Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαλβίνι: Θα επιβάλουμε τον σεβασμό των συνόρων μας στο μεταναστευτικό

Σαλβίνι: Θα επιβάλουμε τον σεβασμό των συνόρων μας στο μεταναστευτικό

Ο Ματέο Σαλβίνι ανέλαβε το υπουργείο Υποδομών στη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας, αλλά οι κινήσεις του δείχνουν ότι θέλει να καταφέρει να συμπεριληφθεί στις αρμοδιότητές του η εποπτεία των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Ο γραμματέας της Λέγκα και νέος υπουργός Υποδομών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Flavio Lo Scalzo/Reuters), αναφέρθηκε στη διαχείριση του μεταναστευτικού κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη δημόσια τηλεόραση Rai.

«Πρέπει να σώσουμε ζωές, αλλά…»

«Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ανταλλάξαμε λίγα λόγια με τους νέους υπουργούς Εσωτερικών, Πιαντεντόζι, και Εξωτερικών, Ταγιάνι. Το θέμα είναι ότι πρέπει να σώσουμε ζωές, ως κύρια προτεραιότητα, αλλά δεν είναι δυνατόν όλα τα πλοία του κόσμου να φτάνουν στην Ιταλία», τόνισε ο Σαλβίνι.

Δείτε ακόμα – Ματέο Σαλβίνι, ο νέος πρωταθλητής της «κωλοτούμπας» στην Ευρώπη

«Θα γίνουμε και πάλι μια χώρα η οποία καταφέρνει να επιβάλει τον σεβασμό των συνόρων της», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Υποδομών.

Αρχικά, ο ιταλικός Τύπος είχε υπογραμμίσει ότι ο Ματέο Σαλβίνι δεν θα είχε στην αρμοδιότητά του τα λιμάνια της χώρας και γενικότερα τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης Μελόνι, όμως, οι κινήσεις του δείχνουν ότι θέλει να καταφέρει να συμπεριληφθεί στις αρμοδιότητές του η εποπτεία των λιμενικών εγκαταστάσεων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Τα σημαντικότερα υπουργεία

Οπως ανακοινώθηκε απο τη νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, αναλαμβάνουν στο υπουργείο Εξωτερικών ο Αντόνιο Ταϊάνι της Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Οικονομικών ο Τζανκάρλο Τζορτζέτι από τη Λέγκα, στο Εσωτερικών ο πρώην νομάρχης Ματέο Πιαντεντόζι, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών.

Παράλληλα, για το υπουργείο Αμυνας επελέγη ο Γκουίντο Κροζέτο του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι και το υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρώην δικαστικός Κάρλο Νόρντιο.

Στο υπουργείο Γεωργίας επικεφαλής θα είναι ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, σύζυγος της αδελφής της Ιταλίδας πρωθυπουργού και υπουργός Περιβάλλοντος ο Πάολο Τζανγκρίλο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024