Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: «Είναι όλα ανυπόστατα ψεύδη, είμαι αγανακτισμένος», λέει ο πατέρας Αντώνιος

Κιβωτός του Κόσμου: «Είναι όλα ανυπόστατα ψεύδη, είμαι αγανακτισμένος», λέει ο πατέρας Αντώνιος

«Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι αγανακτισμένος», είπε ο πατέρας Αντώνιος.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην «Κιβωτό του Κόσμου», μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς παιδιών.

Ο πατέρας Αντώνιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι «είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών».

Διαβάστε επίσης: Στο μικροσκόπιο των αρχών οι δομές της Κιβωτού του Κόσμου – Καταθέσεις ανηλίκων εντός της εβδομάδας

«Ανυπόστατα ψεύδη»

«Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι αγανακτισμένος» προσέθεσε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω ακούσει για σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για θεραπευτικά προγράμματα σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά ήταν έγκλειστα».

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ξαφνικά, ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθένα χωρίς αποδείξεις και έλεγχο», τόνισε και ζήτησε σεβασμό, καθώς στην «Κιβωτό του Κόσμου» ζουν πολλά παιδιά.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα δύσκολα παιδιά που έρχονται σε μας», σημείωσε ο πατέρας Αντώνιος. «Μιλούν πολλοί για πράγματα που δεν γνωρίζουν, ενώ εμείς έχουμε εμπειρία», ανέφερε.

«Συγκρουόμαστε με παιδιά με παραβατικές συμπεριφορές»

Σε ερώτηση γιατί τα παιδιά δεν μίλησαν στον ίδιο αλλά στις Αρχές, απάντησε ότι έχει πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. «Πολλές φορές είμαι ο κυματοθραύστης», όπως είπε.

«Πολλές φορές μπορεί να συγκρουστούμε με παιδιά, γιατί δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές. Αυτό είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία, που κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε», σημείωσε.

«Έχω δώσει τη ζωή μου. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι λάθος. Έχω δώσει ό,τι έχω και δεν έχω. Δεν έχουμε κάνει ποτέ διακοπές, για να είμαι πάντα πάνω από αυτά τα παιδιά», προσέθεσε .

Για «συμφέροντα και υποκινούμενα παιδιά», μιλά η πρεσβυτέρα

Η πρεσβυτέρα, από την πλευρά της, η οποία εμφανίστηκε ιδιαίτερα αγανακτισμένη, τόνισε ότι πιστεύει πως υπάρχουν «συμφέροντα» πίσω από τις καταγγελίες και ότι τα παιδιά που μίλησαν στις Αρχές μπορεί να είναι υποκινούμενα.

«Βάλλεται ένας ολόκληρος οργανισμός. Έχουμε δουλέψει 25 χρόνια με παιδιά και έχουμε δεχθεί ελέγχους από παντού» είπε και εκτίμησε ότι κάποια παιδιά «εκδικούνται» λόγω του ότι δεν επιτρέπεται η παραβατική συμπεριφορά στην Κιβωτό.

«Αν η αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας ‘πληρώνεται’ με καταγγελίες, δεν το καταλαβαίνω», πρόσθεσε. «Πώς μπορούμε να απολογηθούμε για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί;», τόνισε η πρεσβυτέρα, λέγοντας ότι όλη αυτή η ιστορία τούς έχει προκαλέσει μεγάλο κακό.

«Να μην υπάρξει άλλος άνθρωπος να βρεθεί σε αυτή τη θέση», ευχήθηκε ο πατέρας Αντώνιος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024