Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας: Συνεχίζεται η ανάπλαση του άλσους με δικαστική απόφαση

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας: Συνεχίζεται η ανάπλαση του άλσους με δικαστική απόφαση

Σε δήλωση της η Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου τονίζει: «Το έργο της ανάπλασης του άλσους της  Γαρίτσας- Ανεμομύλου θα προχωρήσει προς όφελος όλων και κυρίως των κατοίκων της περιοχής που θα το αντιληφθούν με την ολοκλήρωσή του».

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας αναφορικά με την δικαστική εμπλοκή της ανάπλασης του άλσους της Γαρίτσας, υποστηρίζει: «Δικαιώθηκε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στην ουσία, την αλήθεια και τη βασιμότατα των επιχειρημάτων του.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας απέρριψε το αίτημα για διακοπή των εργασιών που είχε κατατεθεί προκειμένου να μην προχωρήσει το έργο της ανάπλασης του άλσους της Γαρίτσας- Ανεμομύλου.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι από την εκτέλεση του έργου της ανάπλασης δεν θα επέλθει οποιαδήποτε επιβλαβής συνέπεια στη ζωή και στην περιουσία των κατοίκων, δικαιώνοντας έτσι το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας που δηλώνει ότι η ανάπλαση θα επιφέρει υπεραξία, βιώσιμη και υγιή ανάπτυξη με φροντίδα και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, με κανονισμό λειτουργίας, ένα άλσος- κόσμημα για όλους τους συνδημότες μας».

Σε δήλωση της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, τονίζει:

«Το έργο της ανάπλασης του άλσους της  Γαρίτσας- Ανεμομύλου θα προχωρήσει προς όφελος όλων και κυρίως των κατοίκων της περιοχής που θα το αντιληφθούν με την ολοκλήρωσή του.

Αντίπαλος μας δεν είναι κανένας από τους συμπολίτες μας, δεν θριαμβολογούμε για αυτή την απόφαση. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τις αγωνίες όλων, αλλά και τη δίψα όλων για μια ανάπλαση και αναβάθμιση της περιοχής και του άλσους που θα χαίρονται όλοι και θα είμαστε όλοι περήφανοι για αυτό.

Αντίπαλος μας είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόταν για χρόνια το άλσος της Γαρίτσας- Ανεμομύλου, μια κατάσταση που μας προσβάλλει όλους.

Ζω και θα συνεχίσω να ζω σε αυτό τον τόπο. Θέλω να τον βλέπω καλύτερο, πιο όμορφο, τον ωραιότερο από κάθε άλλον, όπως του αξίζει.

Το άλσος της Γαρίτσας- Ανεμομύλου θα γίνει χώρος ζωής και αναψυχής, πνεύμονας πρασίνου και οξυγόνου, θα αναβαθμιστεί ολόκληρη η περιοχή.

Θα φυτευτούν 153 νέα δέντρα, 10.000 θάμνοι, λουλούδια και αρωματικά φυτά που θα κάνουν πιο όμορφη τη ζωή και την καθημερινότητα μας, θα μετατρέψουν το άλσος σε πόλο έλξης, χαράς και ομορφιάς.

Σε λίγους μήνες, στις αρχές του καλοκαιριού όλα θα είναι διαφορετικά και κυρίως πιο όμορφα».

Η Δήμαρχος προ ημερών είχε επεσημάνει την επί χρόνια εγκατάλειψη του Άλσους αναφέροντας ότι μέχρι και σήμερα είναι αφημένο στην τύχη του, στη φθορά του χρόνου και των καιρικών συνθηκών. Σημείωσε ότι συντηρήσεις αυτεπιστασίας που κάθε δημοτική αρχή έκανε και κάνει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της δεν μπορεί να είναι επαρκείς και δεν αξίζουν σε αυτήν την περιοχή και στους δημότες.

Γι’ αυτό ακριβώς έγινε και η προσπάθεια και από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση και να φτάσουμε στο σημερινό σημείο εκπόνησης του μεγάλου αυτού έργου. Ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Τελικά τι θέλουμε; Θέλουμε ένα Άλσος εγκαταλελειμμένο; Βανδαλισμένο; Χωρίς κανονισμό και όρους λειτουργίας;

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024