Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Αθηναίων: Βιολογικά προϊόντα θα προσφέρει σε ευάλωτους οικονομικά ΑμεΑ

Δήμος Αθηναίων: Βιολογικά προϊόντα θα προσφέρει σε ευάλωτους οικονομικά ΑμεΑ

Οι ενδιαφερόμενοι/ες με κάθε είδους αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας και είδους μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα διανομής βιολογικών τροφίμων έως στις 5μμ της Παρασκευής 19 Αυγούστου.

Βιολογικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας σε οικονομικά ευάλωτους ΑμεΑ ,θα διανείμει ο δήμος Αθηναίων μέσω πιλοτικού προγράμματος που χρηματοδοτείται με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Διαβάστε επίσης: Η εκγύμναση ατόμων ΑμεΑ στο Δήμο Ζίτσας είναι εφικτή πλέον

Κριτήρια συμμετοχής

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου , σε πρώτη φάση στο πρόγραμμα διανομής αυτών των πακέτων θα ενταχθούν εκατό άτομα με πιστοποιημένη αναπηρία τουλάχιστον 67%.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες με κάθε είδους αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας και είδους (κινητική, αισθητηριακή, ψυχική, νοητική ή άλλη) μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως στις 5μμ της Παρασκευής 19 Αυγούστου.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε αιτούντες που βρίσκονται σε δυσχερέστερη οικονομικά θέση. Οι διανομές είναι τρεις και θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 30 Σεπτεμβρίου καθώς και στις 15 Οκτωβρίου.

Δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, χαρακτήρισε «πρωτοποριακό» αυτό το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα «διότι δίνει την ευκαιρία στους πιο αδύναμους από τους ευάλωτους να έχουν πρόσβαση στην ποιοτική διατροφή».

Στο δήμο Αθηναίων υπογράμμισε «αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, χρηματοδοτικό εργαλείο, εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να στηρίξουμε όσους έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Το κάνουμε με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων. Με ειδική μέριμνα στα άτομα με αναπηρία. Η κοινωνία μας, πάει μπροστά, όταν όλοι προχωράμε μαζί, ισότιμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024