Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πετράλωνα: Δύο κακοποιημένα παιδιά περιμένουν λύτρωση από το 2017 - Η Δικαιοσύνη ερευνά, το κοινωνικό κράτος απουσιάζει

Πετράλωνα: Δύο κακοποιημένα παιδιά περιμένουν λύτρωση από το 2017 – Η Δικαιοσύνη ερευνά, το κοινωνικό κράτος απουσιάζει

Το μόνο θετικό στην υπόθεση των Πετραλώνων είναι ότι, από δικαστικής πλευράς, δεν έχει μπει στο αρχείο.

Φρίκη προκαλεί η υπόθεση βιασμού των δύο παιδιών από τα Πετράλωνα, που έζησαν σε τρυφερή ηλικία την σεξουαλική βία από τον ίδιο τους τον πατέρα και όχι μόνον.

Το 2017, ένα αγόρι μόλις 12 χρονών βρίσκει για πρώτη φορά το θάρρος να αποκαλύψει τον εφιάλτη που ζει στο σπίτι του, περιγράφοντας ότι ο πατέρας του όχι μόνο τον βιάζει επί χρόνια, αλλά διοργανώνει και αρρωστημένα όργια παιδεραστών, στα οποία «πασάρει» το γιο του, από την ηλικία των 7 ετών, στους καλεσμένους του.

Διαβάστε επίσης: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τα «πάρτι βιασμού» στα Πετράλωνα – 17 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί

Η Θέμιδα είναι τελικά «τυφλή»;

«Έχω βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα μου, τον θείο μου, όπως και από άλλα 17 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς, που συμμετείχαν σε όργια τα οποία ο ίδιος ο πατέρας μου διοργάνωνε και στα οποία, αφού με βίαζε πρώτα αυτός, εν συνεχεία με πέταγε στους άλλους συμμετέχοντες σε αυτά».

Ήταν μόλις 7 ετών, όταν το 17χρονο σήμερα αγόρι ξεκίνησε να ζει την απόλυτη φρίκη μέσα στο σπίτι του. Τόσο ο ίδιος, όσο και η μεγαλύτερη αδελφή του μίλησαν για την κακοποίηση που βίωναν, την κατήγγειλαν, απευθύνθηκαν στους ειδικούς, όμως η φρικιαστική αυτή υπόθεση έχει «κολλήσει» εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

«Δεν μπορεί να πηγαίνουν να καταγγέλλουν θύματα ανήλικα ότι κακοποιούνται από το οικογενειακό τους περιβάλλον και η Δικαιοσύνη να πηγαίνει με ρυθμούς χελώνας», σχολίασε η Δήμητρα Πλαστήρα, δικηγόρος της 22χρονης.

Μια καταγγελία από δύο παιδιά που, αν επιβεβαιωθεί στις δικαστικές αίθουσες, ίσως αποκαλύψει μια από τις πιο αρρωστημένες υποθέσεις παιδικής κακοποίησης.

«Τα παιδιά έχουν καταγγείλει ότι έβλεπαν στους χώρους που κακοποιόντουσαν κι άλλα παιδιά να κακοποιούνται», προσέθεσε μάλιστα η δικηγόρος της 22χρονης.

Πίσω από κλειστές πόρτες

Τα «καμπανάκια» είχαν χτυπήσει από το μακρινό 2012, όταν όλοι στη γειτονιά των Πετραλώνων είχαν παρατηρήσει τα εμφανέστατα ψυχολογικά σημάδια και την αλλαγή συμπεριφοράς στο 7χρονο τότε αγόρι, που κυκλοφορούσε και έδειχνε μονίμως φοβισμένο.

«Πρόκειται για μια ευκατάστατη οικογένεια με τρία παιδιά, που διατηρούσε επιχείρηση στην περιοχή. Όλοι είχαν παρατηρήσει την περίεργη συμπεριφορά τόσο του 7χρονου αγοριού, όσο και του 12χρονου κοριτσιού. Έδειχναν μονίμως φοβισμένα. Μάλιστα, οι γείτονες έβλεπαν το αγόρι να κυκλοφορεί στον δρόμο και ακούσια να αφοδεύει», λένε χαρακτηριστικά γείτονες της οικογένειας.

