Υλικά για 4 άτομα

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Μαϊντανός

Eκτέλεση

  1.  Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά.
  2. Αφού καραμελώσει, ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
  3. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
  4. Προαιρετικά προσθέτουμε λίγη φέτα, θρυμματισμένη με ένα πιρούνι.
  5. Σπάμε τα αβγά ένα-ένα και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθούν μέσα στη σάλτσα. Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με το πώς προτιμάμε τα αβγά μας (μελάτα ή σφιχτά).
  7. Τέλος, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με ψωμί και φέτα.