Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κίεβο: Ο εφιάλτης επέστρεψε στην ουκρανική πρωτεύουσα - «Μην εγκαταλείψετε τα καταφύγια»

Κίεβο: Ο εφιάλτης επέστρεψε στην ουκρανική πρωτεύουσα – «Μην εγκαταλείψετε τα καταφύγια»

Οι κάτοικοι του Κιέβου έσπευσαν ξανά στα καταφύγια μετά από μήνες

Η πυραυλική επίθεση που έπληξε το κέντρο του Κιέβου άφησε πίσω της τουλάχιστον 8 νεκρούς και 24 τραυματίες σύμφωνα με αξιωματούχο της ουκρανικής κυβέρνησης. Μετά από μήνες η ουκρανική πρωτεύουσα ξαναζεί στον ρυθμό του πολέμου με τους κατοίκους να τρέχουν στα καταφύγια. Η κίνηση της Ρωσίας ερμηνεύεται από πολλούς ως αντίποινα στην επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, για την οποία η Μόσχα κατηγόρησε ευθέως το Κίεβο.

Γέμισαν τα καταφύγια

Για μεγάλο διάστημα οι κάτοικοι του Κιέβου είχαν εξοικειωθεί με τις σειρήνες αεροπορικών επιδρομών, καθώς δεν συνδυαζόταν με πραγματική επίθεση. Τη Δευτέρα, πολλοί είδαν τους χειρότερους φόβους τους να γίνονται πραγματικότητα καθώς πύραυλοι έπληξαν πολυσύχναστες περιοχές της πόλης.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Οι εικόνες από ένα από τα πιο πολυσύχναστα πάρκα της πόλης κόβουν την ανάσα.

Ο ουκρανικός ενημερωτικός ιστότοπος NEXTA δημοσίευσε βίντεο με εικόνες από τους υπόγειους σταθμούς του τρένου και του μετρό που λειτουργούν ως καταφύγια.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημοσίευσε ένα βίντεο από το Κίεβο, και σε μήνυμά του ανέφερε:

«229η ημέρα πολέμου. 229η ημέρα που προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης.

Οι σειρήνες δεν θα σταματήσουν να ηχούν σε όλη την Ουκρανία. Υπάρχουν χτυπήματα από πυραύλους. Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Σας ζητώ: μην εγκαταλείψετε τα καταφύγια. Φροντίστε τον εαυτό σας και τις οικογένειές σας. Ας κρατηθούμε και ας είμαστε δυνατοί».

Φυγαδεύτηκε αξιωματούχος της ΕΕ

Σε καταφύγιο ξενοδοχείου στο Κίεβο βρίσκεται ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ, Ντιντιέ Ρέιντερς με την ομάδα του μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Ρέιντερς αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter: «Σειρά εκρήξεων στο κέντρο του Κιέβου σήμερα το πρωί. Χάρη στη γρήγορη αντίδραση του προσωπικού ασφαλείας, η ομάδα μου και εγώ μεταφερθήκαμε γρήγορα στο καταφύγιο του ξενοδοχείου. Είμαστε ασφαλείς και περιμένουμε ενημερώσεις».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024