Η ασυνήθιστη συμπεριφορά του αγοριού δεν πέρασε απαρατήρητη. Ένας γείτονας, συγγραφέας στο επάγγελμα, πρότεινε στη μητέρα του παιδιού να του κάνει αφιλοκερδώς μαθήματα, μια συνάντηση που έμελλε να ξετυλίξει το κουβάρι της απόλυτης φρίκης.

Σοκαριστικές περιγραφές

Οι περιγραφές των παιδιών σοκάρουν. Βιασμοί κατ’ εξακολούθηση, βιντεοσκοπήσεις και πάρτι οργίων είναι μερικά από όσα έχουν καταγγείλει τα δύο από τα τρία παιδιά της οικογένειας.

«Έχουν βιντεοσκοπηθεί. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των βιασμών του, ο ανήλικος είχε παρατηρήσει πάρα πολλές φορές ανθρώπους να βιντεοσκοπούν», λέει η δικηγόρος της 22χρονης.

Η 22χρονη σήμερα «Α» καταγγέλλει πως, μαζί με τον πατέρα της, οικογενειακοί φίλοι και συγγενείς εκτόνωναν πάνω της τις αρρωστημένες ορέξεις τους.

Αναφερόμενη σε φιλικό ζευγάρι είπε:

«Με κακοποιούσαν για πάνω από έξι χρόνια. Η δε γυναίκα, έχει πολλές φορές ασελγήσει μέσα σε βάθος τριετίας και στη μικρή μας αδελφή και έχει κακοποιήσει και βιντεοσκοπήσει και τον πρώτο από εμάς (σ.σ. τον αδελφό της), αφού λάμβανε πάντα μέρος στα όργια».

Στο άκουσμα αυτής της φρικαλεότητας, ο εκπαιδευτικός δεν έχασε χρόνο: Έδωσε τελεσίγραφο στη μητέρα των παιδιών, εξωθώντας την τελικά να καταγγείλει τον σύζυγό της το 2017 και να υποβάλει αίτηση διαζυγίου.

Κι όμως, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά, η υπόθεση αυτή όχι μόνο δεν έχει εκδικαστεί, αλλά η γονική μέριμνα των δύο ανήλικων παιδιών παραμένει στους καταγγελλόμενους γονείς.

Την Άνοιξη κατήγγειλαν τη μητέρα

Την ώρα που εκκρεμεί – από το 2018 – το βούλευμα για τον πατέρα, τα δύο παιδιά, την Άνοιξη του 2022, μήνυσαν και την μητέρα τους για τη σιωπή και κυρίως για την συγκάλυψη της συστηματικής σεξουαλικής τους κακοποίησης.

«Με βίασε μπροστά της και εκείνη έκανε πως δεν είδε τίποτα», τονίζει ο 17χρονος.

Γεγονός είναι ότι, μέχρι σήμερα, οι καταγγελλόμενοι γονείς εξακολουθούν να έχουν την επιμέλεια του μικρότερης κόρης τους, που ζει με την μητέρα, αλλά και του 17χρονου, ο οποίος πάντως μετά την καταγγελία φιλοξενείται στο σπίτι του συγγραφέα.

Η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, που σήμερα είναι 22 ετών, μόλις ενηλικιώθηκε έφυγε από το σπίτι και ζει στην επαρχία.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα «πάρτι βιασμού»

Στα 17 ανέρχονται τα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί για τον βιασμό του 7χρονου τότε παιδιού στα Πετράλωνα, κατά τη διάρκεια «πάρτι βιασμού» που οργάνωνε ο πατέρας τους, σύμφωνα με τις καταγγελίες του ίδιου του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», «πράγματι, υπάρχει η καταγγελία από τον συγγραφέα και την μητέρα στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων Αττικής – η καταγγελία τότε αφορούσε κακοποίηση μόνο του αγοριού κι όχι για το κορίτσι. Το κορίτσι έχει κληθεί, αλλά δεν αναφέρει οτιδήποτε για κακοποίηση της ίδιας ή του αδελφού της. Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο αγόρι δεν δείχνει με βεβαιότητα την κακοποίηση του παιδιού».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και το κορίτσι εξετάστηκε εκείνη την περίοδο και, επίσης, δεν προέκυψαν σαφή στοιχεία κακοποίησης.

«Η υπόθεση στάλθηκε το 2018 στην Εισαγγελία για τις περαιτέρω ενέργειες. Η Αστυνομία αναφέρει ότι δεν έχει άλλες προσλαμβάνουσες για την υπόθεση, η οποία είχε εξεταστεί εξονυχιστικά, αλλά έχει την εικόνα ότι οδηγήθηκε σε αρχειοθέτηση», σημείωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι «περίεργα» ευρήματα στην συμπεριφορά του παιδιού είχαν βρει τότε και οι παιδοψυχολόγοι που εξέτασαν το αγόρι, ωστόσο, επίσης δεν είχαν καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα.

Δεν έχει μπει στο αρχείο η υπόθεση

Ωστόσο, όπως ανέφερε η δικαστική συντάκτρια του MEGA, Άννα Κανδύλη, η υπόθεση δεν έχει μπει στο αρχείο.

Το 2018, η καταγγελία έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, όπου σχηματίστηκε δικογραφία βάσει των παιδοψυχιατρικών εξετάσεων.

Τότε, ο εισαγγελέας ασκεί δίωξη για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών από κοινού και κατά μόνας.

Το 2020 η δικογραφία πηγαίνει στον ανακριτή, ενώ το 2021 η δικογραφία φτάνει στο Συμβούλιο, αλλά ένας από τους κατηγορούμενους κάνει προσφυγή για ακυρότητα της διαδικασίας.

Τότε, σημειώνει η Άννα Κανδύλη, η δικογραφία γυρίζει στον εισαγγελέα, ο οποίος απορρίπτει την προσφυγή και, έτσι, η δικογραφία επιστρέφει πάλι στο Συμβούλιο, που διατάζει περαιτέρω ανακριτικές πράξεις, οι οποίες – σύμφωνα με πληροφορίες – πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και η υπόθεση να βρίσκεται πλέον σε εισαγγελέα για να κάνει πρόταση προς το Συμβούλιο επί της ουσίας της υπόθεσης.

Όσο για τη νέα καταγγελία που έγινε εις βάρος της μητέρας, «σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πάει σε πταισματοδίκη και τώρα, λόγω των νέων εξελίξεων και των διαστάσεων που έχει πάρει η υπόθεση, την ζήτησε ο εισαγγελέας πίσω, για να την κάνει αυτοπρόσωπα» – να την εξετάσει ο ίδιος, δηλαδή.

Εφιάλτης δίχως τέλος

Από το 2018 ως το 2020, τα παιδιά εξετάστηκαν από συνολικά τέσσερις παιδοψυχολόγους. Οι τρεις συμπέραναν ότι η κακοποίηση στην ψυχή και το σώμα των παιδιών αυτών ήταν προφανής. Ένας, όμως, δεν μπόρεσε να βεβαιώσει κάτι τέτοιο.

Έχουμε φτάσει στο 2020. Ο εισαγγελέας, έχοντας στα χέρια του τα στοιχεία από την έρευνα που είχε διατάξει τρία χρόνια πριν, παίρνει την απόφαση και εξετάζει κατ’ αντιπαράσταση γιο και πατέρα. Το παιδί είναι πλέον 15 ετών. Βιαζόταν από τα 7 του χρόνια. Ένα μαρτύριο, που δείχνει να μην έχει τελειωμό.

Από το 2020 μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη. Το δικαστικό συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει, με αποτέλεσμα βούλευμα για το εάν παραπέμπεται ή όχι σε δίκη ο πατέρας να μην έχει εκδοθεί.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα δυο παιδιά τώρα μηνύουν και την μητέρα τους, κατηγορώντας την ότι ήξερε, αλλά δεν έκανε τίποτα για να τα γλιτώσει.

Η Αστυνομία δηλώνει ότι εξέτασε εξονυχιστικά την υπόθεση.

Η Δικαιοσύνη, με τους γνωστούς αργούς ρυθμούς της, από το 2018 έφτασε στο 2022 και ακόμα ερευνά…

Και φυσικά, για πολλοστή φορά, το κοινωνικό κράτος πουθενά!

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024