Κρήτη: «Πνίγηκε» το νησί: Τι δείχνουν τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και στην ανατολική Κρήτη, όπου οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr καταγράφουν ημερήσια ύψη βροχής άνω των 100 mm, δηλαδή περίπου το 1/3 του ύψους βροχής που σημειώνεται συνήθως ετησίως.
Εντυπωσιακές εικόνες από τις φονικές πλημμύρες στην Κρήτη δίνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου το Ηράκλειο, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και μία γυναίκα ακόμη αγνοείται, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα νερά ορμητικών χειμάρρων κατά τη διάρκεια ξαφνικής πλημμύρας στην Αγία Πελαγία.
Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και στην ανατολική Κρήτη, όπου οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr καταγράφουν ημερήσια ύψη βροχής άνω των 100 mm, δηλαδή περίπου το 1/3 του ύψους βροχής που σημειώνεται συνήθως ετησίως.
Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την πιθανότητα βροχόπτωσης, βάσει δορυφορικών παρατηρήσεων, και με κόκκινες κουκίδες παρουσιάζονται οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που κατέγραφαν υετό (βροχοπτώσεις) στις 12:10 το μεσημέρι του Σαββάτου 15/10, κατά τη μέγιστη ένταση των βροχοπτώσεων.

Το επόμενο γράφημα παρουσιάζει την κατανομή τού ύψους της βροχής στην Κρήτη και τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής που καταγράφονται στην Κρήτη μέχρι τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου 15/10.

Για ακόμη μία φορά αναδεικνύεται η ανάγκη λειτουργίας συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης, η πύκνωση του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών στη χώρα μας και η περαιτέρω ανάπτυξη έξυπνων αλγορίθμων, που θα βασίζονται στις καταγραφές των μετρητικών συστημάτων και θα προειδοποιούν κατάλληλα για την ένταση των καιρικών φαινομένων.
- Γαλλία: Το ματς με το Μαρόκο έφερε 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους
- Επίσημα στην Άρσεναλ ο Ιλάν Μελιέ
- Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Καλοχώρι – Τι υποστήριξε ο 70χρονος
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442