Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Σητείας, που αδυνατούν να πιστέψουν πως μέσα σε λίγα λεπτά καταστράφηκαν κόποι μιας ζωής.

Τραγικές απώλειες δύο ανθρώπων και μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω της η θεομηνία στην Κρήτη, καταστρέφοντας μέσα σε λίγη ώρα όσα προσπαθούσαν να φτιάξουν μια ολόκληρη ζωή.

Οι κάτοικοι έκαναν αγώνα για να σώσουν ότι μπορούν, με τις εικόνες να δείχνουν την τεράστια καταστροφή που έφερε η καταρρακτώδης βροχή.

Τα πλάνα από drone καταγράφουν το κατεστραμμένο τοπίο που έχει μεταμορφωθεί η περιοχή, με αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί για δεκάδες μέτρα και να καταλήγουν στο λιμάνι.

Δείτε το βίντεο:

«Ακραίο και πρωτόγνωρο φαινόμενο»

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωποι με ανάλογα φαινόμενα.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης «το φαινόμενο δεν ήταν μόνο ακραίο αλλά και πρωτόγνωρο», προσθέτοντας ότι «η μέτρηση από τον σταθμό στο αεροδρόμιο Σητείας ήταν 1.778 χιλιοστά βροχής σε τέσσερις ώρες».

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι η βροχή που πέφτει μέσα σε πέντε χρόνια στη Σητεία έπεσε σε τέσσερις ώρες.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Ζερβάκης, ακόμα και το ειδικό μηχάνημα που είναι εγκατεστημένο στο αεροδρόμιο Σητείας για την μέτρηση της ποσότητας βροχής, μετά τα 300 χιλιοστά, σταμάτησε να μετράει.

«Εάν δεν βοηθήσει η πολιτεία άμεσα καταστράφηκε ο τόπος» πρόσθεσε ο κ. Ζερβάκης, τονίζοντας ότι το μέγεθος της καταστροφής θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr