Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αόρατες γυναίκες στην πόλη: Εκδηλώσεις για την ορατότητα των γυναικών στην πόλη

Αόρατες γυναίκες στην πόλη: Εκδηλώσεις για την ορατότητα των γυναικών στην πόλη

Οι γυναίκες αγνοούνται. Δεν είναι απαραίτητες-στον πολιτισμό-στην ιστορία, στα δεδομένα ως εκ τούτου γίνονται αόρατες.

Ομιλίες, εργαστήρια και street art για τις ανάγκες των γυναικών και των κοριτσιών στην πόλη. Μια πρωτοβουλία της Action Aid, σε ένα διήμερο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Οκτωβρίου στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, στην οδό Λένορμαν 218.

Το διήμερο ξεκινάει τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα με τη διάλεξη της βρετανίδας συγγραφέα και δημοσιογράφου Caroline Criado Perez, βραβευμένη για το έργο της σε ζητήματα ισότητας και πολυπολιτισμικότητας.

Διαβάστε επίσης: Η Αντζελίνα Τζολί με ουλές μαστεκτομής σε γκράφιτι στην Ιταλία στέλνει το δικό της μήνυμα για τον καρκίνο

Το βιβλίο της «Αόρατες Γυναίκες» ήταν επί 16 εβδομάδες στη λίστα των best seller των Sunday Times.

Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση του προγράμματος για την οπτική του φύλου στους δημόσιους προϋπολογισμούς (GREAT Budgeting), που σκοπό έχει την ενεργοποίηση διαύλων επικοινωνίας ΟΤΑ και πολιτών, τη συνηγορία σε τοπικό επίπεδο για την προώθηση των ιδεών και των προτάσεων των πολιτών αλλά και τη συνεργασία φορέων της κοινωνίας των πολιτών για την προώθηση των συμμετοχικών διαδικασιών.

Το πρόγραμμα GREAT Budgeting υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας και τους δήμους Αθηναίων και Καρδίτσας.

Οι εκδηλώσεις τη δεύτερη μέρα

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο από την ερευνητική ομάδα Urbana με θέμα «Ο δημόσιος χώρος από την οπτική του φύλου». Σε αυτό θα αναλυθούν οι παράγοντες που διαμορφώνουν τις έμφυλες εμπειρίες στον δημόσιο χώρο, ενώ θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των βιωματικών χαρτογραφήσεων που υλοποιήθηκαν με τη συμμετοχή γυναικών ωφελουμένων του Κέντρου Κοινότητας της ActionAid στον Κολωνό το φθινόπωρο του 2021.

Η δράση θα ολοκληρωθεί με έναν περίπατο (walkthrough) στη γειτονιά.

Παράλληλα, και τις δύο μέρες, θα υπάρχουν έργα στους δρόμους του Κολωνού με απεικονίσεις 10+1 γυναικών που έζησαν στον Κολωνό, σε μια παρέμβαση για το γεγονός ότι εννιά στα δέκα ονόματα των δρόμων και των μνημείων στην Αθήνα είναι ανδρικά ενώ οι γυναικείες αναπαραστάσεις σχεδόν ανύπαρκτες.

Πληροφορίες συμμετοχής

Η είσοδος και για τις δύο μέρες είναι ελεύθερη και απευθύνεται σε πολίτες, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και σε εργαζόμενες και εργαζομένους και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η αίθουσα της βιβλιοθήκης της Βουλής έχει παραχωρηθεί δωρεάν στην ActionAid για το διήμερο των εκδηλώσεων.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024