Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκός Οίκος: Συνάντηση Μπάιντεν - Χέρτσογκ στις 26 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον

Λευκός Οίκος: Συνάντηση Μπάιντεν – Χέρτσογκ στις 26 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον

Μπάιντεν και Χέρτσογκ θα συναντηθούν στον Λευκό Οίκο στις 26 Οκτωβρίου για να συζητήσουν διμερή θέματα αλλά και για «τις περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα έχει συνάντηση με τον ισραηλινό ομόλογό του Ισαάκ Χέρτσογκ (φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση των δύο ηγετών, επάνω, από το Reuters) στην Ουάσιγκτον, στις 26 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Σε μια περίοδο έντασης

Ο Χέρτσογκ θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον στενότερο σύμμαχο του Ισραήλ. Οι συνομιλίες των δύο ηγετών θα αφορούν διμερή θέματα καθώς και «τις περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις», σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Δείτε ακόμα – Λίβανος: Total και ΕΝΙ ετοιμάζονται για έρευνες φυσικού αερίου μετά τη συμφωνία με το Ισραήλ

Η επίσκεψη του ισραηλινού προέδρου στις ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο έντασης και αβεβαιότητας για το μέλλον του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν επιχειρεί να αναβιώσει τη συμφωνία που θα αποκαθιστούσε τον έλεγχο του προγράμματος από τη διεθνή κοινότητα – με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης – και το Ισραήλ αντιτίθεται σ’ αυτήν.

Ακολουθεί την ιστορική συμφωνία

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε πως στη συνάντηση των δύο προέδρων θα τεθεί επίσης το ζήτημα «της ευημερίας και της ασφάλειας Ισραηλινών και Παλαιστινίων».

Το ταξίδι του Ισαάκ Χέρτσογκ στις ΗΠΑ – λίγες ημέρες πριν τις ισραηλινές βουλευτικές εκλογές – ακολουθεί την ιστορική συμφωνία που επιτεύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, χάρη στη μεσολάβηση της Ουάσιγκτον.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024