Ουκρανία: Η G7 ανακοίνωσε ότι θα τη στηρίξουν για όσο χρειαστεί – Κατηγορούν τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου
Οι ηγέτες της G7 διαβεβαίωσαν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι θα συνεχίζουν να στηρίζουν την Ουκρανία με κάθε τρόπο.
Η G7 δεσμεύτηκε σήμερα να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των ηγετών της Ομάδας των Επτά και τις συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ οι ηγέτες προειδοποίησαν ότι οποιαδήποτε χρήση από την Ρωσία πυρηνικών όπλων θα έχει σοβαρές συνέπειες.
«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική, διπλωματική και νομική υποστήριξη και θα σταθούμε σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί», υπογραμμίζει το ανακοινωθέν.
Διαβεβαιώσεις στον Ζελένσκι
«Διαβεβαιώσαμε τον πρόεδρο Ζελένσκι ότι είμαστε απτόητοι και σταθεροί στη δέσμευσή μας να παρέχουμε την υποστήριξη που χρειάζεται η Ουκρανία για να διατηρήσει την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα».
Παράλληλα οι ηγέτες των κρατών μελών της G7 καταδίκασαν τις πιο πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας σε πόλεις σε όλη την Ουκρανία και δήλωσαν ότι θα καταστήσουν υπόλογο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τους υπεύθυνους.
«Καταδικάζουμε αυτές τις επιθέσεις με τον πιο έντονο τρόπο και υπενθυμίζουμε ότι οι επιθέσεις αδιακρίτως κατά αθώων αμάχων πληθυσμών συνιστούν έγκλημα πολέμου», προσέθεσαν στο ανακοινωθέν τους.
Οι ηγέτες επέκριναν επίσης την «ανεύθυνη ρητορική για τα πυρηνικά» της Ρωσίας.
«Αποδοκιμάζουμε τα σκόπιμα ρωσικά βήματα κλιμάκωσης, συμπεριλαμβανομένης της μερικής επιστράτευσης εφέδρων και της ανεύθυνης πυρηνικής ρητορικής, που θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια».
Επίσης υπογράμμισαν ότι η ανακοινωθείσα δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης μεταξύ Μόσχας και Μινσκ αποτελεί «το πιο πρόσφατο παράδειγμα συνενοχής» της Λευκορωσίας με τη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.
«Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τις αρχές της Λευκορωσίας να σταματήσουν να επιτρέπουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να χρησιμοποιούν» το έδαφός της για να υποστηρίξουν την πολεμική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας, πρόσθεσαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της G7.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού Επισκοπή
- Λιακούλη: Ο Μητσοτάκης προσποιείται ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν – Να επιστρέψει στη χώρα που εδώ και 7 χρόνια κυβερνά
- Σκαλόνι: «Ανακαλύψαμε ξανά κάτι πραγματικά πολύτιμο…»
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442