Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νένα Μεντή: Συντετριμμένη με τον θάνατο της Μίνας Αδαμάκη - Τα πρώτα της λόγια

Νένα Μεντή: Συντετριμμένη με τον θάνατο της Μίνας Αδαμάκη – Τα πρώτα της λόγια

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στην κωμική σειρά του MEGA «Οι τρεις Χάριτες»

«Έφυγε» το απόγευμα της Παρασκευής (11/11) σε ηλικία 78 ετών η αγαπημένη ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη.

Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό και -όχι μόνο- κόσμο.

Η Νένα Μεντή, με την οποία είχαν συνεργαστεί στην επιτυχημένη σειρά του MEGA «Οι τρεις Χάριτες», μίλησε στο κεντρικό ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού για την απώλειά της και συγκλόνισε.

Η ηθοποιός έκανε λόγο για μία εξαιρετική συνεργάτιδα, που έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή της, και δήλωσε την εκτίμηση και τη λύπη της για το «φευγιό» της.

«Ήταν μια εξαιρετική ηθοποιός και μια συνεργάτης εξαιρετική. Είναι ένας άνθρωπος που έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Όπως έπαιξε και η σειρά αυτή (Τρεις Χάριτες») εκείνα τα χρόνια. Έχω βαθιά εκτίμηση και λύπη για αυτήν τώρα», είπε η Νένα Μεντή.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Η Μίνα Αδαμάκη έδινε μάχη με τον καρκίνο και τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί.

Για τη θλιβερή είδηση του θανάτου της ενημέρωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο Instagram. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) έγραψε:

«Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγάπητοι συνάδελφοι μας… Η γλυκιά μας Μίνα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από την Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλη θα μείνετε στη μνήμη μας αγαπημένοι μου.. Καλό ταξίδι».

Ποια ήταν η Μίνα Αδαμάκη

Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1944 στο Βόλο και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Ενώ ακόμη ήταν μαθήτρια εμφανίστηκε στο θεατρικό σανίδι παίζοντας στο έργο «Η δολοφονία του Ζαν – Πωλ Μαρά».

Επίσης, σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα και ίδρυσε τον θίασο Θεατρική Συντεχνία. Υπήρξε ακόμη ιδρυτικό μέλος της Ελεύθερης Σκηνής.

«Το Σώσε», η «Λυσιστράτη», η «Αυλή των Θαυμάτων», το «Πάρτυ Γενεθλίων», ο «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» και η «Μήδεια», είναι μόνο κάποια από τα πολλά έργα που έπαιξε.

Η Μίνα Αδαμάκη υπήρξε και μεγάλη σταρ της τηλεόρασης με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της. Μεταξύ άλλων, είχε πρωταγωνιστήσει στις «Τρεις Χάριτες», στο «Δις Εξαμαρτείν», στην «Αστροφεγγιά», στην «Εθνική Ελλάδος».

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες: «Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια», «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Οξυγόνο», «Σούλα Έλα Ξανά».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024