Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόλαση η ζωή της Νταϊάνα από το προσωπικό του Καρόλου - Έλεγε ψέματα για την ψυχική της υγεία

Κόλαση η ζωή της Νταϊάνα από το προσωπικό του Καρόλου – Έλεγε ψέματα για την ψυχική της υγεία

Ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού της πριγκίπισσας Νταϊάνα κατηγόρησε τους πρώην αυλικούς του βασιλιά Καρόλου ότι διέδιδαν ψέματα ότι ήταν ψυχικά άρρωστη.

Ο Πάτρικ Τζέφσον, ο οποίος εργάστηκε στενά δίπλα στην Νταϊάνα για οκτώ χρόνια, ισχυρίζεται ότι το προσωπικό του Καρόλου συκοφάντησε την πρώτη του σύζυγο σε μια «συστηματική εκστρατεία» – ενώ ήταν κοινό μυστικό σε όλους ότι είχε σχέση με την επί μακρόν ερωμένη του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Ο Τζέφσον δήλωσε: «Αυτό δεν είναι απλώς κάποιο περιστασιακό κουτσομπολιό, ήταν μια συστηματική εκστρατεία. Εντάξει, ήταν πριν από πολύ καιρό, αλλά ο άνθρωπος που υποστήριζαν είναι τώρα ο βασιλιάς μας και αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να θάβονται, δεν πρέπει να σπρώχνονται βολικά στην άκρη.

«Είναι πράγματα που συνέβησαν, θεωρητικά θα μπορούσαν να ξανασυμβούν και σίγουρα δεν θα έπρεπε να περάσουν χωρίς να ακουστούν».

Ο 66χρονος Τζέφσον μιλάει στο podcast «The Scandal Mongers» με τον Φιλ Κρεγκ, το οποίο μεταδίδεται στο Spotify την επόμενη εβδομάδα.

Photo: YouTube

Η τρελή Νταϊάνα και η προσγειωμένη Καμίλα

Ερωτηθείς σχετικά με την κοινή πλέον αντίληψη ότι η Νταϊάνα, η οποία πέθανε σε ηλικία μόλις 36 ετών σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997, ήταν «λίγο τρελή» και «μάλλον νευρικά κλονισμένη», ο Τζέφσον αντέδρασε: «Απογοητεύομαι πολύ. Αυτό είχε γίνει η επίσημη γραμμή. Και κάπως παραμένει.

»Αν ρωτήσετε ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον σημερινό βασιλικό κύκλο, αν τολμήσετε να αναφέρετε το θέμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα, πράγμα που πολύ λίγοι θα έκαναν, τότε νομίζω ότι αυτή είναι η απάντηση που θα πάρετε, ότι ήταν μια τραγική ιστορία και ότι ήταν ουσιαστικά προβληματική ψυχικά, και το συμπέρασμα είναι ότι δεν ήταν απόλυτα ικανή για το ρόλο ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, στον οποίο ουσιαστικά και απέτυχε».

Αναφερόμενος στη νέα βασίλισσα σύζυγο Καμίλα, είπε: «Και η σιωπηρή προσθήκη είναι ότι όλα είναι εντάξει τώρα επειδή έχουμε την αντικαταστάτριά της, η οποία είναι θαυμάσια προσγειωμένη και συγκαταβατική και καθόλου φευγάτη ή παρανοϊκή».

Photo: YouTube

Για μισό λεπτό…

Ο Τζέφσον πρόσθεσε: «Όταν ακούω τους ανθρώπους να ακολουθούν αυτή τη γραμμή, όταν βλέπω ότι δεν αμφισβητείται, σκέφτομαι, λοιπόν, για μισό λεπτό. Γνώριζα την πριγκίπισσα Νταϊάνα ίσως καλύτερα από σχεδόν οποιονδήποτε άλλον – σίγουρα επαγγελματικά – και ήταν ένας από τους πιο λογικούς ανθρώπους που γνώρισα ποτέ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη ζωή που έζησε, λαμβάνοντας υπόψη τις πιέσεις που δεχόταν, δεν ήταν απλώς λογική, είχε ένα είδος ικανότητας να επαναφέρει τη λογική σε τρελές καταστάσεις.

»Ως αυτόπτης μάρτυρας, μπορούσε να είναι λίγο δύσκολη μερικές φορές, αλλά ήταν πάντα εξαιρετικά συνειδητοποιημένη, με υψηλή αντίληψη, προσγειωμένη και αστεία».

Ο Τζέφσον, ο οποίος έφυγε από την υπηρεσία της Νταϊάνα τον Ιανουάριο του 1996, παραδέχτηκε ότι υπήρξε μια αλλαγή στην προσωπικότητα της Νταϊάνα μετά τον χωρισμό της από τον Κάρολο, σήμερα 74 ετών, ο οποίος ανέλαβε τον θρόνο μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τον Σεπτέμβριο. Είπε: «Από μια ευτυχισμένη παντρεμένη σύζυγος και μητέρα που ήταν, όσον αφορά τον κόσμο, έγινε μια απορριφθείσα πρώην σύζυγος, αυτή είναι μια τρομερή αλλαγή για τον καθένα».

Η μεγαλοπρέπεια της Νταϊάνα και η μικροπρέπεια των κατήγορων

Παρακολουθώντας την από κοντά, ο Τζέφσον δήλωσε ότι ήταν πιο αρμόδιος από τους περισσότερους για να δώσει μια άποψη για την ψυχική υγεία της Νταϊάνα κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, προσθέτοντας ότι η ίδια γύρισε τα πράγματα προς όφελός της «μόλις έγινε φανερό ότι οι επικριτές της προσπαθούσαν να τη συκοφαντήσουν με ισχυρισμούς περί ψυχικής αστάθειας».

«Είπε, για παράδειγμα, ‘ναι, έχω διατροφική διαταραχή’ και έδωσε μια ομιλία για τις διατροφικές διαταραχές. Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο ορισμό της λογικής από το να έχεις ανθρώπους να σε κατηγορούν ότι είσαι τρελή, και να σηκώνεσαι να βγάζεις λόγο για την πάθηση που όντως έχεις» και να εξηγείς πώς «επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα τις νεαρές γυναίκες. Νομίζω ότι αυτό αποτελεί ένδειξη εξαιρετικής δύναμης και δείχνει την ουσιαστική μικροπρέπεια του κατηγόρου της» πρόσθεσε η Τζέφσον.

Τα ψέματα του Μάρτιν Μπασίρ

Είπε ότι οι ιστορίες σχετικά με την ψυχική της υγεία διαδόθηκαν «σε μεγάλο βαθμό, από άνδρες με σκοπό να βοηθήσουν έναν άλλο άνδρα να δραπετεύσει από τον γάμο του».

«Δεν ήταν επίσης περίεργο που η Νταϊάνα στράφηκε στον Άντριου Μόρτον για να διηγηθεί την ιστορία της σε βιβλίο -και δεν ήταν περίεργο που έπεσε στα ψέματα του Μάρτιν Μπασίρ» είπε.

Ο Μπασίρ, ένας δημοσιογράφος του BBC που έχει πλέον πολύ κακό όνομα, έκανε μια σειρά από ισχυρισμούς ότι η βασιλική μηχανή «ήθελε να τσακώσει την Νταϊάνα στα πράσα», προκειμένου να εξασφαλίσει τη διάσημη πλέον συνέντευξή του με την πριγκίπισσα. Παρήγγειλε επίσης πλαστές τραπεζικές λίστες που υποτίθεται ότι έδειχναν πώς γίνονταν πληρωμές στον λογαριασμό του Τζέφσον από τις υπηρεσίες πληροφοριών που παρακολουθούσαν τις κινήσεις της Νταϊάνα.

Τον Μάιο, το BBC κατέβαλε στον Τζέφσον «σημαντική αποζημίωση» και ζήτησε «ανεπιφύλακτα συγγνώμη» για τη συνέντευξη του 1995.

