Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Twitter: Μήνυμα-σοκ ζητά να αρχίσουν από σήμερα οι απολύσεις - Ενημερώστε τους εργαζόμενους

Twitter: Μήνυμα-σοκ ζητά να αρχίσουν από σήμερα οι απολύσεις – Ενημερώστε τους εργαζόμενους

Σοκάρει εσωτερικό μήνυμα στο Twitter που αναφέρει πως όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί ως σήμερα το πρωί ότι ξεκινούν οι απολύσεις τους.

«Θα αρχίσουμε τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού μας δυναμικού την Παρασκευή»: αυτό αναφέρει εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της νέας διεύθυνσης της εταιρείας Twitter Inc προς τους εργαζόμενους.

Επιβεβαιώνονται οι φήμες

Το μήνυμα περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν αφότου αγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο Ιλον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, πριν μια εβδομάδα.

Δείτε ακόμα – Απειλές για απολύσεις, εξαντλητικό ωράριο, κοιμούνται στα γραφεία – Ετσι είναι να δουλεύεις για το νέο αφεντικό του Twitter

Το μήνυμα αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν ενημερωθεί ως σήμερα το πρωί (ώρα Καλιφόρνιας), όταν θ’ ανοίξουν τα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι απ’ αυτούς θα απολυθούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, αναμένεται να απολυθεί το 50% των περίπου 7.500 εργαζομένων της εταιρείας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αποζημίωση δύο μισθών

Πηγές ανέφεραν χθες Πέμπτη ότι ο Μασκ σκοπεύει, ακόμη, να καταργήσει την πολιτική της εξ αποστάσεως εργασίας από οπουδήποτε, απαιτώντας από τους εργαζόμενους να δίνουν αναφορά στα γραφεία, με ορισμένες εξαιρέσεις.

Ο δισεκατομμυριούχος νέος ιδιοκτήτης της Twitter και οι σύμβουλοί του εξέτασαν διάφορα σενάρια για περικοπές θέσεων εργασίας και άλλες αλλαγές πολιτικής στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, και δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αριθμός των εργαζομένων που θα απολυθούν ν’ αλλάξει.

Ενα από τα σενάρια σε σχέση με τις αποζημιώσεις που θα λάβουν όσοι απολυθούν, προβλέπει την καταβολή δύο μισθών.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024