Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Λεωφόρο έγιναν όλα ξεκάθαρα – Το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού και η «μπάλα» του παραποδοσφαίρου

Στη Λεωφόρο έγιναν όλα ξεκάθαρα – Το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού και η «μπάλα» του παραποδοσφαίρου

Ο Ολυμπιακός δεν νίκησε τον Παναθηναϊκό, επειδή ένας διαιτητάκος, που επέλεξε ένας προεδρίσκος, μιας φαιδρής συνομοταξίας, έκρινε το αποτέλεσμα. Αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε γιατί όλοι πρέπει να τον φοβούνται. Και πώς αυτό το -10 του σήμερα μπορεί να γίνει το… 48ο του αύριο.

Τα πάντα ήταν ξεκάθαρα το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο. Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Απέδειξε ότι έχει την ποιότητα, το ταλέντο και την όρεξη να κάνει την ανατροπή.

Νίκησε κατά κράτος τον Παναθηναϊκό στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά το αποτέλεσμα εκλάπη μέσα από τα χέρια του. Από έναν διαιτητή, που αποφάσισε να κάνει… δωράκι ένα ανύπαρκτο φάουλ στον γηπεδούχο, σε μια φάση που πίστευε ότι είναι εκτός περιοχής, και τελικά υπέδειξε ένα από τα πλέον επαίσχυντα πέναλτι των τελευταίων χρόνων. Ολοκληρώνοντας τη φαιδρή παρουσία του.

Βεβαίως, η υπόθεση Κέλετ δεν είναι απλή. Ο Ολυμπιακός μπορεί να παρέμεινε στο -10 από τον Παναθηναϊκό, αλλά όσα έχουν συμβεί όλο αυτό το διάστημα και κυρίως γίνονται από πλευράς ΕΠΟ, ΚΕΔ και λοιπών δυνάμεων, δεν θα μείνουν αναπάντητα. Οι Ερυθρόλευκοι θα κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό. Θα αποφασίσουν τις ενέργειές τους. Θα κάνουν τις επιθετικές κινήσεις που ορίζει ο νόμος για να προστατευθούν. Αλλά από εδώ και πέρα, όποιος μένει απλώς παρατηρητής, δεν θα έχει άλλοθι. Όπως κι αν λέγεται αυτός. Οποιο αξίωμα, θέση, όνομα έχει.

Σε έναν κανονικό κόσμο, η ΕΠΟ, η ΚΕΔ και ο ανύπαρκτος, υποτακτικός προεδρίσκος που επέβαλε η διοίκηση Μπαλτάκου, θα έπρεπε να απολογούνται για την απόφαση να οριστεί στο μεγαλύτερο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου ένας διαιτητής της σειράς.

Ενας διαιτητής που δεν χαίρει του σεβασμού καν του ποδοσφαίρου της χώρας του, απέχοντας από μεγάλα ντέρμπι για πάνω από έναν χρόνο. Οι Δανοί τον έχουν στο περιθώριο, αλλά η ΚΕΔ του Μπαλτάκου, του Μπένετ και των σκιών, τον έβαλε να διευθύνει το σημαντικότερο παιχνίδι της Ελλάδας. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός είχαν ζητήσει διαιτητή επιπέδου Ελίτ. Το γιατί δεν εισακούστηκαν πρέπει να το απαντήσει η ΕΠΟ. Οφείλει να το απαντήσει. Για τα μάτια του κόσμου, έστω.

Οι επόμενες ενέργειες του Ολυμπιακού θα γίνουν γνωστές σύντομα. Αλλά, πλέον, μετά από αυτό που όλη η Ελλάδα είδε το βράδυ της Κυριακής, οι Ερυθρόλευκοι έχουν μια μεγάλη ευκαιρία. Η διαφορά ποιότητας, ικανοτήτων, προσωπικότητας, επιπέδου που επέδειξε η ομάδα του Μίτσελ στο Λεωφόρο και η άνεση με την οποία κυριάρχησε του επί Παναθηναϊκού, είναι ένα μήνυμα πως αυτή η ομάδα μπορεί να γράψει ιστορία. Μπορεί αυτό το -10 του σήμερα να το κάνει… 48ο του αύριο. Και αυτό είναι κάτι που όλοι το πιστεύουν στο Ρέντη.

Προφανώς και δεν είναι εύκολο, αλλά αυτός ο Ολυμπιακός, ο τρόπος που έπαιξε μέσα στη Λεωφόρο, το επίπεδο των ποδοσφαιριστών του, οι λύσεις από τον πάγκο και η… τσαντίλα από όσα έγιναν στο ντέρμπι, μπορούν να λειτουργήσουν ως κινητήριος δύναμη για ένα σερί… ανατροπής. Τη διεκδίκηση μέχρι τέλους και την προσπάθεια κατάκτησης ενός τίτλου μπορεί να αποτελέσει μία από τις πιο ένδοξες στιγμές στην ιστορία του κλαμπ.

Οποια απόφαση κι αν παρθεί από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, από το βράδυ της Κυριακής, όλοι κατάλαβαν. Ο Ολυμπιακός έκανε πολλά λάθη φέτος. Ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για τη διαφορά που έχει δημιουργηθεί. Αλλά είναι σαφές ότι η διαφορά έχει δημιουργεί και από εξωγενείς παράγοντες.

Όπως εξίσου σαφές είναι ότι αυτός ο Ολυμπιακός της Λεωφόρου, μπορεί να τελειώσει τις επόμενες 25 αγωνιστικές του πρωταθλήματος χωρίς να ηττηθεί, ή ακόμη και μόνο με νίκες. Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του και το γεγονός ότι εφεξής θα έχει ένα παιχνίδι την εβδομάδα, θα δείξουν ποιος μπορεί να κάνει τι. Και σε καταστάσεις… κυνηγητού και πίεσης, ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024