Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δανία: Δημοσίευμα-βόμβα για τον πρίγκιπα Ιωακείμ - «Ήταν ερωτευμένος με τη νύφη του»

Δανία: Δημοσίευμα-βόμβα για τον πρίγκιπα Ιωακείμ – «Ήταν ερωτευμένος με τη νύφη του»

Τι λέει δημοσίευμα ισπανικού περιοδικού.

Σάλο και εντάσεις στη βασιλική οικογένεια της Δανίας προκάλεσε η απόφαση της βασίλισσας Μαργαρίτας να αφαιρέσει τους πριγκιπικούς τίτλους από τα εγγόνια της, τα παιδιά του δευτερότοκου γιου της.

Η ανακοίνωση της βασίλισσας την προηγούμενη εβδομάδα όριζε πως «από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι απόγονοι της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του πρίγκιπα Ιωακείμ θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους τίτλους του κόμη και της κόμισσας, ενώ οι τίτλοι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Δανίας παύουν να υφίστανται».

Ο νεότερος γιος της βασίλισσας δεν κράτησε κρυφή την απογοήτευσή του από την απόφαση της μητέρας του και μίλησε δημόσια για το πόσο αρνητικά επηρέασε τα παιδιά του αυτή η ξαφνική απόφαση της βασίλισσας.

Συγκεκριμένα ο πρίγκιπας Ιωακείμ, ισχυρίζεται ότι τα παιδιά του, ο πρίγκιπας Νικολάι, 23 ετών, ο πρίγκιπας Φέλιξ, 20 ετών, ο πρίγκιπας Χένρικ, 13 ετών, και η πριγκίπισσα Αθηνά, 10 ετών, αναστατώθηκαν μετά την «αφαίρεση της ταυτότητάς τους».

Η Μαργαρίτα, από τη μεριά της, εξέφρασε τη λύπη της για τον αντίκτυπο της μεγάλης αυτής αλλαγής αλλά διευκρίνισε ότι εμμένει στην απόφασή της, καθώς θεωρεί ότι είναι το καλύτερο για το παλάτι και τον θεσμό της μοναρχίας.

Δημοσίευμα-βόμβα

Εν μέσω του «σκανδάλου», ο 53χρονος Ιωακείμ και η δεύτερη σύζυγός του, η 46χρονη πριγκίπισσα Μαρί, παραδέχτηκαν ότι οι σχέσεις τους με τον πρίγκιπα διάδοχο Φρειδερίκο και τη δική του σύζυγο, την 50χρονη πριγκίπισσα Μαίρη, είναι «περίπλοκες».

Οι λόγοι πίσω από την ψυχρότητα ανάμεσα στα δύο ζευγάρια παραμένουν, φυσικά, αδιευκρίνιστοι για το ευρύ κοινό. Ωστόσο, ένα δημοσίευμα του ισπανικού περιοδικού Vanitatis Elconfidencial ισχυρίζεται ότι η πραγματική αιτία πίσω από το «ρήγμα» είναι ο «βαθύς έρωτας» που αισθανόταν ο πρίγκιπας Ιωακείμ για τη νύφη του, Μέρι.

«Είναι αυτός ο πραγματικός λόγος πίσω από την κόντρα στο παλάτι της Δανίας», διερωτάται η Daily Mail σε άρθρο της σχετικά με το δημοσίευμα και τις σχετικές φήμες.

Το Vanitatis Elconfidencial  κάνει ειδική αναφορά σε φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει το γυναικείο περιοδικό «Svensk Damtidning». Στη φωτογραφία αυτή φαίρεται ο Ιωακείμ να προσπαθεί να φιλήσει στο στόμα τη Μαίρη σε ένα επίσημο γκαλά για την προεδρική φρουρά: «Με εμφανή συμπτώματα μέθης, φαίνεται πως ο νεότερος γιος της βασίλισσας Μαργαρίτας προσπάθησε να ακουμπήσει τα χείλη του στο στόμα της νύφης του, με εκείνη να καταφέρνει να τον αποφύγει διατηρώντας το χαμόγελό της, ενώ η Μαρί παρακολουθούσε την αμήχανη στιγμή».

Το άρθρο επισημαίνει επίσης ότι, λίγο καιρό μετά τον γάμο του Φρειδερίκου και της Μαίρης το 2004, τα MME της Δανίας άρχισαν να εικάζουν ότι ο Ιωακείμ ήταν «βαθιά ερωτευμένος με τη νύφη του». «Μάλιστα, δεν βοήθησε καθόλου το γεγονός ότι το 2007 ανακοίνωσε τον δικό του αρραβώνα με μια Γαλλίδα [την πριγκίπισσα Μαρί] με το ίδιο όνομα και εντυπωσιακή ομοιότητα [με τη Μαίρη]».

Το περιοδικό συμπληρώνει ότι, έχοντας θορυβηθεί από τις φήμες που κυκλοφορούσαν για τα ανάρμοστα συναισθήματα του γιου της, η Βασίλισσα Μαργαρίτα «ανακάλεσε στην τάξη» τα παιδιά της και ξεκίνησε μια καμπάνια για να δείξει ότι δεν υπήρχε ένταση ανάμεσα στις δυο νύφες της, η οποία περιλάμβανε «απρογραμμάτιστες κοινές εξόδους».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024