Ιταλία: Ρατσιστικό έγκλημα – Τοξοβόλος σκότωσε Περουβιανό εργάτη
Η ρατσιστική δολοφονία έγινε με τόξο στη Γένοβα.
Για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, με ρατσιστικά κίνητρα, κατηγορείται ένας 63χρονος από την Ιταλία που σκότωσε με τόξο έναν 41χρονο Περουβιανό, μεταδίδει το πρακτορείο Ansa επικαλούμενο την εισαγγελία της Γένοβας.
Ο Χαβιέ Αλφρέδο Ρομέρο Μιράντα, ένας 41χρονος εργάτης, γιόρταζε το απόγευμα της Τρίτης τη γέννηση του γιου του, όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από βέλος που έριξε ο τοξοβόλος από το παράθυρο του σπιτιού του.
- Διαβάστε επίσης: La Repubblica: Συνελήφθη ο ιταλικός πυρήνας των νεοναζιστών που επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο
Νωρίτερα είχε κάνει ρατσιστικά σχόλια
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 63χρονος Εβαρίστο Σκάλκο είχε καταφερθεί νωρίτερα με ρατσιστικά σχόλια σε βάρος του Ρομέρο Μιράντα και ενός φίλου του, επίσης περουβιανής καταγωγής.
Σε βίντεο που τράβηξαν περαστικοί, διακρίνεται ο Σκάλκο να σπεύδει να βοηθήσει το θύμα του, προτού καταφθάσει το ασθενοφόρο.
Λίγο αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία, η οποία κατέσχεσε τρία τόξα και δεκάδες βέλη από το σπίτι του.
Ο Σκάλκο υποστήριξε ότι ενοχλήθηκε από τη φασαρία που έκαναν οι δύο Περουβιανοί, από τους οποίους ζήτησε επανειλημμένως να κάνουν ησυχία, αλλά εκείνοι απάντησαν με προσβολές και ρίψεις αντικειμένων.
Το θύμα, βαριά τραυματισμένο στο συκώτι, υπέκυψε στα τραύματά του μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.
Ο δήμαρχος της Γένοβας, Τζιοβάνι Τότι, καταδίκασε την πράξη ενός «παρανοϊκού». «Κανένα πάρτι, καμιά φασαρία ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια αντίδραση», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγκτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα – Η Ρωσία επιβεβαιώνει την επίσκεψη
- Αντιπολεμική συναυλία για τη Γάζα: Κατάμεστα τα Προπύλαια – Ετοιμάζεται νέα ελληνική αποστολή του Global Sumud Flotilla
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-0 σετ: Εύκολα το 1-1 στη σειρά των τελικών ο «δικέφαλος» (vid)
- Η Έμιλι Μπλαντ παραδέχεται ότι μερικές φορές η Μέριλ Στριπ την «φόβιζε»
- Αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα γραφείων του Εθνικού Μετώπου στους Αμπελόκηπους
- AI και πυρηνικός όλεθρος: Η αυτοματοποίηση της διοίκησης και ο κίνδυνος του αστραπιαίου πολέμου
- ΑΕΛ Novibet – Πανσερραϊκός 0-1: Μία ευκαιρία οι Σερραίοι, ένα «χρυσό» γκολ παραμονής! (vid)
- Λονδίνο: Πώς ο πόλεμος στο Ιράν «παγώνει» τα πολυτελή ξενοδοχεία και τη ζήτηση από τη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442