Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: «Καθάρισε» μέσα σε δύο λεπτά

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: «Καθάρισε» μέσα σε δύο λεπτά

Χάρη σε γκολ των Ίνγκασον στο 8′ και Σβαμπ στο 10′ ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε σε περίπατο το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ του οποίου επικράτησε με 2-0 κι επέστρεψε στις νίκες.

Από το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε τη δουλειά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο ΠΑΟΚ για την 11η αγωνιστική της Super League. Ίνγκασον με κεφαλιά και Σβαμπ με πέναλτι στο 8′ και το 10′ αντίστοιχα διαμόρφωσαν το 2-0 για τον Δικέφαλο, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε και επανέφερε την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στα θετικά αποτελέσματα. Κυρίαρχοι οι γηπεδούχοι σε όλο το παιχνίδι, θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και άλλα γκολ ενώ απειλήθηκαν ελάχιστα.

Διαβάστε επίσης: Ατρόμητος – Άρης 0-0: Με τρία γκολ σε έξι ματς, ο Άρης ξέχασε τι θα πει νίκη – Μπλόκο στο Περιστέρι

Πώς ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Με 4-2-3-1 και τον Σβαμπ αντί του τιμωρημένου Κούρτιτς ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Σοάρες. Ντάντας και Σβαμπ ήταν στον άξονα, με Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια στα άκρα και τον Ελ Καντουρί σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ολιβέιρα.

Από την άλλη, ο ΠΑΣ Γιάννινα παρατάχθηκε με 4-3-3 και τον Αθανασίου στο τέρμα. Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε και Πήλιος ήταν στην άμυνα, με τους Μπιλμπάο, Λώλη και Λιάσο στον άξονα, τον Ροσέρο στα δεξιά της επίθεσης, τον Φοφανά αριστερά και τον Μπάλαν στην κορυφή.

«Καθάρισε» από το δεκάλεπτο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και με διάθεση να βρει το γρήγορο γκολ που θα κάνει εύκολο το έργο του. Αφού έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο 2ο λεπτό με τον Ζίβκοβιτς, βρήκε το γκολ στο 8′ όταν ο Ράφα Σοάρες εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά και ο Ίνγκασον με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Δικέφαλο.

Πριν καν συνέλθει από το σοκ ο ΠΑΣ, βρέθηκε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Σχεδόν με τη σέντρα ο Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σόρια στη μικρή περιοχή και ο Σβαμπ το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0 με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών.

Οι «ασπρόμαυροι» πλέον είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους και σταδιακά έριξαν ρυθμό, αν και δημιούργησαν ευκαιρίες και για τρίτο γκολ. Στο 23′ ο Κωνσταντέλιας αστόχησε σε τετ α τετ στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω και στο 40′ ο Αθανασίου με σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Ολιβέιρα δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να φτάσει και σε τρίτο γκολ.

Τυπική διαδικασία

Το δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το ματς χωρίς να φορτσάρει και ο ΠΑΣ έγινε μεν πιο δραστήριος με την είσοδο του Μορέιρα στο 46′, αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα, με εξαίρεση μία προσπάθεια του Ροσέρο στο 50′ όπου ο Κοτάρσκι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο και προσπαθούσε να δημιουργήσει με το γνωστό του παιχνίδι, κάνοντας ανάπτυξη από την άμυνα, αλλά του έλειπε η τελική πάσα. Έτσι, το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο ΠΑΟΚ επέστρεψε με άνεση στις νίκες.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024