Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η αποστομωτική απάντησή της όταν τη γιούχαραν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Στην τελευταία της εμφάνιση
Ήταν Νοέμβριος του 1995. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη εμφανίζεται στη σκηνή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης προκειμένου να απονείμει το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου.
Το κοινό τη γιουχάρει παρατεταμένα, και όταν κάποιοι προσπαθούν να τους σταματήσουν, η Αλίκη ζητάει να συνεχίσουν τα γιουχαρίσματα.
Η αποστομωτική απάντησή της
Απευθυνόμενη λοιπόν στους αποδοκιμαστές της, τους αποστομώνει λέγοντας ότι «διασκεδάζει μαζί τους».
Δεν μένει όμως εκεί. «Με μένα ονειρευτήκατε απ’ τις οθόνες, και εσείς είσαστε ακόμα στον εξώστη» λέει χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια τους λέει «καθίστε ήσυχα τώρα» και αναφέρεται στη δική της βράβευση στο 1ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1960 για τη Μανταλένα.
Για την ιστορία, το βραβείο που εν τέλει απένειμε, κέρδισε ο Δημήτρης Αλεξανδρής για την ταινία «Με μια κραυγή», στην οποία πρωταγωνίστησε με τη Βίκυ Βολιώτη.
«O πρίγκιπας της ζωής μου είμαι εγώ»
Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η μοναδική αποστομωτική απάντηση που είχε δώσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Αυτή τη φορά ήταν κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στον Νίκο Χατζηνικολάου το 1993. Ο Χατζηνικολάου τη ρωτάει πώς ένιωσε που ήταν ερωτευμένος μαζί της ο πρίγκιπας της Ελλάδας και αν ένιωσε βασίλισσα.
Η Αλίκη απάντησε πως ακριβώς επειδή ένιωθε από μόνη της πως είναι βασίλισσα, δεν «περίμενε το πριγκιπόπουλο».
«O πρίγκιπας της ζωής μου είμαι εγώ» συμπλήρωσε.
Δείτε το βίντεο (από το 38ο λεπτό)
- Πάτρα: Νέος θάνατος κρατούμενου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου – Στους 7 οι νεκροί μέσα σε λίγες εβδομάδες
- Καλαμάτα: «Καθαρές» οι τοξικολογικές των παιδιών – «Βοήθεια, μα γιατί» ήταν τα τελευταία λόγια της 39χρονης
- Έτσι η αβεβαιότητα επηρεάζει τη σχέση
- ΗΠΑ – Ιράν: Δοκιμάζεται η εκεχειρία, αντικρουόμενες δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις – Τι συμφώνησαν Ισραήλ και Λίβανος
- Οδηγός: Τα 10+4 «κλειδιά» για ανακαίνιση χωρίς εκπλήξεις
- Συνταγή: Καλοκαιρινό μπριάμ
- Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η διαφωνία ανάμεσα σε ΥΠΑΑΤ και ΥΠΕΝ για την επιλογή του ΧΥΤΑ και τα πολλά προβλήματα στον χώρο
- Χειρότερες οι υπηρεσίες υγείας όταν οι νοσηλευτές έχουν burnout
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)

























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442