Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Amazon θα κατασκευάζει τρεις δορυφόρους την ημέρα για την απάντηση στο Starlink

Η Amazon θα κατασκευάζει τρεις δορυφόρους την ημέρα για την απάντηση στο Starlink

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο σε προάστιο του Σιάτλ για την κατασκευή δορυφόρων στο πλαίσιο του Project Kuiper

Το Project Kuiper, το οποίο αποκαλύφθηκε το 2019, είναι το σχέδιο της Amazon να δημιουργήσει ένα δίκτυο 3.236 δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά γύρω από την Γη για να παρέχει ευρυζωνικό διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας.

Πρόκειται δηλαδή για κάτι αντίστοιχο με το Starlink που έχει ήδη δημιουργήσει η SpaceX του Έλον Μασκ. Βασικό ορόσημο για το πρόγραμμα ήταν το 2020 όταν η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) ουσιαστικά ενέκρινε το συγκεκριμένο δορυφορικό σύστημα Διαδικτύου.

Διαβάστε επίσης: H Amazon, οι οργανώσεις για την ιδιωτικότητα και μια ρομποτική σκούπα

Προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της να φέρει 3.000 και πλέον δορυφόρους σε τροχιά, η Amazon θα πρέπει να κατασκευάζει έναν έως τρεις δορυφόρους «κάθε μέρα, ίσως και λίγο περισσότερο», δήλωσε ο επικεφαλής συσκευών της Amazon, Ντέιβ Λιμπ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Washington Post.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε την συγκεκριμένη κατασκευαστική ικανότητα που μοιάζει περισσότερο με την αντίστοιχη των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης ή την αυτοκινητοβιομηχανία και λιγότερο με την παραδοσιακή διαστημική βιομηχανία», είπε ο Λιμπ.

Αν και η Amazon δεν έχει πει πότε θα ξεκινήσει η εκστρατεία εκτόξευσης Kuiper, οι κανόνες της FCC απαιτούν από την εταιρεία να αναπτύξει τους μισούς από τους προγραμματισμένους δορυφόρους της εντός έξι ετών – δηλαδή περίπου 1.600 σε τροχιά μέχρι τον Ιούλιο του 2026.

Η Amazon είπε ότι σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του Project Kuiper και έχει ήδη μια εγκατάσταση έρευνας και ανάπτυξης 219.000 τετραγωνικών ποδιών με έδρα το Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον. Η τοποθεσία στο Ρέντμοντ έχει αναπτύξει πρωτότυπα και έχει βοηθήσει με την εμπορική παραγωγή δορυφόρων, «αλλά για να υλοποιήσουμε το όραμά μας για το έργο, πρέπει να λειτουργήσουμε σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα», έχει ανακοινώσει η Amazon.

Το νέο εργοστάσιο, έκτασης 172.000 τετραγωνικών ποδών, θα βρίσκεται στην κοντινή πόλη Κέρκλαντ της Ουάσιγκτον. Αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας στην περιοχή, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η πρόσθετη χωρητικότητα του εργοστασίου θα επιτρέψει στην Amazon να εισέλθει στη δεύτερη φάση της διαδικασίας παραγωγής της, είπε ο Λιμπ.

Πηγή: OT.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024