Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ησυχία 6-9, η βραβευμένη ταινία του Χρήστου Πασσαλή για την αδυναμία ή την αδυνατότητα να πεις Αντίο

Ησυχία 6-9, η βραβευμένη ταινία του Χρήστου Πασσαλή για την αδυναμία ή την αδυνατότητα να πεις Αντίο

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη και ηθοποιού.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Πασσαλή, «Ησυχία 6-9» παρουσιάστηκε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Ολύμπιον, στο πλαίσιο του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τον γνωρίσαμε ως ηθοποιό στον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου και ως σκηνοθέτη και σεναριογράφο στην ταινία «Η Πόλη και η Πόλη», την οποία συνυπέγραψε με τον Σύλλα Τζουμέρκα.

Η «Ησυχία 6-9» έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, ενώ ήδη έχει βραβευτεί στο Φεστιβάλ της Ιταλίας Linea of Ombra.

Είναι μια από τις δύο ταινίες που συμμετείχαν στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του φετινού ΦΘΚ.

Διαβάστε επίσης: Θέμις Μπαζάκα: «Όταν έμαθα ότι αντικαθιστώ την Κατερίνα Γώγου στο Ρεμπέτικο έβγαλα έρπη ζωστήρα από το άγχος»

H ανατρεπτική ιστορία δύο εραστών σε ένα παράξενο κόσμο

Ένας άντρας και μια γυναίκα, ο Άρης και η Άννα, συναντιούνται τυχαία σε μια μικρή, παραθαλάσσια πόλη. Είναι οι μόνοι ξένοι σε μια πόλη γεμάτη με κεραίες που εκπέμπουν τις φωνές των Εξαφανισμένων, κατοίκων της που έχουν χαθεί ξαφνικά και αδικαιολόγητα.

Καθώς παρακολουθούμε την καθημερινή ζωή και τις παράξενες τακτικές που έχουν επινοήσει αυτοί που έμειναν πίσω προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους Εξαφανισμένους, η Άννα και ο Άρης ερωτεύονται. Λίγες μέρες μετά, η Άννα εξαφανίζεται.

Τι είπε ο σκηνοθέτης μετά την προβολή της ταινίας

Ο σκηνοθέτης μιλώντας μετά την προβολή μοιράστηκε με το κοινό κάποιες σκέψεις του για την ταινία «Δημιούργησα ένα κείμενο, μια ιστορία δύο εραστών που είναι χαμένοι σε ένα περίεργο όνειρο. Σε έναν κόσμο που προσπαθούν να κατανοήσουν. Στην πορεία αντιλαμβανόμαστε πώς οι δύο τους ζουν σε ένα παράλληλο όνειρο.

Ο στόχος της ταινίας είναι «χτυπήσει» στο θυμικό του θεατή. Μπαίνουμε σε ένα απόλυτα μυστηριώδη τόπο, το πένθος και της απώλειας. Έναν ανεξερεύνητο κόσμο. Έναν ενδιάμεσο τόπο μεταξύ πραγματικότητας και μη πραγματικότητας. Όλα αυτά σε μια πόλη γεμάτη κεραίες, που εκπέμπουν φωνές και συχνότητες. Χρησιμοποιώ το στοιχείο με τις κασέτες ως έναν χώρο αποθήκευσης στιγμών και αναμνήσεων. Πάντα αναρωτιόμουν που πάνε αυτά τα πράγματα που έχω ξεχάσει…»

 

Τι σημαίνει ο τίτλος «Ησυχία 6-9»

«Ο τίτλος εμπνεύστηκε από την εποχή της πανδημίας, που έπρεπε να στείλουμε μήνυμα για να βγούμε από τα σπίτια μας, αυτές τις ώρες. Μια παράλογη διαδικασία που ζήσαμε…»

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Σοφία Κόκκαλη, Μαρία Σκουλά και Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

 Ο Χρήστος Πασσαλής

 Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Στον κινηματογράφο, έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός στις ταινίες Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου (Βραβείο Ένα Κάποιο Βλέμμα, Κάννες 2009, Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα 83α Βραβεία Όσκαρ), στη Χώρα Προέλευσης (Βενετία 2010) και Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών (Βερολίνο 2019) του Σύλλα Τζουμέρκα, στο Μαύρο Λιβάδι (Karlovy Vary 2010) του Βαρδή Μαρινάκη και στο History’s Future της Fiona Tan. Στο θέατρο, μετά την συνεργασία του με πολλούς σκηνοθέτες, συν-ίδρυσε την ομάδα blitz το 2004.

Έχει γράψει, σκηνοθετήσει και παίξει σε όλες τις παραστάσεις της ομάδας που έχουν παρουσιαστεί στο Théâtre de la Ville, στη Schaubühne, στο Festival d’ Avignon, στο Onassis Stegi και σε πολυάριθμα ακόμα θέατρα και θεατρικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Οι τελευταίες του παραγωγές στο θέατρο περιλαμβάνουν την συνεργασία του με το Luzerner Theater της Ελβετίας όπου, σε συνεργασία με την Αγγελική Παπούλια, σκηνοθέτησε την «Άλκηστη» του Ευρυπίδη, την «Επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» του Ντύρενματ και τον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ.

Η υβριδική ταινία «Η Πόλη και η Πόλη» σε συν-σκηνοθεσία με τον Σύλλα Τζουμέρκα έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο πρόγραμμα Encounters του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και την Βορειοαμερικανική της πρεμιέρα στο New Directors/New Films που διοργανώνεται απο το ΜοΜΑ και το Lincoln Center. Η «Ησυχία 6-9» είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024