Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Την Πέμπτη να… πάρει μπροστά και η «δεύτερη» ομάδα του

Ολυμπιακός: Την Πέμπτη να… πάρει μπροστά και η «δεύτερη» ομάδα του

Αυτό που συμβαίνει τώρα στον Ολυμπιακό δεν έχει ξανασυμβεί στον προπονητή του

Ο Μίτσελ από τα πράγματα είναι υποχρεωμένος να ετοιμάζει δύο ομάδες, μία για το πρωτάθλημα και μία για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Πραγματικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ισορροπεί κάνεις πατώντας σε δύο βάρκες, διότι περί αυτού πρόκειται. Οι… δύο ομάδες, όπως και να τις εξετάσει κανείς, μέχρι πριν από λίγο, αποτυγχάνουν παταγωδώς. Με τον ερχομό του Μιτσελ και μετά από λίγο καιρό φαίνεται πως ο Ολυμπιακός του… πρωταθλήματος βρίσκει σιγά-σιγά έναν κανονικό βηματισμό.

Ο Ολυμπιακός του… Europa League τον ψάχνει και είναι δύσκολο να τον βρει μένοντας μέσα στο στόχο του που είναι να παίζει στην Ευρώπη και το νέο χρόνο. Για να το πετύχει αυτό ψάχνει την Πέμπτη το βράδυ μία υπέρβαση. Να νικήσει εκτός έδρας την Καραμπάχ, από την οποία πριν από μία εβδομάδα έχασε με 3-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ακόμα και να το πετύχει πρέπει να συντρέξουν και άλλες προϋποθέσεις ούτως ώστε να συνεχίσει είτε στο Europa League είτε στο Conference League. Ψάχνει την πρώτη του φετινή νίκη σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες, η οποία ήδη του έκανε επίδειξη της δύναμής της και τον καθάρισε μέσα στο γήπεδό του.

Αντικειμενικά μιλώντας, το έργο του Μίτσελ και του Ολυμπιακού είναι εξαιρετικά δύσκολο. Μία ομάδα ταλαιπωρημένη από απανωτές αποτυχίες στην Ευρώπη και με μια βαριά ήττα στην πλάτη, παίζει την Πέμπτη ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Σε αυτό το παιχνίδι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο παίκτης που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στο Ηράκλειο και έγινε ο καταλύτης για την ανατροπή και τη νίκη. Οι Ερυθρόλευκοι θα παίξουν χωρίς τον Χάμες Ροντρίγκες και χωρίς τον σκόρερ τους στα τελευταία παιχνίδια, τον Σεντρίκ Μπακαμπού. Θα παίξουν και πάλι με σοβαρές ελλείψεις και έχοντας μπροστά τους τη Δευτέρα ένα κρίσιμο ματς με τον ΠΑΟΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Όλα αυτά που αναφέρονται παραπάνω θα μπορούσαν να εκληφθούν και ως εκ των προτέρων δικαιολογίες για ένα ενδεχόμενο κακό αποτέλεσμα. Δεν είναι έτσι και δεν υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη σε ό, τι αφορά την αυριανή αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος από την ιστορία του, από τους οπαδούς του και από το status του στην Ευρώπη να παίξει για τη νίκη. Ο Μίτσελ, που πέρασε στην ιστορία του Ολυμπιακού για τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές της ομάδας την πρώτη περίοδο που κάθισε στον πάγκο της, ξέρει πολύ καλά περί τίνος πρόκειται.

Εκείνο που όλοι περιμένουν το βράδυ της Πέμπτης είναι πρώτα από όλα μία πειστική εμφάνιση και αμέσως μετά μία νίκη. Την πρώτη νίκη μετά από καιρό. Όποιο σχήμα και αν επιλέξει ο προπονητής, όποιους παίκτες και να επιλέξει, ο στόχος είναι ένας και αδιαπραγμάτευτος. Ο Ολυμπιακός θα παίξει για να νικήσει την Καραμπάχ και να έχει ελπίδες να συνεχίσει στην Ευρώπη. Κι ας παίξει πάλι η… δεύτερη ομάδα του.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024