Ακυρώνει ο Κώστας Μπακογιάννης την επίσημη επίσκεψή του στη Σμύρνη, μετά την τουρκική πρόκληση της απαγόρευσης εισόδου στην Σμύρνη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Την καταδίκη του εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μετά την αδιανόητη πρόκληση των Τούρκων να μην επιτρέψουν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, να εισέλθει στην Τουρκία, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Συνέλευση (ARNEM).

Έχοντας στο πλευρό του τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο δήμαρχος της Αθήνας δήλωσε: «Μου είναι πραγματικά αδιανόητο να φανταστώ, μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω πώς μπορεί να απαγορεύεται η ελεύθερη είσοδος σε μία χώρα, ενός αυτοδιοικητικού, ενός περιφερειάρχη. Ενός ανθρώπου, που μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει και πρόεδρος της επιτροπής των περιφερειών της ΕΕ. Θέλω να πιστεύω πως θα δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις, αλλά και οι απαραίτητες συγγνώμες».

Διαβάστε επίσης: Απόστολος Τζιτζικώστας: «Η Τουρκία ήρε την απαγόρευση – Εμμένω στην απόφασή μου να επιστρέψω στην Ελλάδα»

Ακύρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Σμύρνη

Μετά την ακραία πρόκληση των Τούρκων, ο δήμαρχος Αθηναίων είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε στην ακύρωση της συμμετοχής του στην Ευρωμεσογειακή Συνέλευση και συνολικά της επίσημης επίσκεψής του στη Σμύρνη.

Μάλιστα, ενημέρωσε για το συμβάν τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος δεσμεύτηκε, αύριο το πρωί (6/11), στη δημόσια εκδήλωση εγκαινίων ενός πάρκου αφιερωμένο στο δίκτυο B40, να προβεί από κοινού με τον δήμαρχο Αθηναίων σε σχετική δήλωση.

Ο Κωστας Μπακογιαννης σημείωσε ότι, πριν από περίπου ένα χρόνο, Αθήνα και Κωνσταντινούπολη δημιούργησαν από κοινού το δίκτυο Β40, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η περιφερειακή συνεργασία.

«Θέλαμε, σε πείσμα των καιρών, να στείλουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα πως μπορούμε από κάτω προς τα πάνω να χτίσουμε γερές γέφυρες συνεργασίας, αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού, διαλόγου», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Και προσέθεσε: «Μην ξεχνάτε πως οι δήμοι είμαστε ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός στον πολίτη, πράγμα που σημαίνει πως έχουμε τη δυνατότητα να διερμηνεύσουμε, αν θέλετε, καλύτερα τα συναισθήματα των λαών μας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr