Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τένις: Όταν η κορυφαία διοργάνωση στον κόσμο μετατρέπεται σε φιάσκο (vids+pics)

Τένις: Όταν η κορυφαία διοργάνωση στον κόσμο μετατρέπεται σε φιάσκο (vids+pics)

Η απογοητευτική εικόνα της Dickies Arena στα χθεσινά ματς των Finals, με τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο να παίζουν σε άδειες εξέδρες και μια φωτογραφία – μάθημα για τους παράγοντες της WTA.

Αποκαρδιωτική. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα της Dickies Arena των 14.000 θέσεων στα χθεσινά παιχνίδια των WTA Finals, που πραγματοποιούνται στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας. Ένα τουρνουά, το οποίο υποτίθεται ότι θα τραβούσε πάνω του όλα τα βλέμματα και θα προσέλκυσε χιλιάδες θεατές, για να παρακολουθήσουν τις καλύτερες τενίστριες του κόσμου να μάχονται για τον τίτλο της κορυφαίας για το 2022, καταλήγει σε φιάσκο ολκής!

Αδειες εξέδρες και «παγωμένη» ατμόσφαιρα, που θύμιζε την εποχή του κορωνοϊού και τα κλειστά γήπεδα, με τα παιχνίδια να διεξάγονται μεταξύ… συγγενών και φίλων, παρότι στο κορτ ήταν οι τέσσερις από τις οκτώ καλύτερες αθλήτριες του παγκόσμιου τένις. Δύο ματς, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ήταν sold out, μετετράπησαν τελικά σε… prive παραστάσεις, με την εικόνα της Dickies Arena να προκαλεί σοκ και απογοήτευση.

Δύο αναμετρήσεις στις οποίες συμμετείχαν το Νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης (Τζέσικα Πεγκούλα) με το Νο.5 του κόσμου (Μαρία Σάκκαρη) και το Νο. 2 της WTA (Ονς Τζαμπέρ) με το Νο. 7 (Αρίνα Σαμπαλένκα), έγιναν σε συνθήκες που θύμιζαν ατμόσφαιρα κολεγιακού τένις. Ισως μάλιστα εκεί οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι να ήταν περισσότεροι από όσους βρέθηκαν τα ξημερώματα (για εμάς, μεσημέρι για τις ΗΠΑ) στην Dickies Arena.

Σε μια πόλη 958.692 κατοίκων, δεν πήγαν ούτε 1000 για να παρακολουθήσουν από κοντά τις αναμετρήσεις των WTA Finals. Κακό μάρκετινγκ από πλευράς της WTA; Ασχημη επιλογή γηπέδου και τοποθεσίας; Και τα δύο μαζί; Ισως. Ισως κάποιοι να πουν ότι το άδειο γήπεδο οφείλεται στο γεγονός ότι χθες το βράδυ οι Αμερικάνοι γιόρταζαν το Halloween. Όμως, το ΝΒΑ έρχεται να τους διαψεύσουν. Τα γήπεδα μπορεί να μην ήταν γεμάτα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εμφάνιζαν την απογοητευτική και αποκρουστική εικόνα της Dickies Arena.

Ακόμα και Halloween να ήταν ο λόγος, θα έπρεπε να το είχαν προβλέψει στην WTA. Δεν είναι δυνατόν ένας τεράστιος οργανισμός όπως είναι η WTA (σ.σ διοργανώτρια αρχή των γυναικείων τουρνουά) να μην γνωρίζει ότι στις 31/10 υπάρχει η γιορτή του Halloween στις ΗΠΑ. Όταν έκαναν την επιλογή του Φορτ Γουόρθ και της Dickies Arena, δεν γίνεται να μην το γνώριζαν. Προφανώς και το ήξεραν. Δεν περίμεναν, όμως, αυτό που συνέβη τελικά στα χθεσινά παιχνίδια. Να μην πατήσει… ψυχή στο γήπεδο. Μια εικόνα που εκθέτει την WTA.

Εκθέτει όσους επέλεξαν το Τέξας για τη φετινή διοργάνωση. Μια διοργάνωση, που μοιράζει 5 εκατ. δολάρια! Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι τα WTA Finals διεξήχθησαν στην Γουαδαλαχάρα και στο Panamerican Tennis Center των 6.639 θεατών, το οποίο σε καμία περίπτωση και σε κανένα παιχνίδι δεν θύμιζε την εικόνα της Dickies Arena. Αυτό που έγινε στα χθεσινά ματς ήταν πραγματικά καταστροφικό για τα WTA Finals, αλλά και για το παγκόσμιο τένις, αφού οι εικόνες από το Τέξας έκαναν τον γύρο του κόσμου και φυσικά του διαδικτύου.

Ενας από τους χρήστες του Twitter μάλιστα εξέθεσε ακόμα περισσότερο την WTA και την επιλογή του Τέξας, συγκρίνοντας την Dickies Arena με το Stadio Beppe Croce της Γένοβας, όπου είχε πραγματοποιηθεί πριν από λίγο διάστημα το τουρνουά Challenger «AON Open».

Ένα τουρνουά στο οποίο δεν συμμετείχαν κορυφαία ονόματα, όπως στα WTA Finals, αλλά τενίστες από το Νο.39 και πάνω! Νο.1 του ταμπλό ήταν ο Ισπανός Αλμπερτ Ράμος Βινόλας (Νο. 39) και την πεντάδα συμπλήρωναν οι Κορεντέτ Μουτέ (Νο. 64), Τιάγκο Μοντέιρο (Νο. 66), Ντούσαν Λάγιοβιτς (Νο. 89) και Πάμπλο Αντουχάρ (Νο. 125). Στη Γένοβα το «Stadio Beppe Croce ήταν γεμάτο, με τη διοργάνωση να θυμίζει ποδοσφαιρικό αγώνα!

Στο Τέξας; Λες και έκαναν προπόνηση. Χωρίς αμφιβολία το χθεσινό ήταν ένα γερό μάθημα για την WTA και τους ανθρώπους της διοργανώτριας Αρχής, που θα πρέπει να σκέφτονται διπλά και… τριπλά πριν επιλέξουν πού θα γίνουν οι τελικοί.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024