Το Ισραήλ δεν θα δώσει όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας
Οι ισραηλινές αρχές έχουν μέχρι τώρα περιορίσει τη συνεργασία τους με την Ουκρανία στην ανθρωπιστική βοήθεια και στις παραδόσεις μη φονικού υλικού προκειμένου να διαφυλάξουν τη σχέση τους με τη Μόσχα
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ δεν θα παράσχει όπλα στην Ουκρανία, δύο ημέρες μετά από μια προειδοποίηση της Μόσχας κατά της παράδοσης ισραηλινού εξοπλισμού στο Κίεβο.
Στο πλευρό της Δύσης, όχι εξοπλισμός στην Ουκρανία
«Η πολιτική μας για την Ουκρανία δεν θα αλλάξει. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη Δύση και να στεκόμαστε στο πλευρό της, δεν θα παράσχουμε συστήματα εξοπλισμών στην Ουκρανία», δήλωσε ο Γκαντς στη διάρκεια μιας ενημέρωσης των πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του.
- Διαβάστε επίσης Ερντογάν: Υπάρχει συμφωνία με Πούτιν για κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία
- Διαβάστε επίσης Ήρθαν τα πρώτα έξι Marder από Γερμανία – 40 τεθωρακισμένα TOMA BMP-1 στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας επανέλαβε ωστόσο τη δέσμευση του Ισραήλ να συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.
«Το Ισραήλ έχει μία πολιτική υποστήριξης στην Ουκρανία μέσω της ανθρωπιστικής βοήθειας και της παράδοσης κρίσιμης σημασίας αμυντικού εξοπλισμού. Προβλέπω να εξετάσω και να εγκρίνω ένα σύνολο συμπληρωματικής βοήθειας όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν», πρόσθεσε.
Ρωσική προειδοποίηση
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε προχθές, Δευτέρα, το Ισραήλ να μην παραδώσει όπλα στην Ουκρανία λέγοντας πως κάτι τέτοιο «θα κατέστρεφε» τη σχέση με τη Ρωσία.
«Το Ισραήλ μοιάζει έτοιμο να παραδώσει όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Είναι ένα πολύ απερίσκεπτο μέτρο. Θα καταστρέψει όλες τις διακρατικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας», εκτίμησε στον λογαριασμό του στην εφαρμογή Telegram.
Έχει περιοριστεί στην ανθρωπιστική βοήθεια
Απαντώντας σε ερώτηση του AFP για τις δηλώσεις αυτές, εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Γιαΐρ Λαπίντ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μεντβέντεφ.
Η Ουκρανία έχει καλέσει στο παρελθόν το Ισραήλ να την υποστηρίξει απέναντι στη Ρωσία, ενώ οι ισραηλινές και οι ρωσικές αρχές διατηρούν στενές σχέσεις.
Οι ισραηλινές αρχές έχουν μέχρι τώρα περιορίσει τη συνεργασία τους με την Ουκρανία στην ανθρωπιστική βοήθεια και στις παραδόσεις μη φονικού υλικού προκειμένου να διαφυλάξουν τη σχέση τους με τη Μόσχα.
Καταφύγιο για τους αντιπάλους του Κρεμλίνου
Το Ισραήλ έχει γίνει επίσης καταφύγιο για τους αντιπάλους του Κρεμλίνου, ακόμη και ρωσικές διασημότητες έχουν εγκατασταθεί εκεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άρση Βαρών: Η αποστολή της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
- Ανδρουλάκης: Εκλογές τώρα, απατηλό όνειρο η τρίτη θητεία ΝΔ
- «Μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνο, ή και καθόλου» λέει καθηγητής Γεωλογίας για το υγρό τσιμέντο στη Κυψέλη
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
- Massive Attack: Δυστοπία, Τομ Γουέιτς και επιστροφή στη δισκογραφία με έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς
- Μητσοτάκης: Με ειρωνείες στην αντιπολίτευση «απάντησε» για τα «γαλάζια» σκάνδαλα
- Καμερούν: Ο Πάπας Λέων καταγγέλλει έναν κόσμο που «ρημάζεται από τυράννους»
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά ΥΠΕΝ για την πολεοδόμηση σε περιοχές Natura
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)














![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442