφάσματα με βαριά υφή και ιδιαίτερα απαλή επιφάνεια»
Εκτός από τα δυο υφάσματα ταπετσαρίας στη συλλογή Silas έχουν προστεθεί 3 μαξιλάρια και ο Simons έχει προσθέσει ένα ακόμα χρώμα στην αναβαθμισμένη σειρά Sunniva3.
O Simons συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τη Kvadrat το 2014 και συνεχίζει να φέρνει τη χαρακτηριστική του μείξη χρωμάτων και υλικών στη Δανέζικη εταιρεία υφασμάτων.

Η εταιρεία πρόσφατα παρουσίασε τα υφάσματα Maya και Jaali σχεδιασμένα από το Doshi Levien studio του Λονδίνου και έχει συνεργαστεί με τους Ronan and Erwan Bouroullec στη δημιουργία ενός ρολό παραθύρων που μπορεί να μειώνει τη ενεργειακή κατανάλωση κτηρίων

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024