Παρασκευή 24 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Φυλής παρουσίασε στη Γαλλία τις κοινωνικές του υπηρεσίες

Ο Δήμος Φυλής παρουσίασε στη Γαλλία τις κοινωνικές του υπηρεσίες

Ο Δήμος Φυλής παρουσίασε σε διεθνές συνέδριο στη Γαλλία τις κοινωνικές δομές του Δήμου, με έμφαση στα επισιτιστικά προγράμματα, που μάλιστα αποτέλεσαν και σημείο οργανωτικής και λειτουργικής αναφοράς.

Οι πρακτικές του Δήμου Φυλής παρουσιάστηκαν στους εκπροσώπους των κοινωνικών υπηρεσιών της Ευρώπης που συμμετείχαν στο συνέδριο που διεξήχθη στο Μπορντώ της Γαλλίας με θέμα «Συμπράξεις για την Κοινωνική Ένταξη – Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες» .

Ο Δήμος Φυλής ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος από την Ελλάδα που παρουσίασε προτάσεις στο συνέδριο και συμμετείχε στο πρόγραμμα ομιλιών. Κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο ήταν ο Γιώργος Βέλλης, στενός συνεργάτης του Αναπληρωτή Δημάρχου Γιώργου Αντωνόπουλου σε ευρωπαϊκά θέματα.

Ύστερα από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κοινωνικών Υπηρεσιών (European Social Network), ο Γιώργος Βέλλης παρουσίασε στην ομιλία του, τον τρόπο εφαρμογής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στην Ελλάδα αλλά και τις πρακτικές που ακολουθεί η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της περιοχής.

Η παρουσίαση του Δήμου Φυλής τράβηξε το ενδιαφέρον των συνέδρων αφού αποτελεί πρότυπο Δήμου για τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας, του Κέντρου Ρομά, καθώς και τη διανομή των προϊόντων ΤΕΒΑ, ως επικεφαλής της σύμπραξης όλων των Δήμων της Δυτικής Αττικής.

Μάλιστα ως προς τη διανομή των προϊόντων ΤΕΒΑ, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, ύστερα από έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πήρε άριστα ως προς την οργάνωση, την αποθήκη, τη συνέπεια και τις διαδικασίες που ακολουθούνται. Κοινωνικές υπηρεσίες από άλλους Δήμους της Ευρώπης εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφτούν τον Δήμο Φυλής ώστε να δουν από κοντά τις καλές πρακτικές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής.

Ο ενεργός ρόλος του Δήμου Φυλής στη διαμόρφωση κοινωνικών πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντικατοπτρίζεται από το γεγονός πως συμμετέχει ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κοινωνικών Υπηρεσιών, ενώ καταθέτει και υλοποιεί κάθε χρόνο χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα για ευάλωτες ομάδες και για νέους. «Δεν έχουμε αφήσει και δεν θα αφήσουμε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. να πάει χαμένο.

Απορροφούμε με αποτελεσματικότητα πόρους από παντού και στηρίζουμε ενεργά, διακριτικά και με διαφάνεια τους οικονομικά ασθενέστερους συνδημότες μας με κύριο στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας στην περιοχή μας» υπογραμμίζει ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος.

Sports in

Εκεί θα δείτε τους ημιτελικούς του Final Four 2024 – Αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

Που θα δείτε τους ημιτελικούς των δύο «αιωνίων» για το Final Four 2024 και τις αναμετρήσεις από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Μαϊου 2024