Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Make-up Tutorial: Τι πρέπει να κάνετε «πριν» και «μετά» για να βγει τέλειο το μακιγιάζ

Make-up Tutorial: Τι πρέπει να κάνετε «πριν» και «μετά» για να βγει τέλειο το μακιγιάζ

Η σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας, αλλά και ο καθαρισμός της στο τέλος της ημέρας, έχουν την ίδια σημασία με την προσεκτική εφαρμογή των κατάλληλων προϊόντων για να κάνετε το μακιγιάζ σας σαν επαγγελματίας.

Κάντε το εικόνα: Περνάτε όλο το πρωί μπροστά στον καθρέφτη, τελειοποιώντας το μακιγιάζ σας. Το foundation έχει εφαρμόσει τέλεια, έχετε βάλει την ιδανική ποσότητα ρουζ και το highlighter απλά απογειώνει την εμφάνισή σας. Κι ενώ η μέρα σας κυλάει γρήγορα από υποχρέωση σε υποχρέωση, ξαφνικά αντικρίζετε την αντανάκλασή σας το απόγευμα και συνειδητοποιείτε ότι η επιδερμίδα σας δείχνει «σπασμένη», η όψη σας κουρασμένη και το μακιγιάζ ανά σημεία έχει χαλάσει. Τι μπορεί να πήγε στραβά;

Ακόμα και αν το νεσεσέρ σας είναι γεμάτο από προϊόντα επαγγελματικής ποιότητας, η αλήθεια είναι ότι αυτό που κάνετε στο πρόσωπό σας πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας αλλά και αφού το αφαιρέσετε στο τέλος της ημέρας, είναι αυτό που καθορίζει αν θα παραμείνει ανέπαφο.

Για να σας βοηθήσουμε, ετοιμάσαμε ένα σύντομο οδηγό περιποίησης με όσα πρέπει να κάνετε και να έχετε για να προετοιμάσετε σωστά την επιδερμίδα σας πριν αλλά και για να την καθαρίσετε σωστά μετά, ώστε το πρωί να έχετε έναν καθαρό «καμβά», για να εφαρμόσει άψογα το μακιγιάζ σας.

Θα βρείτε κορυφαία προϊόντα μακιγιάζ προσώπου, ματιών αλλά και καθαρισμού προσώπου στην απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR, σε συμφέρουσα τιμή ενώ θα φτάσουν στην πόρτα σας, στην ώρα τους, χάρη στην έγκαιρη παράδοση της πλατφόρμας.

Και φυσικά τώρα μπορείτε να τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση, χάρη χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA, για να μην χάσετε λεπτό περιποίησης.

Τι περιλαμβάνει η skin prep ρουτίνα

1. Καθαρίστε το πρόσωπό σας

Το πρώτο βήμα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης του δέρματος και πριν από την εφαρμογή οποιουδήποτε είδους μακιγιάζ θα πρέπει να είναι ο καθαρισμός. Αυτό γίνεται για να αφαιρέσετε την λιπαρότητα και τους ρύπους που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος.

Έτσι, πλένετε πάντα το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό και ήπιο καθαριστικό, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας. Αυτό θα βοηθήσει περαιτέρω στο να γίνει το δέρμα πιο λείο ενώ διασφαλίζει επίσης ότι το μακιγιάζ μπορεί να εφαρμόζεται ομοιόμορφα και να παραμένει όλη την ημέρα.

2. Εφαρμόστε την κρέμα ματιών

Αυτό το βήμα προηγείται της εφαρμογής της ενυδατικής κρέμας προσώπου. Όπως και με τα περισσότερα serum, μια κρέμα ματιών έχει λεπτή υφή. Βοηθά στην ενυδάτωση και στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος γύρω από τα μάτια, προετοιμάζοντας τα βλέφαρά σας για να τοποθετήσετε την αγαπημένη σας σκιά.

Η περιοχή γύρω από το δέρμα είναι ιδιαίτερα εύθραυστη, γι’ αυτό φροντίστε πάντα να βάζετε σωστά την κρέμα σας για να εξομαλύνετε τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος.

3. Βάλτε την ενυδατική σας

Το επόμενο βήμα για την ενυδάτωση του δέρματος είναι με μια καλή ενυδατική κρέμα, που του χαρίζει λάμψη, φωτεινότητα και απαλότητα, κάνοντας ευκολότερη την εφαρμογή του foundation και του concealer. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας και προσφέρει ενυδάτωση όλη την ημέρα.

Πιέστε την ενυδατική σας απαλά πάνω στο δέρμα χωρίς να την τρίβετε για να εισχωρήσει σωστά και να τονώσει τα κύτταρα του δέρματος.

4. Μην ξεχνάτε το primer

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ είναι το primer, που βοηθούν στην λείανση του δέρματος γεμίζοντας οποιαδήποτε πτυχή ή μεγάλους πόρους. Μειώνει την εμφάνιση κάθε είδους κηλίδας, προσθέτοντας ένα επιπλέον στρώμα υγρασίας στο δέρμα.

Λειτουργεί ως προστατευτικός φραγμός, που δεν επιτρέπει στην ενυδατική σας και στην λιπαρότητα του δέρματος να αναμειχθεί με το μακιγιάζ σας.

Αφού, ακολουθήσετε αυτά τα βήματα είστε έτοιμη να ξεκινήσετε.

Πώς θα αφαιρέσετε σωστά το μακιγιάζ σας

Εκτός από την skin prep ρουτίνα, θέλετε να είστε σίγουρη ότι αφαιρείτε πλήρως το μακιγιάζ σας, καθώς τα υπολείμματα στο πρόσωπο μπορούν να προκαλέσουν ξηρό δέρμα, ακμή, ακόμη και ρυτίδες που προκαλούνται από τη διάσπαση του κολλαγόνου.

Εάν δεν αφαιρείτε σωστά το μακιγιάζ των ματιών, μπορεί να προκληθούν άλλα προβλήματα, όπως μολύνσεις ή ερεθισμό, ακόμα και «σπασμένες» βλεφαρίδες. Το να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας κάθε βράδυ είναι η κορυφαία κίνηση φροντίδας του δέρματος.

1. Καθαρίζουμε το πρόσωπο με ντεμακιγιάζ

Το ντεμακιγιάζ σας θα πρέπει να είναι αρκετό για να αφαιρέσει το foundation και το ρουζ. Κάντε μασάζ με το καθαριστικό στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 15 δευτερόλεπτα. Μην ξεχάσετε τη γραμμή των μαλλιών σας, την περιοχή κάτω από το πηγούνι και γύρω από τα αυτιά σας.

Ξεπλύνετε και σκουπίστε το πρόσωπό σας με μια βρεγμένη, λευκή βαμβακερή πετσέτα, για να είστε σίγουρη ότι όλο το μακιγιάζ έχει φύγει.

Ιδανική επιλογή είναι ο κρεμώδης Αφρός Καθαρισμού Apivita Cleansing Creamy Προσώπου & Ματιών. Εμπλουτισμένος με ελιά, λεβάντα και πρόπολη, καθαρίζει αποτελεσματικά πρόσωπο και μάτια χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα.

Απομακρύνει μακιγιάζ και ρύπους με ήπιους καθαριστικούς παράγοντες. Καταπραΰνει και αφήνει την επιδερμίδα απαλή ενώ προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία χάρη στο εκχύλισμα πρόπολης.

Αγοράστε τον εδώ

Για ισχυρή ενυδάτωση, αντιγήρανση και προστασία από τη ρύπανση μπορείτε να επιλέξετε το Micellar Water Frezyderm Ενεργό Νερό Καθαρισμού. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για  ευαίσθητα, δυσανεκτικά δέρματα, δέρματα που εκτίθενται σε ρυπογόνο αστικό, οικιακό, εργασιακό τοπίο, άτονα αλλά και για κάθε τύπο δέρματος.

Εμπλουτισμένο με φυτικές σαπωνίνες, συστατικό με εξαιρετικά υψηλή καθαριστική ικανότητα, αφαιρεί αποτελεσματικά ρύπους, σμήγμα και μακιγιάζ από την επιδερμίδα. Εφαρμόστε πρωί και βράδυ σε πρόσωπο και λαιμό με βαμβάκι για να απολαύσετε την βαθιά καθαριστική του δράση και να ενισχύσετε την σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Αγοράστε το εδώ

2. Έξτρα προσοχή στα μάτια

Η μάσκαρα είναι συνήθως πιο δύσκολο να αφαιρεθεί από την σκιά των ματιών, αλλά αποφύγετε να τρίψετε τα μάτια σας, καθώς το δέρμα στην περιοχή είναι πολύ ευαίσθητο. Χρησιμοποιείστε ένα ήπιο καθαριστικό για την περιοχή των ματιών με βάση το λάδι (για αδιάβροχα προϊόντα) είτε δύο φάσεων (για οτιδήποτε άλλο).

Το Υγρό Ντεμακιγιάζ La Roche Posay Waterproof Remover Respectissime Eye Makeup αφαιρεί το μακιγιάζ αμέσως, αποτελεσματικά και χωρίς τρίψιμο. Πρόκειται για ντεμακιγιάζ δύο φάσεων χωρίς άρωμα και χωρίς paraben.

Με αυστηρούς κανόνες σύνθεσης για ελαχιστοποίηση του κινδύνου δυσανεξίας.

Αγοράστε το εδώ

Η πρωτοποριακή υφή που χαρίζει το Ντεμακιγιάζ Vichy Γαλάκτωμα Purete Thermale 3 in 1 One Step Cleanser συνδυάζει την απαλότητα του γαλακτώματος με τη δροσιά της λοσιόν για εύκολη αφαίρεση του μακιγιάζ από τα μάτια αλλά και το πρόσωπο.

Πλούσιο και ταυτόχρονα ελαφρύ, το γαλάκτωμα-gel προσφέρει άνεση στην επιδερμίδα χωρίς κανένα ίχνος λιπαρότητας. Κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Αγοράστε το εδώ

Τώρα που αφαιρέσατε το μακιγιάζ σας και καθαρίσατε το δέρμα σας, μπορείτε να συνεχίσετε με οποιοδήποτε τονωτικό, ενυδατική ή ορό θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Όταν ξυπνήσετε το πρωί, θα ανταμειφθείτε με την λαμπερή και ανανεωμένη όψη της επιδερμίδας σας.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024