Είπε ότι η Νταϊάνα δεν μπορεί να κατηγορηθεί για το γεγονός ότι έδειξε στον Μπασίρ «αξιοπιστία», προσθέτοντας: «Υπήρχαν πολλές αποδείξεις ότι οι άνθρωποι έδιναν πληροφορίες εναντίον της, παρακολουθούσαν το τηλέφωνό της, ήταν εχθρικοί απέναντί της με πολλούς τρόπους και αποφασισμένοι να της κόψουν τα φτερά ως πριγκίπισσα. Υπήρχαν επίσης βάσιμοι λόγοι να σκεφτεί κανείς ότι η σχέση της με τα παιδιά της μπορεί να κινδύνευε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το διαζύγιο.

«Ο Μπασίρ ήξερε τι έκανε, υπονόμευσε την εμπιστοσύνη της στην ικανότητά της να λαμβάνει αποφάσεις, στις οποίες θα μπορούσε να στηριχθεί και να ενεργεί με προσοχή».

Προσπάθειες για εξωσυζυγική ευτυχία

Η Νταϊάνα απευθύνθηκε στον Μόρτον για να γράψει το βιβλίο «Diana: Her True Story» όταν γνώριζε ότι «ο γάμος της είχε πεθάνει, ότι ο σύζυγός της ακολουθούσε μια πολύ αποτελεσματική και επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση με την Καμίλα. Ήξερε επίσης δυστυχώς ότι οι δικές της προσπάθειες για εξωσυζυγική ευτυχία ήταν αποτυχημένες».

Και πρόσθεσε: «Επίσης, γνώριζε πάρα πολύ καλά ότι κανείς δεν καλούσε τον πρίγκιπα να λογοδοτήσει για τη συμπεριφορά του, κανείς στην οικογένειά του δεν ζητούσε απαντήσεις. Φαινόταν να είναι συνένοχοι σε αυτό που για εκείνη ήταν προδοσία. Το κατεστημένο ήταν συνένοχο, η σχέση με την Καμίλα ήταν γνωστή στους κύκλους του και το μόνο που έκαναν ήταν να μιλούν για την Νταϊάνα πίσω από την πλάτη της, να ψιθυρίζουν γι’ αυτήν.

»Κανείς δεν της πρόσφερε στήριξη, κανείς δεν την πήρε στην άκρη και δεν της είπε «τώρα κοίταξε όλα αυτά είναι πολύ ατυχή, αλλά συμβαίνουν σε όλες τις οικογένειες, αλλά όμως θα το ξεπεράσεις και θα σε στηρίξουμε και κάνεις σπουδαία δουλειά και θέλουμε να κάνεις κι άλλες τέτοιες” – αλλά όχι.

»Έμεινε απομονωμένη, δεν αναγνωρίστηκε η κατάσταση στην οποία βρισκόταν, το άγχος που είχε, οι προκλήσεις που αντιμετώπιζε καθημερινά για να μεγαλώσει τα παιδιά της σε αυτές τις συνθήκες. Την στενοχωρούσε που δεν μπορούσε να βγάλει προς τα έξω τη δική ης πλευρά. Ένιωθε να φιμώνεται».

Παρά ταύτα, η Νταϊάνα ήταν εξαιρετικά αγαπητή από τον κόσμο είπε ο Τζέφσον , «πολλοί άνθρωποι την υποτίμησαν με κόστος»

«Δυστυχώς, αντί να αγκαλιάσουν την Νταϊάνα ως ένα υπέροχο πλεονέκτημα, ως κάποια που θα μπορούσε να αποτελέσει ουσιαστικό μέρος της σύγχρονης βασιλικής οικογένειας, επέλεξαν αντίθετα να είναι καχύποπτοι απέναντί της, να την υπονομεύουν και να την αντιπαθούν».

Photo: YouTube

*Με στοιχεία από pagesix.com

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024