Στραπατσάδα ή καγιανάς
Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα λαχταριστή στραπατσάδα ή καγιανά
Υλικά για 4 άτομα
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 αβγά
- 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
- 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Μαϊντανός
Eκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά.
- Αφού καραμελώσει, ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
- Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
- Προαιρετικά προσθέτουμε λίγη φέτα, θρυμματισμένη με ένα πιρούνι.
- Σπάμε τα αβγά ένα-ένα και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθούν μέσα στη σάλτσα. Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με το πώς προτιμάμε τα αβγά μας (μελάτα ή σφιχτά).
- Τέλος, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με ψωμί και φέτα.
- Μεταναστευτική έκρηξη με μεγάλες οικονομικές συνέπειες
- Βραζιλία: Τουλάχιστον 78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες – Το μόνο που ακούγαμε ήταν «βοήθεια»
- Παναμάς: Ο δεξιός Χοσέ Ραούλ Μουλίνο είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών
- Μεξικό: Στους εξαφανισθέντες Αυστραλούς και στον Αμερικανό ανήκουν τα πτώματα που βρέθηκαν σε πηγάδι
- Γαλλία: Δίκαιο ανταγωνισμό με την Κίνα θα απαιτήσει από τον Σι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξισώνει την κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν με την Γκεστάπο