Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιωνικός – ΠΑΟΚ 0-3: «Διπλό» για τους «ασπρόμαυρους» στη Νίκαια

Ιωνικός – ΠΑΟΚ 0-3: «Διπλό» για τους «ασπρόμαυρους» στη Νίκαια

Εφυγε με το τρίποντο από τη Νίκαια ο ΠΑΟΚ. Με γκολ των Σοάρες, Ολιβέιρα και Αουγκούστο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε εκτός έδρας του Ιωνικού (0-3). Πολύ καλό ματς από τον νεαρό Κωνσταντέλια, που ήταν «μέσα» σε όλα τα γκολ.

Εύκολο έργο είχε στη Νίκαια ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» καθάρισαν (0-3) από νωρίς τον Ιωνικό, φτάνοντας στο δεύτερο συνεχόμενο τρίποντό τους στο εφετινό ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος του βορρά δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της ομάδας του Σπανού και με την αποψινή νίκη, ανέβηκε στους 22 πόντους (5η θέση) και στο -2 από Ολυμπιακό – Βόλο. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι παραμένουν στα χαμηλά διαζώματα του βαθμολογικού πίνακα και συγκεκριμένα στη 12η θέση με 7 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τις αμυντικές αδυναμίες του Ιωνικού και με τους Φίλιπε Σοάρες, Νέλσον Ολιβέιρα και Ντόουγκλας Αουγκούστο να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, έκανε έξι τις νίκες του στη Super League.

Εξαιρετικός και απόψε ο νεαρός Κωνσταντέλιας, που είχε συμμετοχή και στα τρία «ασπρόμαυρα» γκολ. Λίγα πράγματα από την ομάδα της Νίκαιας, που έχει ήδη στρέψει την προσοχή της στο ματς της Τρίπολης με τον Αστέρα.

Δύο φάσεις, δύο γκολ

Με αλλαγές «κατέβασε» τον ΠΑΟΚ στη Νίκαια ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Νάσμπεργκ πήρε φανέλα βασικού αντί του Κουλιεράκη στα στόπερ, με τους Φιλίπε Σοάρες, Σβαμπ και Αουγκούστο να επιλέγονται στον χώρο του άξονα.

Μουδιασμένα ξεκίνησαν οι δυο ομάδες, με την πρώτη καλή ευκαιρία να έρχεται στο 12ο λεπτό. Ο Σάκιτς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Ίγκνασον, ωστόσο να παρεμβαίνει με το κεφάλι και να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 15ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ πάτησε με αξιώσεις τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, αλλά η παράλληλη μπαλιά του Ζίβκοβιτς πέρασε από όλους. Οι φάσεις ήταν λιγοστές στο πρώτο μέρος, με τους «ασπρόμαυρους» να ανοίγουν το σκορ στην πρώτη τους καλή στιγμή. Στο 27′, οι παίκτες του Λουτσέσκου συνεργάστηκαν υπέροχα, με τον Φιλίπε Σοάρες να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ξεκίνησε από τον Κωνσταντέλια, ο οποίος βρήκε ωραία τον Ράφα Σοάρες. Αυτος έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι και ο… έτερος Σοάρες, δεν λάθεψε για το 0-1.

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Δικέφαλος του βορρά… χτύπησε ξανά. Στο 34ο λεπτό ο Ολιβέιρα δοκίμασε το πόδι του από μακριά, στέλνοντας την μπάλα να αναπαυτεί στη γωνιά των διχτύων του Χουτεσιώτη.

Στο 43′ ο γκολκίπερ του Ιωνικού μπλόκαρε την κεφαλιά του Σβαμπ, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με αέρα δύο τερμάτων.

Ευκολο έργο και στο δεύτερο ημίχρονο

Φορτσάτοι μπήκαν και στο δεύτερο ημίχρονο οι ασπρόμαυροι. Οι παίκτες του Λουτσέσκου έφυγαν στην κόντρα, ο Αουγκούστο έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, με τον Κωνσταντέλια να εκτελεί και τον Χουτεσιώτη να κατεβάζει ρολά.

Στο 53′, ο Δικέφαλος του βορρά απείλησε ξανά. Ο Νέλσον Ολιβέιρα πέρασε με περίτεχνο τρόπο τον Σόουζα και σούταρε, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιωνικού.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ασκούν πίεση στα καρέ των γηπεδούχων, βρίσκοντας και τρίτο γκολ στο 57ο λεπτό. Μετά από ιδανική αντεπίθεση, ο Ζίβκοβιτς πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Αουγκούστο, που από κοντά νίκησε τον Χουτεσιώτη.

Το ματς… έσβησε μετά το τρίτο γκολ, με τους «ασπρόμαυρους» να ρίχνουν τον ρυθμό και την ένταση. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου φρέσκαρε στη συνέχεια την ομάδα του, που διαχειρίστηκε άψογα τα εναπομείναντα λεπτά.

Οι συνθέσεις:

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα, Σάκιτς, Ρομαό (69′ Κάνιας), Φαντιγκά (83′ Μασάς), Ελευθεριάδης (69′ Ιωαννίδης), Λοβέρα (69′ Μεντόσα), Σεμπά (84′ Τσίμπσαχ), Μάντζης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο (76′ Ντάντας), Φελίπε Σοάρες (71′ Ελ Καντουρί), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (85′ Κουαλιάτα), Κωνσταντέλιας (71′ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (71′ Τόμας).

Τα highlights του ματς

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024