Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το παρασκήνιο του πέναλτι, η απόφαση του Χάμες, το 16-4, ο «άχαστος» Μπακαμπού και η στάση του Μίτσελ

Το παρασκήνιο του πέναλτι, η απόφαση του Χάμες, το 16-4, ο «άχαστος» Μπακαμπού και η στάση του Μίτσελ

Το χαμένο πέναλτι του Χάμες Ροντρίγκες κόντρα στον ΟΦΗ, η επανάληψη, η φοβερή αντίδραση του Κολομβιανού, αλλά και τα… μέτρα του Μίτσελ για τις εκτελέσεις

Ο Ολυμπιακός τον περιμένει. Έκανε την υπέρβαση και τον έκανε δικό του τον Σεπτέμβριο. Και έχει βλέψεις υψηλές. Λογικό. Για τον Χάμες Ροντρίγκες μιλάμε, άλλωστε. Ο Κολομβιανός έκανε στην Κρήτη μια μικρή επίδειξη του «πακέτου» που κουβαλάει ως ποδοσφαιριστής. Παρουσίασε ένα μικρό δείγμα τού τι… αγόρασε ο Ολυμπιακός με την υπογραφή του. Με τον Κολομβιανό να δείχνει ότι δεν έχει καμία διάθεση απλώς να… παρίσταται στους Ερυθρόλευκους. Έδειξε σαφή επιθυμία να πάρει πρωτοβουλίες. Να αναλάβει ρόλο ηγετικό.

Το παρασκήνιο της εκτέλεσης του πέναλτι που κέρδισε ο Μάριος Βρουσάι στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Ο Χάμες επέλεξε ο ίδιος να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών. Πήγε και ζήτησε την μπάλα από τον Αγκιμπού Καμαρά, που την είχε στα χέρια του εκείνη τη στιγμή και περίμενε εντολή πού να τη δώσει. Μάλιστα, κινούνταν προς την πλευρά που βρισκόταν ο Σεντρίκ Μπακαμπού, με σκοπό να αναλάβει ο γάλλος σέντερ φορ την εκτέλεση. Εξάλλου, ο ίδιος δεν έχει αστοχήσει ποτέ σε πέναλτι (15/15) και με δική του εύστοχη εκτέλεση πριν από μία εβδομάδα ο Ολυμπιακός είχε πάρει προβάδισμα επί του Ατρόμητου.

Ο Ροντρίγκες αποφάσισε ότι ήθελε να πάρει ο ίδιος την ευθύνη. Και σε αυτό δεν έφερε αντίρρηση κανείς. Δεν επενέβη ο Μίτσελ από τον πάγκο, ενώ ούτε και ο Μπακαμπού πήγε στον συμπαίκτη του για να διεκδικήσει ο ίδιος την ευκαιρία να σκοράρει και να ισοφαρίσει για την ομάδα του. Κάτι που εξηγεί πολλά από όσα αναφέραμε παραπάνω. Ο Χάμες είναι… αυτός που είναι. Και όταν αποφασίζει να πάρει την ευθύνη, πώς μπορείς να του πεις «όχι»; Ειδικά από τη στιγμή που δεν ήταν παρών ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο βασικός εκτελεστής των πέναλτι του Ολυμπιακού. Ο οποίος, μην ξεχνάμε, είχε δώσει την μπάλα στον Μπακαμπού μία εβδομάδα πριν, παραχωρώντας του τη θέση του στα 11 βήματα.

Το «λάθος» και η επανάληψη

Εκ του αποτελέσματος, η απόφαση του Χάμες να αναλάβει την εκτέλεση του πέναλτι αποδείχθηκε λανθασμένη, καθώς ο Μανδάς τον νίκησε. Αλλά αυτή η χαμένη εκτέλεση (ενός πέναλτι που έπρεπε δεδομένα να έχει επαναληφθεί) ανέδειξε την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα ενός ποδοσφαιριστή που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε ποτέ να περάσει ούτε για… βόλτα από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές χρησιμοποιούν τις κακές στιγμές τους ως τροφή για αντίδραση και καλύτερη απόδοση. Ο κολομβιανός σούπερ σταρ το επιβεβαίωσε αυτό με τρόπο εντυπωσιακό. Δεν είναι μόνο η μαγική ασίστ στον Γκάρι Ροντρίγκες. Είναι η συνολικά μεστή και γεμάτη ποιότητα παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο που έδειξε ότι το μέλλον είναι ευοίωνο. Διότι ακόμη και τώρα, που ο 31χρονος επιτελικός μέσος δεν είναι 100% έτοιμος από πλευράς φυσικής και σωματικής κατάστασης, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εάν μείνει υγιής και συνεχίσει να δουλεύει σε αυτούς τους ρυθμούς, αναμένονται πράγματα πολύ όμορφα.

Το 4ο χαμένο πέναλτι στα…20

Σε ό,τι έχει να κάνει με το χαμένο πέναλτι και την απόφαση του Χάμες να αναλάβει την εκτέλεσή του, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι συνολικά στην καριέρα του ο Κολομβιανός έχει εκτελέσει 20 πέναλτι, είτε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του είτε με τους συλλόγους στους οποίους αγωνίστηκε. Από αυτές, 16 φορές η μπάλα κατέληξε σε αντίπαλα δίχτυα. Μάλιστα, μόλις τον περασμένο Μάρτιο (30/3/2022) ο ίδιος είχε δώσει τη νίκη με εύστοχο πέναλτι, στον εκτός έδρας αγώνα της Κολομβίας επί της Βενεζουέλας (0-1). Από την άλλη, αυτό ήταν το 4ο χαμένο πέναλτι στην καριέρα του. Το πρώτο από τη σεζόν 2016-17, όταν είχε χάσει δύο με την εθνική Κολομβίας. Ενώ η πρώτη του αστοχία χάνεται στο μακρινό 2010, όταν ήταν ακόμη παίκτης της Μπάνφιλντ.

Τα εύστοχα πέναλτι του Χάμες

Τα 4 άστοχα πέναλτι του Κολομβιανού

Η απόφαση του Μίτσελ για τους εκτελεστές

Πλέον αυτό που μένει να φανεί από εδώ και πέρα είναι τι θα κάνει ο Μίτσελ. Θα βάλει προτεραιότητα στους εκτελεστές; Θα δώσει την ευθύνη στον Χάμες έως ότου γυρίσει ο Ελ Αραμπί; Θα επιλέξει να είναι πρώτος εκτελεστής ο «άχαστος» Μπακαμπού ή θα αφήσει την απόφαση στους ποδοσφαιριστές του, ανάλογα με το ποιος αισθάνεται πιο καλά σε κάθε παιχνίδι; Αυτό θα φανεί στην πορεία. Αλλά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει τόσο ισχυρές προσωπικότητες και παίκτες που θέλουν την ευθύνη όταν η μπάλα «καίει», δεν αποκλείεται να υπερισχύσει η τρίτη εκδοχή. Εξάλλου, τόσο στην απόφαση του Ελ Αραμπί την προηγούμενη αγωνιστική όσο και στην Κρήτη, ο Μίτσελ δεν επενέβη. Άφησε τους παίκτες του να αποφασίσουν. Εξάλλου, όταν έχεις Χάμες, Ελ Αραμπί, Μπακαμπού, Βαλμπουενά, Μαρσέλο, Χουάνγκ, Εμβιλά κ.ά., είναι λογικό να αφήνεις πολλά πράγματα στους παίκτες σου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024