Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Όλα των Βάσκων… δύσκολα

Ολυμπιακός: Όλα των Βάσκων… δύσκολα

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπασκόνια (21/10, 21:30), σε μία έδρα όπου διαχρονικά δυσκολεύεται.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα την Μπασκόνια εκτός έδρας για το πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Euroleague και με τη φόρα που έχει από τη νίκη κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, θέλει να κάνει το 4/4 στη φετινή διοργάνωση και το 3/3 επί ισπανικού εδάφους.

Το έργο των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, πάντως, θα είναι δύσκολο, καθώς οι Ερυθρόλευκοι θα βρουν απέναντί τους μια πολύ ποιοτική, αλλά και φορμαρισμένη ομάδα, η οποία επίσης έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη φετινή Euroleague.

Μια ομάδα με δυνατή έδρα, στην οποία οι Ερυθρόλευκοι έχουν αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, ενώ όσες φόρες κατάφεραν να «αποδράσουν» με το διπλό, χρειάστηκε να δώσουν «ομηρικές» μάχες για να τα καταφέρουν.

Στις τελευταίες δέκα αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο «Φερνάντο Μπουέσα», οι Πειραιώτες έχουν χάσει έξι φορές από τους Βάσκους, ενώ μόλις τέσσερις φορές έχουν φύγει νικητές.

Χαρακτηριστικό των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στη συγκεκριμένη έδρα, είναι ότι μόλις μία φορά έχει κερδίσει με διψήφια διαφορά (10 πόντοι). Τις άλλες τρεις, νίκησε δύο φορές με πέντε πόντους και μία με έξι. Μιλάμε δηλαδή για μία διαφορά 6,5 πόντους κατά μέσο όρο, ανά νικηφόρο παιχνίδι.

Αντίθετα η Μπασκόνια τις περισσότερες φορές κέρδισε με άνεση. Μόνο στις δύο από τις έξι νίκες, οι Ισπανοί δυσκολεύτηκαν και δεν κατάφεραν να επικρατήσουν με διψήφια διαφορά. Τη φορά νίκησαν στον πόντο και την άλλη με επτά, στη διαδικασία της παράτασης.

Όμως, τις άλλες τέσσερις που νίκησαν τον Ολυμπιακό, το έκαναν σχετικά εύκολα. Νίκες με διψήφιες διαφορες, όπου δε πέφτουν κάτω από του 16 πόντους, ενώ φτάνουν μέχρι τους 32! Στις άλλες δύο αναμετρήσεις η διαφορά ήταν στους 19 και στους 25 αντίστοιχα.

Συνεπώς οι 16,6 πόντοι κατά μέσο όρο, ανά νικηφόρο παιχνίδι, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Μπασκόνια στην έδρα της είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο και δείχνει τη δυσκολία της αποψινής αναμέτρησης για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι όμως φέτος έχουν δείξει ότι είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα και το απόδειξαν περίτρανα στις αναμετρήσεις με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024