Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δανία: Τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του Παλατιού - «Βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα»

Δανία: Τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του Παλατιού – «Βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα»

Οι αποκαλύψεις για το τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του παλατιού της Δανίας έχουν καταστρέψει την ιδανική εικόνα της βασιλικής οικογένεια και έχουν κάνει πολλούς να αναρωτηθούν τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του Παλατιού.

Αντιμέτωπη με μία από τις πιο σοβαρές κρίσεις στην ιστορία της είναι η βασιλική οικογένεια της Δανίας η οποία έχει βυθιστεί σε αυτό που οι ειδικοί περιγράφουν ως την πιο σοβαρή -και απρόβλεπτη- κρίση της εδώ και δεκαετίες, αφού η Μαργκρέτε αφαίρεσε τους πριγκιπικούς τίτλους από τα εγγόνια της, τα παιδιά του δευτερότοκου γιου της.

Συγκεκριμένα, η 82χρονη μονάρχης αποκάλυψε πριν από περίπου δύο εβδομάδες ότι θα αφαιρέσει τους πριγκιπικούς τίτλους από τα τέσσερα παιδιά του μικρότερου γιου της, πρίγκιπα Γιόακιμ, δηλαδή τον 23χρονο Νικολάι, τον 20χρονο Φέλιξ, τον 13χρονο Χένρικ και την 10χρονη Αθηνά.

Η ανακοίνωση της βασίλισσας όριζε πως «από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι απόγονοι της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του πρίγκιπα Ιωακείμ θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους τίτλους του κόμη και της κόμισσας, ενώ οι τίτλοι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Δανίας παύουν να υφίστανται».

Ο νεότερος γιος της βασίλισσας δεν κράτησε κρυφή την απογοήτευσή του από την απόφαση της μητέρας του και μίλησε δημόσια για το πόσο αρνητικά επηρέασε τα παιδιά του αυτή η ξαφνική απόφαση της βασίλισσας. Η μονάρχης, από τη μεριά της, εξέφρασε τη λύπη της για τον αντίκτυπο της μεγάλης αυτής αλλαγής αλλά διευκρίνισε ότι εμμένει στην απόφασή της, καθώς θεωρεί ότι είναι το καλύτερο για το παλάτι και τον θεσμό της μοναρχίας.

Και σαν να μην έφταναν οι δημόσιες συγκρούσεις μεταξύ μητέρας και γιου, το ισπανικό περιοδικό Vaniatis Elconfidencial υποστήριξε πως ο πραγματικός λόγος της ρήξης ήταν επειδή ο Γιόακιμ «ήταν βαθιά ερωτευμένος με την νύφη του, την πριγκίπισσα Μαίρη».

«Βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα»

Όλες αυτές οι αποκαλύψεις για το τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του παλατιού της Δανίας έχουν καταστρέψει την ιδανική εικόνα της βασιλικής οικογένεια και έχουν κάνει πολλούς να αναρωτηθούν τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του Παλατιού.

Την άποψη αυτή ενστερνίζεται ο Jacob Heinel Jensen, βασιλικός ανταποκριτής της δανικής BT. Όπως λέει «όχι μόνο δεν κατάφεραν ξεκάθαρα να τα συζητήσουν όλα εσωτερικά, αλλά τώρα βγάζουν τα άπλυτά τους δημόσια. Πραγματικά δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο, σίγουρα όχι από την εποχή του Henrik πριν από 20 χρόνια. Σε όλους μας αρέσει αυτή η παραμυθένια ιδέα μιας ευτυχισμένης, αρμονικής βασιλικής οικογένειας – αλλά αποδεικνύεται ότι στην πραγματικότητα δεν είναι».

Ο Peter Thygesen, βετεράνος βασιλικός ανταποκριτής της εφημερίδας Politiken, συμφώνησε. «Κανείς δεν το περίμενε», είπε. «Κανονικά η οικογένεια δεν σχολιάζει ποτέ δημόσια- τώρα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των μέσων ενημέρωσης. Όλα αυτά είναι πολύ επιζήμια».

Ο Thygesen δήλωσε ότι εναπόκειται τώρα στη βασίλισσα, «η οποία σίγουρα θα επιβιώσει από αυτό», να «επαναφέρει την οικογένεια μαζί και να το ξεκαθαρίσει». Η Μαργκρέτε έκανε ένα πρώτο δειλό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αυτή την εβδομάδα, παραδεχόμενη ότι είχε «υποτιμήσει την έκταση που πήρε το θέμα»

Όμως επέμεινε στην απόφασή της, λέγοντας ότι ήθελε μια μοναρχία «σύμφωνη με την εποχή» και ότι η κίνηση αυτή θα βοηθούσε στην «εξασφάλιση του θεσμού». «Τα παιδιά μου, οι νύφες μου και τα εγγόνια μου είναι η μεγάλη μου χαρά και υπερηφάνεια», είπε. «Ελπίζω τώρα ότι ως οικογένεια θα βρούμε την ειρήνη να βρούμε τον δρόμο μας μέσα από αυτή την κατάσταση».

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024