Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: Οργισμένος ο καλλιτεχνικός κόσμος μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες

Κιβωτός του Κόσμου: Οργισμένος ο καλλιτεχνικός κόσμος μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες

Επώνυμα πρόσωπα ξεσπούν και εκφράζουν την απογοήτευση, τη θλίψη και την οργή τους

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις στην υπόθεση των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου.

Η ΜΚΟ βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα»,  μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια και ξυλοδαρμούς παιδιών που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στις δομές που διατηρεί σε Αθήνα, Χίο, Βόλο, Ιωάννινα και Καλαμάτα.

Οι αποκαλύψεις κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και της τηλεόρασης τα τελευταία 24ωρα, προκαλώντας την οργή και τη θλίψη όλων.

Αντιδρούν οι επώνυμοι

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αλλά και πρόσωπα της τηλεόρασης και του διαδικτύου ξεσπούν και εκφράζουν την αγανάκτησή τους.

Η παρουσιάστρια του MEGA, Ρούλα Κορομηλά, έκανε ένα σχόλιο στο Twitter αποκαλύπτοντας μάλιστα για πρώτη φορά πως στο παρελθόν στήριζε οικονομικά την Κιβωτό του Κόσμου.

«Στήριζα την Κιβωτό του Κόσμου έμπρακτα από τα πρώτα χρόνια ίδρυσης της, πληρώνοντας ακόμα και τα ενοίκια του χώρου κι υποστηρίζοντας τα παιδιά με κάθε τρόπο. Αν όσα τραγικά ,αποτρόπαια έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας που αφορούν τα παιδιά ισχύουν, νοιώθω οργή και απογοήτευση» έγραψε.

Παράλληλα, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, δήλωσε: «Είμαι συντετριμμένη πραγματικά γιατί αυτή τη δομή τη στήριξα πριν από αρκετά χρόνια και λυπάμαι που θα το πω στον αέρα αλλά πλήρωνα εγώ τα ενοίκια. Ήμουν κάθε Κυριακή εκεί, τρώγοντας με τα παιδιά».

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της «Μεγάλης Εικόνας», Νίκη Λυμπεράκη, λίγα 24ωρα πριν τις καταγγελίες, είχε βρεθεί στην Κιβωτό του Κόσμου όπου και είχε συνομιλήσει τηλεοπτικά με τον πατέρα Αντώνιο.

Η ίδια δήλωσε σοκαρισμένη με τις καταγγελίες: «Είναι μία υπόθεση που μας έχει ταράξει όλους, νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος στο άκουσμα αυτή της ιστορίας δεν έχει ταραχθεί εσωτερικά. Η επικαιρότητα δυστυχώς στη χώρα μας είναι γεμάτη με τέτοιες υποθέσεις, φρικώδεις υποθέσεις».

«Ένα θέμα που με ανατριχιάζει»

Το δικό του σχόλιο έκανε και ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από την εκπομπή του «Το Πρωινό», ο οποίος στο παρελθόν είχε επισκεφτεί την Κιβωτό του Κόσμου, ως δημοσιογράφος κάνοντας γνωριμίες με τους ανθρώπους που βρίσκονται στις δομές.

«Εδώ υπάρχει ένα πολύ σημαντικό θέμα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σήμερα, ένα θέμα που εάν έχει βάση, πραγματικά μας ανατριχιάζει και ανατριχιάζει και μένα προσωπικά διότι είχα «δεσμούς» πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος, όπου και καλύπταμε τα ευεργετήματα μιας ΜΚΟ οργάνωσης, της Κιβωτού του Κόσμου.

Ειδικά στις γιορτές δεν υπάρχει εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση που να μην έχει κάνει αφιερώματα, ρεπορτάζ και να μην δώσει τραπεζικούς λογαριασμούς προτρέποντας τον κόσμο να βοηθήσει», ανέφερε.

Η γνωστή Youtuber, Άννα Μαρία Βέλλη, μαζί με τις «Μικρή Ολλανδέζα» και «Fosbloque» είχαν διοργανώσει ένα μεγάλο bazaar με ρούχα και παπούτσια, τα έσοδα του οποίου θα πήγαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Με ανάρτησή της στα social media ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη δωρεά και θα ψάξουν να βρουν άλλον φιλανθρωπικό οργανισμό.

«Η κιβωτός του κόσμου έγινε κιβωτός του τρόμου για κάποια παιδιά… Έχοντας βοηθήσει στο παρελθόν με πολλούς τρόπους το συγκεκριμένο ίδρυμα, αισθάνομαι απογοήτευση, αλλά το πιο σημαντικό είναι να καταφέρουμε να προστατέψουμε όλα αυτά τα ανυπεράσπιστα παιδιά», έγραψε επίσης, ο Κώστας Κρομμύδας στο Twitter.

Η Ζέτα Δούκα, ανέφερε σε story της: «Ας ξεκινήσουμε να ακούμε τα παιδιά που βρίσκονται στις δομές “φιλοξενίας” ενηλικιώνονται (!) μέσα σε αυτές και ουσιαστικά χωρίς φωνή».

Τέλος, και η Δώρα Τσαμπάζη έκανε ανάρτηση, σημειώνοντας: «Απογοήτευση, θλίψη, οργή, δομές που έγιναν για να προστατεύουν τα παιδιά, να μετατρέπονται σε εφιάλτη τους».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024