Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Δεκαπενθήμερη αποβολή από τη Βουλή στον ακροδεξιό βουλευτή για το ρατσιστικό «Γυρίστε πίσω στην Αφρική»

Γαλλία: Δεκαπενθήμερη αποβολή από τη Βουλή στον ακροδεξιό βουλευτή για το ρατσιστικό «Γυρίστε πίσω στην Αφρική»

Ομόφωνη απόφαση του προεδρείου της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον βουλευτή - θύμα της ρατσιστικής προσβολής

Η Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας επέβαλε την ποινή της δεκαπενθήμερης αποβολής από τις εργασίες της στον ακροδεξιό βουλευτή (μέλος του κόμματος της Λεπέν) Γκρεγκουάρ ντε Φουρνάς, ο οποίος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση φώναξε το ρατσιστικό «Γυρίστε πίσω στην Αφρική» στον μαύρο συνάδελφό του Κάρλος Μαρτένς Μπιλόνγκο με καταγωγή από το Κογκό, ο οποίος είχε υποβάλει κοινοβουλευτική ερώτηση σχετική με τη μετανάστευση.

Ομόφωνη απόφαση του προεδρείου

Την απόφαση για δεκαπενθήμερη αποβολή του ακροδεξιού βουλευτή υιοθέτησε σήμερα ομόφωνα το προεδρείο της Εθνοσυνέλευσης, η πρόεδρος της οποίας είχε διακόψει χθες τη συνεδρίαση μετά την αναταραχή που προκάλεσε η ρατσιστική κραυγή του Γκρεγκουάρ ντε Φουρνάς κατά του μαύρου βουλευτή, και μέλους του κόμματος της «Ανυπόκακτης Γαλλίας» του Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Η κυβέρνηση και η συμμαχία της αριστεράς την χαρακτήρισαν απαράδεκτη, ρατσιστική προσβολή. Η ακροδεξιά από την άλλη υποστήριξε ότι ο βουλευτής Γκρεγκουάρ ντε Φουρνάς δεν απευθυνόταν στον επερωτώντα βουλευτή, τον Κάρλος Μαρτέν Μπιλόνγκο, αλλά στους μετανάστες που βρίσκονται πάνω σε πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης και αναζητούν «ασφαλές λιμάνι» για να αποβιβαστούν. Ο «Εθνικός Συναγερμός» της Μαρίν Λεπέν ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής του δεν είπε κάτι κακό.

Στο μεταξύ έξω από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση υπήρξε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κάρλος Μαρτένς Βιλόνγκο που έπεθε θύμα ρατσιστικής προσβολής από το βουλευτή του ακροδεξιού «Εθνικού Συναγερμού».

Ο λαός είναι ένας και αδιαίρετος ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος

Στην παρέμβασή του ο Ζαν Λυκ Μελανσόν ζήτησε την αυστηρότερη δυνατή τιμωρία για τα ρατσιστικά σχόλια του βουλευτή του Γρεγκουάρ ντε Φουρνάς και τόνισε ότι οι ρατσιστικές προσβολές είναι ασυμβίβαστες με την ταυτότητα της Γαλλίας και του τόπου στον οποίο ειπώθηκε αυτή η φράση.

Ο Ζαν Λυκ Μελανσόν σημείωσε ότι ο γαλλικός λαός είναι ένας και αδιαίρετος και έχουν ίσα δικαιώματα, ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους, το χρώμα του δέρματός τους και το φύλο τους. Στη συνέχεια χαιρέτησε όλους τους βουλευτές, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, οι οποίοι στήριξαν τον Κάρλος Μαρτένς Μπιλόνγκο.

Στη συνέχεια, ο Μελανσόν τόνισε ότι σε αντίθεση με τον Κάρλος Μαρτένς Μπιλόνγκο, ο ίδιος γεννήθηκε στην Αφρική και κανείς δεν του ζητά να επιστρέψει εκεί ενώ υπενθύμισε ότι ο βουλευτής θύμα ρατσιστικής προσβολής είναι δάσκαλος και ότι την ίδια ημέρα της ρατσιστικής προσβολής ξεναγούσε τους μαθητές του στην Εθνοσυνέλευση.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024