Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βατικανό: Γιατί η βασίλισσα Ράνια είναι η μοναδική που απαγορεύεται να φοράει λευκά όταν συναντά τον Πάπα

Βατικανό: Γιατί η βασίλισσα Ράνια είναι η μοναδική που απαγορεύεται να φοράει λευκά όταν συναντά τον Πάπα

Ποιες βασίλισσες κατέχουν «το προνόμιο του λευκού»

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας επισκέφθηκε τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, φορώντας ένα μαύρο φόρεμα σχεδιασμένο από το Diamond Dogs. Ωστόσο, σε αντίθεση με την πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, η Ράνια δεν θα μπορούσε να φορέσει λευκό φόρεμα για να επισκεφθεί τον Παναγιότατο και ίσως παραβίασε το πρωτόκολλο με το λευκό της μαντήλι.

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, 52 ετών, και ο σύζυγός της βασιλιάς Αμπντάλα Β’, 60 ετών, επισκέφθηκαν τον Πάπα Φραγκίσκο την Πέμπτη στο Βατικανό. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλους βασιλείς, όπως η Σαρλίν, πριγκίπισσα του Μονακό και η βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας, η βασίλισσα Ράνια δεν επιτρέπεται να φορέσει εντελώς λευκό φόρεμα.

Διαβάστε επίσης: Αρραβωνιάστηκε η πριγκίπισσα Ιμάν, κόρη της βασίλισσας Ράνιας – Ελληνικής καταγωγής ο γαμπρός

Ως εκ τούτου, η βασίλισσα της Ιορδανίας φόρεσε ένα μαύρο φόρεμα, με μια μαύρη τσάντα clutch και ένα μαύρο ζευγάρι παπούτσια. Ωστόσο, ενδέχεται να παραβίασε το πρωτόκολλο με το λευκό μαντήλι που φορούσε.

Γιατί απαγορεύεται να φορέσει λευκά;

Γιατί όμως η βασίλισσα Ράνια δεν μπορεί να φορέσει λευκά για να συναντήσει τον Πάπα;

Η βασίλισσα Ράνια δεν επιτρέπεται να φορέσει λευκό για να συναντήσει τον Πάπα, επειδή δεν είναι καθολική. Η βασίλισσα της Ιορδανίας ακολουθεί τη θρησκεία του Ισλάμ μαζί με τον σύζυγό της.

Ομοίως, η βρετανική βασιλική οικογένεια δεν επιτρέπεται να φορέσει λευκά για να συναντήσει τον Πάπα, καθώς ο βασιλιάς είναι επικεφαλής της προτεσταντικής εκκλησίας της Αγγλίας.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, από την άλλη πλευρά, είναι μία από τις επτά γυναίκες που επιτρέπεται να φορούν το λευκό χρώμα κατά τη συνάντηση με τον Πάπα, επειδή ανήκει στο Καθολικό Πριγκιπάτο του Μονακό.

Σαρλίν του Μονακό

Οι βασίλισσες που κατέχουν «το προνόμιο του λευκού»

Μάλιστα, είναι μία από τις μόλις επτά γυναίκες βασίλισσες, στις οποίες δόθηκε «το προνόμιο του λευκού».

Η ειδική αυτή παράδοση, που ονομάζεται «le privil ge du blanc» στα γαλλικά ή «il privilegio del biacno» στα ιταλικά, επεκτείνεται αποκλειστικά σε διορισμένες καθολικές βασίλισσες και πριγκίπισσες.

Συνήθως, προορίζεται για σημαντικές εκδηλώσεις στο Βατικανό – όπως ιδιωτικές ακροάσεις, αγιοποιήσεις, μακαρισμούς και ειδικές λειτουργίες.

Η μικρή ομάδα γυναικών που έχουν το προνόμιο του λευκού περιλαμβάνει τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, τη βασίλισσα Πάολα του Βελγίου, τη μεγάλη δούκισσα Μαρία Τερέζα του Λουξεμβούργου, τη βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, τη βασίλισσα Λετίτσια της Ισπανίας, την πριγκίπισσα Μαρίνα της Νάπολης και τη Σαρλίν, πριγκίπισσα του Μονακό.

Λετίσια της Ισπανίας

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024