Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κέβιν Σπέισι: «Ο πατέρας μου ήταν νεοναζί. Φώναζε στην ιδέα ότι μπορεί να είμαι γκέι»

Κέβιν Σπέισι: «Ο πατέρας μου ήταν νεοναζί. Φώναζε στην ιδέα ότι μπορεί να είμαι γκέι»

Ο Κέβιν Σπέισι ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του ήταν ένας αποτυχημένος συγγραφέας και νεοναζί, λίγα λεπτά αφότου ανέβηκε στο εδώλιο, στη δίκη του για σεξουαλική κακοποίηση, στη Νέα Υόρκη στις 17 Οκτωβρίου.

«Μεγάλωσα σε μια πολύ περίπλοκη, οικογενειακή δυναμική» δήλωσε ο Σπέισι. Ο πατέρας μου ήταν άνεργος για χρόνια οπότε, ως εκ τούτου, ήταν στο σπίτι συνεχώς» είπε ο Σπέισι στους ενόρκους. Η οικογένεια μετακόμιζε συχνά και ο πατέρας του πάντα «έπεφτε» στις λάθος ιδέες και στους λάθος συνεργάτες.

«Ο πατέρας μου ήταν λευκός, υπεροπτικός και νεοναζί» είπε ο Σπέισι. «Αυτό σήμαινε ότι τα αδέλφια μου και εγώ έπρεπε να ακούμε τον πατέρα μου να μας κάνει διαλέξεις για ώρες και ώρες και ώρες για τις πεποιθήσεις και τις ιδέες του».

«Τότε ήταν που ξεκίνησε το μίσος μου για τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία». Ο Σπέισι συζήτησε αυτή την οικογενειακή δυναμική καθώς ο δικηγόρος του προσπαθούσε να τεκμηριώσει γιατί δεν έκανε coming out μέχρι το 2017, αφού ο Άντονι Ραπ τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση περίπου τρεις δεκαετίες πριν, μετά από ένα πάρτι σε σπίτι το 1986. Εκείνη την εποχή, ο Ραπ ήταν 14 ετών και ο Σπέισι 26 ετών.

Ο Ραπ τον μήνυσε το 2020 για το υποτιθέμενο περιστατικό. Οι δικηγόροι του Σπέισι ισχυρίστηκαν ότι ο Ραπ απέδωσε την ευθύνη για την υποτονική καριέρα του στο γεγονός ότι ήταν ένας ηθοποιός που είχε κάνει outing. Ο Ραπ, υποστήριξe, ενοχλήθηκε που ο Σπέισι δεν ήταν δημόσια ανοιχτός με τη σεξουαλικότητά του και κατά συνέπεια δεν υπέστη τις ίδιες επιπτώσεις στην καριέρα του.

O πατέρας του Κέβιν Σπέισι / Photo: YouTube

Ο Σπέισι είπε στους ενόρκους ότι η ντροπή που περιβάλλει το νοικοκυριό του τον έκανε κλειστό άνθρωπο συνολικά – όχι μόνο όσον αφορά τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. «Τον καλύτερο φίλο μου στο λύκειο, ο οποίος είναι Εβραίος και εξακολουθεί να είναι ένας πολύ καλός φίλος μέχρι σήμερα, δεν μπορούσα να τον φέρω στο σπίτι μου» είπε ο Σπέισι.

«Όλα όσα συνέβαιναν σε εκείνο το σπίτι ήταν κάτι που ένιωθα ότι έπρεπε να κρατήσω για τον εαυτό μου και να το κρατήσω μυστικό και να μην μιλήσω ποτέ, μα ποτέ σε κανέναν». Ο Σπέισι δήλωσε ότι «δεν έχει μιλήσει ποτέ δημόσια για αυτά τα πράγματα».

Ο Σπέισι είπε ότι μεγάλωσε σε μια κατάσταση όπου «δεν ένιωθε άνετα να μιλάει για πράγματα και μέρος αυτών των πραγμάτων ήταν ότι ο πατέρας μου συνήθιζε επίσης να μου φωνάζει στην ιδέα ότι μπορεί να είμαι γκέι επειδή ενδιαφερόμουν για το θέατρο και δεν με ενθάρρυνε με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε ο Σπέισι.

Ο αδερφός του Κέβιν Σπέισι / Photo: YouTube

«Ο πατέρας μου μου φώναζε μην είσαι – χρησιμοποιούσε μια λέξη «f» που είναι πολύ υποτιμητική για την ομοφυλοφιλική κοινότητα δεν θα την πω στο δικαστήριο. Καθώς συνέχισα τη ζωή μου, νομίζω ότι απλά, είχα έναν βαθμό ντροπής επειδή ήθελα οι άνθρωποι να θυμούνται τους χαρακτήρες που έπαιζα και να μην ξέρουν πολλά για μένα». Πριν περιγράψει λεπτομερώς την παιδική του ηλικία, ο Σπέισι είπε ότι ο ισχυρισμός του Ραπ για επιθετική, ανεπιθύμητη σεξουαλική προσέγγιση «δεν είναι αλήθεια».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Ραπ την περασμένη εβδομάδα, περιέγραψε τον φόβο του όταν ο Σπέισι φέρεται να τον σήκωσε και να ανέβηκε πάνω του. «Είχα παγώσει. Ήμουν καθηλωμένος από κάτω του. Δεν ήξερα πραγματικά τι να κάνω».

Ο Ραπ είπε ότι «ένιωσε σαν ελάφι στα φώτα της δημοσιότητας». Ισχυρίστηκε επίσης ότι υποφέρει από συνεχή συναισθηματική φόρτιση. Η πρώτη φορά που ο Ραπ τον είδε μετά το υποτιθέμενο περιστατικό, όταν πήγε να δει το Working Girl χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι ο Σπέισι έπαιζε σε αυτό, ήταν ένα σοκ.

Συνέχισε να βλέπει ταινίες του Σπέισι από αίσθηση καθήκοντος ως ηθοποιός. Η τελευταία ήταν το American Beauty. «Έπαιζε έναν χαρακτήρα όπου είχε σεξουαλική σχέση με μια έφηβη. Μου φάνηκε δυσάρεστα οικείο». Ο Ραπ δεν είδε άλλη ταινία του Σπέισι μετά από αυτό. Η ομάδα του Σπέισι έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι ο Ραπ έχει ως κίνητρο την κακία για τη συνεχιζόμενη επιτυχία του έκπτωτου πλέον σταρ.

*Με πληροφορίες από vulture.com

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024