Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σεπόλια: Οι δωρεές του παιδοβιαστή στο ΑΤ, οι καταγγελίες για ολιγωρία και η διάψευση της ΕΛ.ΑΣ.

Σεπόλια: Οι δωρεές του παιδοβιαστή στο ΑΤ, οι καταγγελίες για ολιγωρία και η διάψευση της ΕΛ.ΑΣ.

Ολιγωρία της Αστυνομίας στο αρχικό στάδιο της φρικιαστικής υπόθεσης του βιασμού της 12χρονης κατήγγειλε η μητέρα του θύματος, με την ΕΛ.ΑΣ να τη διαψεύδει κατηγορηματικά. Ωστόσο μια φωτογραφία του κατηγορούμενου Ηλία Μίχου με τον διοικητή του τοπικού ΑΤ και οι πληροφορίες για δωρεές και φιλικές σχέσεις, αλλά και για ενημέρωσή του ότι αρχίζει έρευνα εναντίον του προβληματίζουν

Γνωστούς και φίλους παντού είχε φροντίσει να αποκτήσει -άραγε γιατί;- ο κατηγορούμενος για βιασμό της 12χρονης και μαστροπεία, Ηλίας Μίχος στα Σεπόλια. Μετά τις πολλές φωτογραφίες με πολιτικούς, ιερείς, καλλιτέχνες το φως της δημοσιότητας είδε και μια φωτογραφία του με τον διοικητή του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Είχε φιλικές σχέσεις ο κατηγορούμενος με τους αστυνομικούς και τον διοικητή του τοπικού αστυνομικού τμήματος αποκάλυψε στο MEGA ο δημοσιογράφος στο «Βήμα» και «Τα Νέα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας για συχνές επισκέψεις, αλλά και δωρεές που έκανε ο Μίχος στο ΑΤ της περιοχής για να είναι αρεστός. Άλλωστε στο εν λόγω ΑΤ ανανέωνε και την άδεια για την κατοχή του όπλου του.

Διαβάστε επίσης: «Αν αρχίσει να μιλάει, κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους» – Τα λάθη του κατηγορουμένου

Κάποιος «κελάηδησε» για την έρευνα εις βάρος του

Έντονο προβληματισμό γεννά επίσης το γεγονός ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, όπως σημείωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο Μίχος φαίνεται μέσα σε αυτές τις 20 ημέρες να ενημερώθηκε ότι επίκειται να ξεκινήσει αστυνομική έρευνα εις βάρος του και ότι υπάρχει καταγγελία, διάστημα που όπως προκύπτει από τις καταγγελίες συγγενών της 12χρονης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί για συγκάλυψη της αλήθειας άλλοτε με απειλές προς την οικογένεια του θύματος άλλοτε προσφέροντας οικονομικά ανταλλάγματα.

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ την καταγγελία της μητέρας για ολιγωρία

Στα παραπάνω στοιχεία δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα μετά την καταγγελία της μητέρας για ολιγωρία της Αστυνομίας όταν πήγε να καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού, γεγονός βέβαια που η Αστυνομία διαψεύδει ότι συνέβη.

Ειδικότερα η μητέρα του θύματος ήδη από προχθές (Δευτέρα) κατήγγειλε (Alpha) ότι, ενώ έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού, δεν τη δέχτηκαν αμέσως και τελικά την παρέπεμψαν στο Τμήμα Ανηλίκων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Στην καταγγελία αυτή εστίασε και ο Χρήστος Σπίρτζης του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας εξηγήσεις.Ειδικότερα, σε δήλωσή του για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ο Χρήστος Σπίτζης ανέφερε ότι «η μητέρα της 12χρονης έχει αποκαλύψει από χθες ότι όταν πήγε στο ΑΤ Κολωνού να καταγγείλει τα φρικιαστικά εγκλήματα που βίωσε το παιδί της από τον 53χρονο παιδοβιαστή, δεν την δέχθηκαν και την παρέπεμψαν στην ΓΑΔΑ».

«Την ίδια ώρα τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες του 53χρονου με υψηλόβαθμο αξιωματικό στο ΑΤ Κολωνού αλλά και με άλλους αστυνομικούς. Περιμένουμε μαζί με τα ονόματα των συλληφθέντων και των 213 «πελατών» για το φρικιαστικό έγκλημα στον Κολωνό που συνεχίζουν να κρύβουν για δεύτερη μέρα, να μας ενημερώσει ο κ. Θεοδωρικάκος και για τις ενέργειες που όφειλε ήδη να έχει προβεί: Ποιες οι σχέσεις του 53χρονου παιδοβιαστή με τον διοικητή του ΑΤ Κολωνού και γιατί δεν δέχθηκαν την μητέρα του παιδιού όταν πήγε να καταγγείλει τα αποτρόπαια εγκλήματα;», καταλήγει ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η διάψευση – ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Τη δική της απάντηση στις αναφορές για ολιγωρία των αστυνομικών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης από τον 53χρονο Ηλία Μίχο έδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως υπογραμμίζεται, ότι οι αναφορές δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα, καθώς ακολουθήθηκε η διαδικασία όπως προβλέπεται.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, προκειμένου να καταγγείλουν παράνομες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης τους.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν την ίδια ημέρα και πραγματοποίησαν την καταγγελία τους.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων σχημάτισαν τη σχετική ποινική δικογραφία, δρομολογώντας τις εξελίξεις στην έρευνα σε βάρος του 53χρονου, που ολοκληρώθηκε με τη σύλληψή του στις 7 Οκτωβρίου.

Sports in

Η εξήγηση του Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ για το επεισόδιο μετά το Φενέρ-Μονακό

Ο Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ αναφέρθηκε στο επεισόδιο που έλαβε χώρα μετά τη λήξη του Game 4 ανάμεσα στη Φενέρ και τη Μονακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024