Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σχολίασε όσα συνέβησαν χθες στην Τουρκία.

Τα όσα έγιναν χθες στην Τουρκία σχολίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέροντας ότι είναι «αστειότητες» τα όσα ισχυρίζονται οι Αρχές της γειτονικής χώρας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ ποτέ καμία προσβολή σε βάρος οποιουδήποτε Έλληνα», πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας, μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγες ώρες μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.

Θυμίζουμε ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μετέβη το Σάββατο στη Σμύρνη έτσι ώστε να προεδρεύσει στη 13η Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ, ωστόσο δεν του επετράπη η είσοδος στη χώρα από τις τουρκικές αρχές. Όπως εξήγησε ο ίδιος, χρειάστηκε να περιμένει αρκετές ώρες σε ένα γραφείο στο τελωνείο της Σμύρνης, ενώ ενημέρωσε αμέσως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τις διπλωματικές αρχές Ελλάδας και ΕΕ για όσα συνέβαιναν.

Οι δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα

«Βαθαίνει το χάσμα Τουρκίας και ΕΕ»

«Μετά την πίεση που άσκησαν όλες οι πλευρές, μου ανακοίνωσαν ότι έχει αρθεί η απαγόρευση της εισόδου μου. Ωστόσο, είχα ήδη αποφασίσει ότι μετά από αυτήν την προκλητικότατη στάση της Τουρκίας θα επέστρεφα στην Ελλάδα. Όταν είμαστε σε αποστολή στο εξωτερικό δεν εκπροσωπούσε τους εαυτούς μας αλλά όλους τους Έλληνες», είχα χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι αυτές οι ενέργειες βαθαίνουν «το χάσμα που τη χωρίζει με την ΕΕ. Εμείς ως Περιφέρειες είμαστε εδώ για να λειτουργούμε ως γέφυρες μεταξύ των λαών και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, επικοινώνησαν μαζί του και του εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους οι δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Σμύρνης.

Το περιστατικό καταδίκασε έντονα χθες το υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας μάλιστα άμεσα εξηγήσεις από την Τουρκία.

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, το θέμα βρίσκεται πλέον στα χέρια των συλλογικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να έχει ήδη αποστείλει ερώτημα για τους λόγους για τους οποίους υπήρξε η απαράδεκτη απαγόρευση.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr