Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι δράσεις απευθύνονται σε όλους, οικογένειες, παιδιά, εφήβους, ενήλικες και σχολεία.

Το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έχει σκοπό να εισάγει τους συμμετέχοντες σε έναν κόσμο μαγικό, χάρη στη βιωματική και διαθεματική επαφή με τη μουσική και τη συνομιλία της με τις άλλες τέχνες.

Κάθε σαββατοκύριακο, μπορείτε να παρακολουθήσετε συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, να πάρετε μέρος σε εργαστήρια, να γνωρίσετε τα μουσικά όργανα, να περιηγηθείτε στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, να ανακαλύψετε τα διάφορα επαγγέλματά του, να γνωρίσετε συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος.

Διαβάστε επίσης: Ζαν Κοκτώ: Το «τρομερό παιδί» της γαλλικής κουλτούρας

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Στο Μέγαρο με την οικογένεια μου

Μέχρι 3 ετών

ΜΙΚΡΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ

Λέξεις που χορεύουν, ήχοι που παίζουν κρυφτό, εικόνες και ιστορίες που εξάπτουν τη φαντασία: οι παραστατικές τέχνες και ο κινηματογράφος ως εργαλεία βιωματικής εξερεύνησης του κόσμου για βρέφη και παιδιά μέχρι 3 ετών και τους συνοδούς τους. Σε ένα χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο, όπου τα παιδιά μπορούν να περιφέρονται ελεύθερα και να παίζουν, η τέχνη δημιουργεί ερεθίσματα και πολύτιμες αναμνήσεις.

 Έχασα το μαξιλάρι μου…

Στο δάσος, ένα πουλάκι ζει ευτυχισμένο, μέχρι που χάνει το μαξιλάρι του. Για να το παρηγορήσουν, οι φίλοι του του προσφέρουν άλλα μαξιλάρια, αλλά κανένα δεν αρέσει στο μικρό πουλί. Αποφασίζουν τότε να του δώσουν τα παιχνίδια τους: ένα παιχνίδι που παίζει μουσική, ένα λουλούδι που μοσχοβολάει, ένα μαλακό κουβερτάκι… Στο τέλος ένας καινούργιος φίλος θα δώσει τη λύση.

Μια παράσταση από την ομάδα «Παραμύθι από μακριά», που ταξιδεύει τα μικρά παιδιά μέσα από ήχους, χρώματα και αντικείμενα στον κόσμο των αισθήσεων.

Σενάριο, σκηνοθεσία, αφήγηση: Χριστίνα Παλαιολόγου

Μουσική, τραγούδι: Κατερίνα Μακρή

Animation, εικονογράφηση: Ελένη Τσάμπρα

Κυριακή 27 Νοεμβρίου | 10:00-11:00

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου | 10:00-11:00

Baby and me

Η πρώτη κινηματογραφική εμπειρία για βρέφη και μικρά παιδιά κάτω των 3 από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Προβολές κινούμενων σχεδίων σύντομης διάρκειας, χωρίς διαλόγους, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με μαλακές επιφάνειες, φιλικό φωτισμό και ήχο.

Διοργάνωση: Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πόσες νότες χωρούν σε ένα παραμύθι

Σε αυτούς τους πρωτότυπους διαλόγους, ένα μουσικό όργανο, διαφορετικό κάθε φορά, γίνεται το τζίνι του παραμυθιού που μεταμορφώνει την αφήγηση σε μια μοναδική μουσική εμπειρία: η μαγική γλώσσα των ήχων βγαίνει από το μουσικό όργανο και μπλέκεται με τις λέξεις, για να ζωντανέψει τις ιστορίες ενός κόσμου φτιαγμένου από θαύματα.

5 Νοεμβρίου

Αφήγηση: Χριστίνα Παλαιολόγου

Κοντραμπάσο: Βασίλης Παπαβασιλείου

26 Νοεμβρίου

Αφήγηση: Έλσα Λουμπαρδιά

Ούτι: Αλέκος Βρέτος

Σάββατα | 11:00-12:00

Συναυλίες για όλη την οικογένεια

Στα μουσικά όργανα αρέσει πολύ να είναι μόνα τους, αλλά διασκεδάζουν ακόμα περισσότερο όταν παίζουν με την παρέα τους! Οι συναυλίες για όλη την οικογένεια  παρουσιάζονται από επαγγελματίες μουσικούς και ηθοποιούς με έμφαση στη διαδραστική μουσική εμπειρία. Μια απολαυστική διαδρομή στον κόσμο της συμφωνικής ορχήστρας.

«Ο Χάυντν το ’σκασε»

Νοέμβριος 1772, στο εξοχικό ανάκτορο του Πρίγκιπα Εστερχάζυ.

Ο αυλικός συνθέτης Γιόζεφ Χάυντν και οι μουσικοί του έχουν σοβαρό πρόβλημα: Εδώ και έξι μήνες βρίσκονται κλεισμένοι στο παλάτι, μακριά από τα σπίτια τους, παίζοντας διαρκώς για την Υψηλότητά του. Δεν αντέχουν άλλο! Ο Χάυντν, που νοιάζεται πολύ τους μουσικούς του, θα σκεφτεί την τέλεια λύση.

Η Νάντια Κοντογεώργη, μέσα από ένα παραμύθι, αφηγείται τι έκανε τον Γιόζεφ Χάυντν να γράψει τη Συμφωνία αρ. 45, και οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ ερμηνεύουν το έργο επί σκηνής. Όμως, προσοχή… οι διαθέσεις τους είναι κάπως περίεργες!

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Μουσική διεύθυνση: Στάθης Σούλης

Σκηνοθεσία-Παρουσίαση: Νάντια Κοντογεώργη

Ιδέα-Κείμενα: Δέσποινα Παπαγιαννοπούλου

Κυριακή 6 Νοεμβρίου

12.30 – 13.00

Διήμερο αφιέρωμα στα ανθρώπινα δικαιώματα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σας καλούμε να γιορτάσουμε τη διαφορετικότητα μέσα από βιωματικά εργαστήρια που καλλιεργούν την αποδοχή, τη συμπερίληψη και την ενσυναίσθηση, για να γίνουμε όλοι μαζί πιο δυνατοί!

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

Κυριακές | 12:00-13:00

Γιατί, πώς, από τι, πότε… κάθε μουσικό όργανο είναι ένας μικρός λαβύρινθος τεχνικής και γνώσης που εξάπτει την περιέργεια μικρών και μεγάλων: όλες οι ερωτήσεις σας θα απαντηθούν, καθώς τα μουσικά όργανα δίνουν ραντεβού μαζί μας σε μια «ανεπίσημη» συνάντηση γνωριμίας, όπου μπορούμε να πλησιάσουμε, να αγγίξουμε, να διακόψουμε, να ρωτήσουμε, να γελάσουμε δυνατά, να καταλάβουμε, να χειροκροτήσουμε. Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν, όταν τα όργανα κατεβαίνουν από τη σκηνή και σε απόσταση… αναπνοής αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.

Τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας

Οι ομάδες των μουσικών οργάνων που συνθέτουν τη συμφωνική ορχήστρα ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών. Με τους μουσικούς της Underground Youth Orchestra, υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου της Κώστα Ηλιάδη.

23 Οκτωβρίου: Πιάνο, άρπα

27 Νοεμβρίου: Κρουστά

Εισιτήρια–Πληροφορίες

Η δήλωση συμμετοχής στα προγράμματα γίνεται με τηλεφωνική κράτηση:

210 72 82 348 & 210 72 82 363.

 

http://www.megaron.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024