Γαρυφαλλιά: Ξεκινά στη Σύρο η δίκη για τη δολοφονία της – Συντετριμμένοι οι γονείς της
«Όχι άλλη Γαρυφαλλιά, όχι άλλοι νταήδες» ήταν το μήνυμα ενός από τα πανό που στήθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Σύρου
Η γυναικοκτονία της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου το καλοκαίρι του 2021 στη Φολέγανδρο συγκλόνισε το πανελλήνιο. Σήμερα το στυγερό έγκλημα αναβιώνει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου καθώς ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, που είχε σχέση με το θύμα και ήταν προφυλακισμένος αυτό το διάστημα, θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Ο 30χρονος θα δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Και αυτό διότι σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Νάξου και την εισαγγελική πρόταση, ο δράστης της γυναικοκτονίας είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του.


Σημειώνεται ότι οι συγγενείς και φίλοι της Γαρυφαλλιάς έχουν ταξιδέψει στην Σύρο για να συμπαρασταθούν στους συντετριμμένους γονείς της εκλιπούσας, οι οποίοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, ενώ κάνουν λόγο για ένα στυγνό έγκλημα χωρίς αιτία και αφορμή με μοναδικό κίνητρο την πεποίθηση του δράστη ότι του ανήκε το θύμα.
Δείτε βίντεο
Μάλιστα, από νωρίς το πρωί της Τρίτης υπήρξε κινητοποίηση στην Πλατεία Μιαούλη έξω από τα δικαστήρια με πανό που έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία τόσο από τους συγγενείς όσο από την Φεμινιστική οργάνωση Σύρου. «33 γυναικοκτονίες σε 2 χρόνια» και «όχι άλλοι νταήδες» είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό.

- Παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη: Μεγάλη μελέτη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Πέσιτς: «Αυτό που κάνει η Euroleague είναι καταστροφικό»
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442