Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιζήσασα Ολοκαυτώματος: «Τον Οκτώβριο του 1938 οι φασιστικοί νόμοι με έδιωξαν από το σχολείο, τώρα βρίσκομαι στο πιο σημαντικό έδρανο της χώρας»

Επιζήσασα Ολοκαυτώματος: «Τον Οκτώβριο του 1938 οι φασιστικοί νόμοι με έδιωξαν από το σχολείο, τώρα βρίσκομαι στο πιο σημαντικό έδρανο της χώρας»

Στην παρέμβασή της, η Λιλιάνα Σέγκρε αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της Ουκρανίας και του λαού της.

Ξεκίνησε πριν από λίγο η πρώτη συνεδρίαση της ιταλικής Γερουσίας με την έναρξη της 19ης νομοθετικής περιόδου του ιταλικού κοινοβουλίου.

Της πρώτης συνεδρίασης του σώματος, προήδρευσε η ισόβια γερουσιαστής Λιλιάνα Σέγκρε, 92 ετών, η οποία είναι μία από τις λίγες Ιταλοεβραίες που κατάφεραν να επιζήσουν των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και της τραγωδίας του Ολοκαυτώματος.

Στην παρέμβασή της, η Λιλιάνα Σέγκρε αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της Ουκρανίας και του λαού της. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι φέτος, στις 28 Οκτωβρίου, συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την μαύρη επέτειο της φασιστικής πορείας στη Ρώμη, με την οποία ξεκίνησε η δικτατορία του Μπενίτο Μουσολίνι. «Υπάρχει μια συμβολική αξία, νιώθω ίλιγγο. Θυμάμαι ότι ως παιδί, το 1938, αναγκάστηκα από τους ρατσιστικούς νόμους να αφήσω κενό το θρανίο μου. Σήμερα βρίσκομαι στο πιο σημαντικό έδρανο της Γερουσίας. Η μοίρα είναι περίεργη», τόνισε η Λιλιάνα Σέγκρε. Όλοι οι γερουσιαστές σηκώθηκαν όρθιοι και την επευφήμησαν με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Η μοίρα είναι περίεργη

«Η Γερουσία αυτή, της 19ης νομοθετικής περιόδου, είναι βαθιά ανανεωμένη. Για πρώτη φορά, στις εκλογές τα μέλη της ψηφίστηκαν και από τους νέους 18 ετών και για πρώτη φορά υπήρξε μείωση των εκλεγμένων αντιπροσώπων των κομμάτων, από 315 σε 200. Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο, αλλά είναι και μια ευκαιρία να προσφέρουμε ένα σημαντικό παράδειγμα», τόνισε η Ιταλίδα ισόβια γερουσιαστής.

Τέλος, η Λιλιάνα Σέγκρε κάλεσε όλους τους νεοεκλεγέντες γερουσιαστές να κινητοποιηθούν άμεσα για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τους πολίτες της Ιταλίας, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις βαρύτατες συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

Ξεκινά την ώρα αυτή η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της ιταλικής Γερουσίας, ο οποίος, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να είναι ο Ινιάτσιο Λαρούσα, στέλεχος των Αδελφών της Ιταλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024