Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 2-1: Λύγισε στο τέλος...

Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 2-1: Λύγισε στο τέλος…

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με μίνι μπρέικ 4-3 στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ, αλλά στη συνέχεια έχασε τέσσερις σερί πόντους από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό του Paris Masters.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό του Paris Masters και τη δυνατότητα να διεκδικήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του την άνοδο στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Ο Έλληνας τενίστας κοίταξε στα μάτια τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς και έφτασε μια… ανάσα από μια τεράστια νίκη, αλλά στο τέλος «λύγισε» και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της γαλλικής διοργάνωσης.

Ο Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο σετ με 6-2, αλλά πήρε το δεύτερο με 6-3 και ισοφάρισε σε 1-1. Στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ προηγήθηκε με μίνι μπρέικ 4-3, αλλά στη συνέχεια έχασε τέσσερις σερί πόντους από τον Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο να γυρίζει τούμπα το παιχνίδι και να παίρνει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Χόλγκερ Ρούνε.

Αυτή ήταν η 7η συνεχόμενη νίκη του Τζόκοβιτς απέναντι στον Τσιτσιπά, με τον Σέρβο να πετυχαίνει την 9η νίκη του σε 12 αναμετρήσεις με τον Έλληνα τενίστα.

Το πρώτο σετ ήταν ντέρμπι μέχρι το 6ο game, όταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς «έσπασε» το σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά και προηγήθηκε με 4-2. Ο Σέρβος στη συνέχεια σέρβιρε σωστά για το 5-2 και λίγο αργότερα με νέο μπρέικ έκανε το 6-2 και το 1-0 στα σετ. Ο Ελληνας τενίστας δεν πτοήθηκε και μπήκε στο δεύτερο σετ αποφασισμένος να παλέψει για την ανατροπή. Ο συμπατριώτης μας τα έδωσε όλα και κατάφερε να κάνει μπρέικ στο 5ο γκέιμ (3-2). Στη συνέχεια υπερασπίστηκε το προβάδισμά του (4-2, 5-3) και στο 9ο γκέιμ έκανε νέο μπρέικ για το 6-3 και το 1-1 στα σετ.

Στο τρίτο σετ είχαμε μια πραγματική τιτανομαχία, με τους δύο τενίστες να κρατούν τα σερβίς τους και να οδηγούνται στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος «χτύπησε» πρώτος και προηγήθηκε με μίνι μπρέικ 4-3, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε. Με συνεχόμενα λάθη έδωσε την ευκαιρία στον Νόβακ Τζόκοβιτς να πάρει τέσσερις σερί πόντους (7-4 από 3-4) και μαζί τη νίκη – πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024