Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τιμ Μπάρτον: «Απασφάλισε» κατά της Disney - «Είναι ένα μεγάλο, φρικτό τσίρκο»

Τιμ Μπάρτον: «Απασφάλισε» κατά της Disney – «Είναι ένα μεγάλο, φρικτό τσίρκο»

Τραυματική η εμπειρία του σκηνοθέτη από τη συνεργασία του με την εταιρία των κινουμένων σχεδίων

Το τέλος της μακροχρόνιας συνεργασίας του με τη Disney ανακοίνωσε ο Τιμ Μπάρτον, απογοητεύοντας τους φανς του που ήλπιζαν σε μία συνέχεια του «Dumbo».

Ο διάσημος σκηνοθέτης, μιλώντας στο Φεστιβάλ Lumière στη Λυών μετά την παραλαβή του Prix Lumière, προχώρησε σε αποκαλύψεις για την όχι και τόσο καλή σχέση του με την εταιρεία των κινουμένων σχεδίων.

Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του ως animator στη Disney πριν «μετακομίσει» στη Warner Bros για να κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο του στο «Pee-Wee’s Big Adventure».

Επέστρεψε όμως στη Disney για τις ταινίες «Ed Wood», «The Nightmare Before Christmas», «Alice in Wonderland», «Frankenweenie» και «Dumbo».

Τώρα, ο 64χρονος δηλώνει ότι η ταινία του 2019 πιθανότατα σήμανε το τέλος της μακροχρόνιας σχέσης του με την εταιρεία, καθώς «έχει γίνει πολύ μεγάλη γι’ αυτόν».

«Έπρεπε να ξεφύγω»

«Η ιστορία μου ξεκίνησε από κει. Με προσέλαβαν και με απέλυσαν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας μου στην εταιρεία. Το ζήτημα με το «Dumbo», είναι αυτό που με κάνει να πιστεύω ότι οι μέρες μου με τη Disney έχουν τελειώσει, συνειδητοποίησα ότι ήμουν ο Dumbo, ότι δούλευα σε αυτό το φρικτό μεγάλο τσίρκο και έπρεπε να ξεφύγω. Αυτή η ταινία είναι αρκετά αυτοβιογραφική σε ένα ορισμένο επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο Τιμ Μπάρτον.

Παράλληλα, μοιράστηκε τις σκέψεις του για τις σημερινές ταινίες με υπερήρωες. Η ταινία-ορόσημο του 1989 «Batman» βοήθησε να καθιερωθούν πολλές από τις επόμενες ταινίες του είδους και ο Μπάρτον εκπλήσσεται από το πόσο επιρροή συνεχίζει να έχει.

«Νιώθω συναρπαστικά που βρέθηκα στην αρχή όλων αυτών. Είναι εκπληκτικό το πόσο δεν έχει αλλάξει πραγματικά από μια άποψη – ο βασανισμένος υπερήρωας, τα περίεργα κοστούμια – αλλά για μένα, εκείνη την εποχή ήταν πολύ συναρπαστικό», υπογράμμισε.

«Αυτό που είναι αστείο τώρα είναι ότι ο κόσμος λέει «Τι γνώμη έχεις για τον νέο «Batman;» και αρχίζω να γελάω και να κλαίω γιατί επιστρέφω σε μια χρονοκάψουλα, όπου σχεδόν κάθε μέρα τα στούντιο έλεγαν , ‘Είναι πολύ σκοτεινό. Τώρα μοιάζει πολύ ανάλαφρο», κατέληξε ο ίδιος.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024