Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το ρεζιλίκι του Μπένετ με τον διαιτητή του Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Το ρεζιλίκι του Μπένετ με τον διαιτητή του Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Για ακόμη μία φορά η ΚΕΔ δεν κατάφερε να φέρει διαιτητή Elite σε ένα ντέρμπι, αλλά υπάρχει και χειρότερο. Βρήκε διαιτητή από χώρα (Σουηδία) που δεν χρησιμοποιεί το VAR.

Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από την… παράσταση που έδωσε ο Γιάκομπ Κέλετ την προηγούμενη Κυριακή και τίναξε στον αέρα το ντέρμπι «αιωνίων» της Λεωφόρου. Το απίθανο πέναλτι που καταλόγισε ο Δανός υπέρ του Παναθηναϊκού στις καθυστέρησες των καθυστερήσεων θα μνημονεύεται για χρόνια, ωστόσο στην ΚΕΔ δεν φαίνεται να βάζουν μυαλό.

Λίγες μόλις μέρες μετά, όρισαν και πάλι διαιτητή που δεν προέρχεται από την κατηγορία Elite της UEFA, για να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Super League. Ο λόγος για τον Σοyηδό, Γκλεν Νάιμπεργκ.

Δεν μπορεί

Ενώ έγιναν όσα έγιναν στη Λεωφόρο, η ΚΕΔ και ο Μπένετ επιμένουν να φέρνουν διαιτητές από τη δεύτερη κατηγορία, με τον Άγγλο αρχιδιαιτητή να δείχνει για ακόμη μία φορά πως απλά δεν μπορεί. Διότι μέχρι πριν λίγους μήνες μια χαρά ερχόντουσαν για να σφυρίξουν στη χώρα μας ρέφερι από το κορυφαίο επίπεδο.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Φέλιξ Μπριχ, ενός από τους καλύτερους διαιτητές στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Ή ακόμα και εκείνο του Όρελ Γκρίνφιλντ που είχε οριστεί πέρσι να διευθύνει το αντίστοιχο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Φέτος όλως τυχαίως δεν μας καταδέχονται μάλλον οι διαιτητές Elite.

Υπάρχει όμως και κάτι καλύτερο σε όλη αυτή την ιστορία με τον Νάιμπεργκ. Στο σουηδικό πρωτάθλημα δεν χρησιμοποιείται ακόμη το VAR! Μπαλτάκος, Μπένετ και ΚΕΔ δηλαδή το κατάφεραν και αυτό. Να βρουν διαιτητή για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι που δεν δουλεύει το VAR στη χώρα του. Ο Νάιμπεργκ βέβαια είναι εκπαιδευμένος αφού παίζει και διεθνή παιχνίδια, αλλά όταν δεν έχεις συνεχή τριβή με το αντικείμενο, είναι λογικό να μην έχεις και τα αντανακλαστικά που έχουν άλλοι οι οποίοι κάθε Κυριακή παίζουν με τα δεδομένα που προσφέρει στο παιχνίδι η τεχνολογία.

Ήθελε πραγματικά μεγάλη προσπάθεια από τον Μπένετ και την παρέα του. Κι εις ανώτερα…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024